notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Törzsizom erősítés napi 5 perces edzéssel

Napi 5 perces törzsizom erősítő plank edzés

SzSz
hirdetes

plank edzés

5 perces plank edzés


Mielőtt nekilátunk a gyakorlatoknak, kicsit nyújtsunk vagy sétáljunk, kocogjunk pár percet. Ha ez megvolt, a következő gyakorlatokat két körben végezzük el. 

 

Egyenes karú plank (30 másodperc): Ereszkedjünk le a földre és helyezzük el a kezünket vállszélességben. A karjaink maradjanak egyenesek, miközben a lábujjainkra támaszkodunk. Figyeljünk oda, hogy a testünk egészét egyenesen tartsuk, és a csípőnket ne toljuk túlságosan fel és ne is eresszük le. Feszítsük meg minden izmunkat és tartsuk meg így magunkat 30 másodpercig. 

 

 

Fordított plank (30 másodperc): Üljünk le a földre. Helyezzük a tenyerünket, ujjainkat széttárva a padlón kissé a csípő mögött a testünk mellett. Nyomjuk le a tenyerünket a földre, és emeljük fel a csípőnket és a törzsünket a mennyezet felé. A gyakorlat során a lábunk és az egész testünk nyújtva legyen úgy, hogy a sarkunk és a tenyerünk érinti egyedül a földet. Tartsuk az egész testünket erősen, egyenes vonalat képezve a fejtől a sarokig. A csípőnkre figyeljünk oda végig a gyakorlat alatt és tartsuk magunkat így 30 másodpercig. 

hirdetes

 

 

Oldalsó plank (30 másodperc): Feküdjünk az egyik oldalunkra egy edzőszőnyegen, lábainkat egymásra rakva. Helyezze a földhöz közelebb lévő könyökünket közvetlenül az alkaron nyugvó váll alá. A csípő és a térd érintkezzen a padlóval, majd ebből a pozícióból nyomjuk fel magunkat, felemelve a csípőnket és a térdet. Tartsuk magunkat ebben a pozícióban 30 másodpercig egyenes testtartásban, megfeszítve izmainkat. 

 

 

Piramis plank (30 másodperc): Kezdjük a gyakorlatot alkaron támaszkodva egy edzőszőnyegen. A lábujjainkra és az alkarunkra támaszkodva a törzsünket megfeszítve emeljük meg a csípőnket a mennyezet felé. Tartsuk meg magunkat ebben a pózban, majd a csípőnket engedjük vissza a normál plank pozíciójába. Ezt a két pozíciót váltogassuk lassú mozdulatokkal és tartsuk meg magunkat minkét ponton pár másodpercig. A gyakorlatot 30 másodpercig végezzük el. 

hirdetes

 

 

Az erős törzs kialakítása elengedhetetlen az izom erősségéhez és stabilitásához. Az alapgyakorlatok segítenek a sérülés kockázatának csökkentésében, az alsó hátfájás enyhítésében és a megfelelő testtartás megtartásában. A plank gyakorlat hatékony módja annak, hogy erősítük az alapvető izmokat.

 

A jó hír az, hogy ezzel a feladatsorral napi öt perc alatt erősíthetjük törzsünket. Minél többet gyakorlunk, annál jobban fog menni, és akár több körben is elvégezhetjük ezeket a gyakorlatokat. A lényeg a helyes testtartás a gyakorlatok elvégzése alatt és az egész izomzat megfeszítése. Szánjunk magunkra minimum napi 5 percet, és máris erősíthetjük testünk izmait. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Nagyon hülye diétát népszerűsít Kim Kardashian

2019-08-28

Nagyon hülye diétát népszerűsít Kim Kardashian

Kim Kardashian révén világszerte elterjedhet egy nagyon hülye és káros karcsúsító módszer, a korzett-diéta.

Minisztériumból ment Londonban rúdtáncot oktatni

2019-08-28

Minisztériumból ment Londonban rúdtáncot oktatni

Nem mindennapi utat járt be már eddig is a harmincas éveiben járó Rákli Veronika, de az is egyedi, hogy egy olyan, akrobatikus és sportolói kvalitásokat igénylő mozgásstúdió-kezdeménye van, amelynek az irányvonala a mozgásterápia.

Mindig is szerette volna kipróbálni, milyen a vízen járni?

2019-08-27

Mindig is szerette volna kipróbálni, milyen a vízen járni?

Ha minden igaz, akkor a nyár legújabb szabadtári fitnessz őrületéről van szó: az aquabase névre hallgató műfajhoz tartozó gyakorlatokat és mozdulatokat ugyanis a vízen lebegve kell elvégezni.

Edzés előtti pörgetők, bedurrantók

2019-08-09

Edzés előtti pörgetők, bedurrantók

Sokan isszák az edzés előttit a pörgetőket, energizálókat, hogy a maximumot hozzák ki magukból a jobb teljesítmény érdekében.

Mozgástartomány! A legfontosabb, amit edzés közben be kell tartanod!

2019-07-22

Mozgástartomány! A legfontosabb, amit edzés közben be kell tartanod!

Ahhoz képest, hogy mennyire kötelező ma edzeni, a fél ország edző, a másik fele meg.. (inkább bele se menjünk) elképesztő balfék edzéstechnikákat lehet látni.

Nyújtani jó! Nyújtani kell!

2019-07-22

Nyújtani jó! Nyújtani kell!

Nyújtani jó. Nyújtani kell. Nemcsak az olyan sportokban, amikben kiemelt szerepet játszik a hajlékonyság, de az izmok, ínszalagok és a csontélettan egészségének megőrzése érdekében mindenkinek, aki sportol és azoknak is, akik nem mozognak.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
81 766
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 903 501
Közösség

Szótár

Mozgáskoordináció

  Azon képesség, amely a mozgások végrehajtásának célszerű szabályozását segíti... Tovább

Low carb diéta

Alacsony szénhidrát-bevitelen alapuló diéta. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 178

Átlagos értékelés: 4.9