notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 újévi fogadalom, amit jobb, ha nem tartasz be 2022-ben

hirdetes

3 újévi fogadalom, amit jobb, ha nem tartasz be 2022-ben

VN

Napjainkban a Social Média világában egyre több olyan unrealisztikus, teljesen valóságtól elrugaszkodott példát látunk, ami akár negatívan is hathat az egyénre, és ez sajnos leginkább a fiatal generációt érinti. Légy önmagad, fogadd el a tested, de csak mert olyan fitt vagy, hogy megteheted, mindig legyél boldog, tarts ’énidőt’, egyél jól…. Vajon mennyire teljesíthetőek ezek a magukat influencereknk titulált közösségi média celebritások által mindenhol harsogott értékek?

3 újévi fogadalom, amit jobb, ha nem tartasz be 2022-ben

Légy önmagad, légy mindig pozitív?

Ha görgetünk kicsit az Instán, akkor biztosan 2-szer, 3-szor szembe találjuk magunkat ezzel a jó tanáccsal, valamilyen tökéletesre beállított kép társaságában. Mi a baj ezzel a fogadalommal? Lényegében semmi sem lenne, ha a valóság is ilyen tökéletes lenne, mint a közösségi oldalak, ahol mindenki csakis a jó oldalát hajlandó megmutatni. A probléma ott kezdődik, amikor a dugóban szidod a forgalmat, ne adj Isten azt az autóst, aki éppen elédvágott, vagy a melóban teljesen ki vagy borulva, és a mosdóba rohansz, hogy kicsit összeszedd magad. Ez is Önmagad vagy! Mindenkinek van ilyen oldala, attól, hogy nem rakja fel azt a közösségi médiára…! Persze, amikor a legjobb barátnőid társaságában szombat délutáni kávét kortyolgatod, akkor nagyon is légy önmagad! A Positive Vibes Only szlogennel pedig az a baj, hogy mindenki tudja, hogy nem minden tökéletes, és nem lehet mindig boldognak lenni, ha azonban csak a boldog dolgokról beszélünk, ezek kerülnek a reflektorfénybe, a problémák rövid idő után nagyon mély nyomot hagyhatnak, hiszen nem lesznek feldolgozva. 

hirdetes

Csak magaddal foglalkozz, találd meg a lelki békéd, csak magadnak felelj meg?

Nagyon szép gondolat, hogy csakis azzal foglalkozzunk, hogy mi van velünk, és megtaláljuk a lelki békénket, de ha ezt egy kis időszakig te is gyakorlod, akkor azt fogod érzékelni, hogy mintha egyre kevesebb barátod lenne, venne körül. Ha nem foglalkozol másokkal, mások miért foglalkoznának veled? Világunk nagyon fontos része a társadalom, a kapcsolatok, ennek függvényében pedig, nagyon is úgy célszerű 2022-ben is élnünk, hogy másokra is figyelemmel vagyunk! Hidd el nagyon felemelő érzés másnak jót tenni, segíteni! Ráadásul a legtöbbünket elégedettséggel tölt el, ha másoknak is megfelel, ha dicséretet, bókot kap. Ezzel nem azt mondjuk, hogy úgy kell élni, hogy másoknak megfeleljünk, de a társadalom íratlan szabályait nem biztos, hogy érdemes felülírni, illetve az emberi kapcsolatokra tekintet nélkül lenni. 

hirdetes

Fittség a legmagasabb szinteken?

Valóban nagyon jól hangzik leírva, és elképzelni sem rossz egy olyan világot, amiben otthon-sütsz-főzöl, persze csakis a saját termesztésű alapanyagokból, vagy ennek hiányában a kora reggel, frissen a piacon vásárolt háztáji dolgokból, és persze nem maradhat ki a reggeli kocogás sem, ahogyan az úszás, kondi, és a legfontosabb a jóga sem! A probléma csak ott kezdődik, amikor fáradtan túlóra után hazaérve belső békédet megtörve előkapsz valami mirelitet a fagyasztóból, és nem a tökéletesen megkomponált ételt teszed az asztalra, sőt még a kézisúlyzót sem veszed elő, a futás pedig meg sem fordul a fejedben. Pedig ez nagyon is valóságos. Persze, ha valakinek az a munkája, hogy fit legyen, hiszen edzéseket tart, vagy ezért fizetnek neki a szponzorok, akkor nagyon könnyű edzeni, jól enni, de munka, háztartás vezetés mellett a mindennapos főzés és edzés, szinte lehetetten. Itt azért megjegyeznénk, hogy egyltalán nem akarunk lebeszélni sem az egészséges táplálkozásról, se a sportól, de irreális elvárásoknak ne próbáld meg megfelelni! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Diófa

Latin neve: Juglans regia   Eredete, élőhelye   A közönséges dió délkeletre a... Tovább

Pihenés

A pihenés fogalma A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás megújulás ünnep