notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Néhány étel, amit enned kell, ha hasra hízol

hirdetes

Néhány étel, amit enned kell, ha hasra hízol

vitalzone.hu

Ha a máj nem jól dolgozik, nem fogysz le! A májad a szervezeted hajtórugója. Számos nélkülözhetetlen feladatot lát el, köztük fehérjéket, koleszterint és epét termel, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat raktároz.

Néhány étel, amit enned kell, ha hasra hízol

Ezenkívül lebontja a méreg- és salakanyagokat, mint amilyenek az alkohol, a gyógyszer maradványok és az anyagcsere melléktermékei. Aki hasi hízásra hajlamos, annak különösen oda kell figyelnie arra, hogy a mája jó állapotban legyen.


A hason lerakódó viszcerális zsírt jelezheti az itt jelentkező súlytöbblet, és ez nem csak esztétikai probléma. A zsírréteg nemcsak energiát tárol, de hormonokat és gyulladásos állapotot előidéző anyagokat is termel, ami kedvez az érrendszeri lerakódásoknak. A viszcerális zsír termelte anyagokat az érrendszer a májhoz szállítja a belek, a hasnyálmirigy és az epe felől, ahol a máj elzsírosodásához, inzulinrezisztencia, majd cukorbetegség kialakulásához vezethet.


A GRAPEFRUTBAN található antioxidánsok, a naringenin és a naringin természetesen védik a májat.  Ez a gyümölcs egyrészt csökkenti a szervezetben a gyulladásokat, másrészt védi a sejteket

hirdetes


Az ÁFONYA antociánokat tartalmaz, ez a lila színanyag különösen jót tesz a májnak. Három-négy héten át tartó fogyasztása csökkentette a májkárosodást egyes kutatások során.


KARFIOL, BROKKOLI , KELBIMBÓ, SZŐLŐ,CÉKLA,


Az olajos magvak egészséges zsírokban, tápanyagokban és E-vitaminban gazdagok, ennek az összetételnek köszönhetően kifejezetten jót tesznek a szívnek és a májnak.


Az OLAJOS HALAK, mint a szardínia és a lazac, gazdagok omega-3 zsírsavakban, melyek jót tesznek a szívednek és a májadnak is. Tanulmányok bizonyítják, hogy ezek a zsírsavak gátolják a zsír felhalmozódását, és egyenletes szinten tartják a májenzimeket.


hirdetes
Az is fontos, hogy milyen arányban fogyasztasz omega-3 és omega-6 zsírsavakat - utóbbi a legtöbb növényi olajban megtalálható, és túlzott fogyasztása kifejezetten károsíthatja a májat.


Tanulmányok bizonyítják, hogy a KÁVÉ megvédi a májat a betegségektől, még azoknál is, akik már májproblémákban szenvednek. Csökkenti a májzsugor és a májkárosodás veszélyét, és még a májrák kockázatát is alacsonyan tartja.


Leginkább azoknál figyelhető meg a pozitív hatás, akik napi több mint három csészével isznak. Ezeknek a pozitív hatásoknak valószínűleg az az oka, hogy a kávé megakadályozza a zsír és a kollagén felhalmozódását. Növeli a szervezetben a glutation nevű antioxidáns szintjét is, ami segít semlegesíteni a szabad gyököket. Persze a kávé fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, de jó, ha tudod, hogy a reggeli feketével jót teszel a májadnak.

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Energia egyensúly

Az engergia egyensúly az energia felvételből és az energia leadásából áll. Az... Tovább

Perricone diéta

Ha nem fogyasztasz elég ásványi anyagot vagy vitamint, az arcbőröd ráncosodhat és... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás éhezés élelmiszer életmód étrend fitness fogyás fogyókúra