notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Önbizalom növelés edzéssel

hirdetes

Önbizalom növelés edzéssel

vitorlazas.hu

Tudtad, hogy naponta 45.000 – 51.000 gondolat cikázik át a fejedben? Ez kb 150 és 300 szó/perc. Akár tudatában vagyunk, akár nem, állandóan beszélgetünk magunkkal. Ezeket az üzeneteket, melyeket magunknak küldünk, lehetnek pozitív (“Képes vagyok rá”) és negatív irányúak is (“soha nem leszek képes lefogyni”). Ereje van annak, amit mondunk magunknak – legyen pozitív vagy negatív -, kihathat az önizalmunkra, hiszen a belsõ beszéd különbözõ érzéseket és viselkedést eredményez. Minden egyes gondolatot egy megfelelõ érzelem és egy ebbõl fakadó fizikai reakció követ, melyek mind ráhatnak az önbizalomra.

Önbizalom növelés edzéssel

Azt gondoltam, leírom saját történetemet, hátha a minta segít. Az én önbizalom-visszaállítós sztorim alfája és omegája a testépítés lett. Egy nagyon csendes, gátlásos, önbizalom hiánnyal küzdő gyermek voltam. Visszahúzódó kislányként az iskolakezdés egyenlő volt egy rémálommal. Introvertáltként nehéz volt új barátokra szert tennem, sőt, sok esetben még a kapcsolatteremtés is kihívást jelentett. Vékony, beteges testalkatom és félénkségeim miatt ki voltam mindig nézve és esténként arról álmodoztam, hogy egyszer színpadra lépek és mindenki engem fog tapsolni és elismernek.


15-16 éves lehettem, amikor elkezdett érdekelni a sport és az aerobik. Észrevettem a csinos, jól öltözött, magabiztos, sikeres nõket és akkor eldöntöttem, hogy megváltoztatom a negatív gondolatotokat a fejemben és én is tenni fogok a magabiztosságomért. Gimnazistaként már aerobik órákat is tartottam a lányoknak tesi óra helyett. Elkezdtem komolyan foglalkozni a testépítéssel, odafigyeltem mit eszek és elkezdtem csinosodni. Úgy határoztam, hogy komolyabban veszem az edzéseket, ezért felfogadtam egy személyi edzőt. Természetesen nehezebb súlyokkal kezdtünk el edzeni mint amivel én előtte dolgoztam, és amint észrevettem a változást, függővé váltam.

hirdetes


Kezdtem rájönni, hogy a külső és a belső összhangja adja a harmóniát. Az első benyomás igenis számít: a csinos ruha öltöztet, a smink és a mosoly jól áll és egy szép test önbizalmat ad. A belső ragyogás pedig akkor jön, ha mindennap teszünk valamit azért, hogy a személyiségünk és a képességeink fejlődhessenek. Sokszor döntő a kívülről jött biztatás, ösztönzés, hogy újból hinni tudjuk: jobb lehet, és jobb is lesz, ami jön; a gondolat, a mondat, a szó, képes robbanásszerűen pozitív hatást gyakorolni az egyénre. Nagyon sokat köszönhetek családomnak, barátaimnak és akkori edzõmnek hogy hittek bennem es biztattak.


Az egykori introverdált, félénk kislány ma már 16 éve lépked magabiztosan a fitness világában, mint személyi edzõ és minden percét élvezi.  Folyamatosan képzem magam, hogy a lehető legtöbbet tudjam nyújtani vendégeim számára. Munkámban fontosnak tartom a sérülés mentes sportolást, motivációt és a pozitív visszajelzéseket mely az eredményekben is megmutatkozik.  A sport, az életem és örülök, hogy ezt másoknak is átadhatom.


Számos versenyen állhattam a dobogó legfelső fokára nyolc év alatt és többször lettem kategória győztes, amire nagyon büszke vagyok és amit kitartásomnak, hitemnek és alázatomnak köszönhetek. Gyermekkori álmom beteljesült! MEGÉRTE? Meg. Minden egyes perce megérte és semmit sem csinálnék máshogy. Még úgy sem, hogy néha szó szerint sírtam a fáradtságtól és fájdalomtól. De ha belegondolok pontosan ezektől szép ez az életforma, hogy érzed hogy élsz, hogy teszel valamit.

hirdetes


Meggyőződésem, hogy azon kivételes emberek közé tartozom, akik az élet minden területén megtalálták a hivatásukat, melyet szívvel-lélekkel tudnak csinálni. Hiszem, ahhoz, hogy valaki hiteles és sikeres legyen a szakmájában, ízig-vérig szeretnie kell azt, amit csinál. Személyi edzõként fontos számomra, hogy értéket adjak az embereknek, hiszen ezzel tudom jobbá tenni az életüket. Célom, hogy utat mutassak az egészség, a táplálkozás és a lelki harmónia területén.


Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg. Az egyetlen módja, hogy elérd a célod, hogy nem állsz meg. Ha követed a lelked megtalálod saját utadat akárcsak én.

Suba Krisztina – Személyi edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Streching, nyújtás

  Az ízületi mozgékonyság, hajlékonyság fejlesztésének módszere. Az angol eredetű... Tovább

Nátrium

Mint ahogy minden más ásványi anyag, a nátrium is elengedhetetlen az emberi szervezet... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás lelki egészség