notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Törzsizom erősítés napi 5 perces edzéssel

hirdetes

Napi 5 perces törzsizom erősítő plank edzés

SzSz
plank edzés

5 perces plank edzés


Mielőtt nekilátunk a gyakorlatoknak, kicsit nyújtsunk vagy sétáljunk, kocogjunk pár percet. Ha ez megvolt, a következő gyakorlatokat két körben végezzük el. 

Egyenes karú plank (30 másodperc): Ereszkedjünk le a földre és helyezzük el a kezünket vállszélességben. A karjaink maradjanak egyenesek, miközben a lábujjainkra támaszkodunk. Figyeljünk oda, hogy a testünk egészét egyenesen tartsuk, és a csípőnket ne toljuk túlságosan fel és ne is eresszük le. Feszítsük meg minden izmunkat és tartsuk meg így magunkat 30 másodpercig. 

Fordított plank (30 másodperc): Üljünk le a földre. Helyezzük a tenyerünket, ujjainkat széttárva a padlón kissé a csípő mögött a testünk mellett. Nyomjuk le a tenyerünket a földre, és emeljük fel a csípőnket és a törzsünket a mennyezet felé. A gyakorlat során a lábunk és az egész testünk nyújtva legyen úgy, hogy a sarkunk és a tenyerünk érinti egyedül a földet. Tartsuk az egész testünket erősen, egyenes vonalat képezve a fejtől a sarokig. A csípőnkre figyeljünk oda végig a gyakorlat alatt és tartsuk magunkat így 30 másodpercig. 

hirdetes

Oldalsó plank (30 másodperc): Feküdjünk az egyik oldalunkra egy edzőszőnyegen, lábainkat egymásra rakva. Helyezze a földhöz közelebb lévő könyökünket közvetlenül az alkaron nyugvó váll alá. A csípő és a térd érintkezzen a padlóval, majd ebből a pozícióból nyomjuk fel magunkat, felemelve a csípőnket és a térdet. Tartsuk magunkat ebben a pozícióban 30 másodpercig egyenes testtartásban, megfeszítve izmainkat. 

Piramis plank (30 másodperc): Kezdjük a gyakorlatot alkaron támaszkodva egy edzőszőnyegen. A lábujjainkra és az alkarunkra támaszkodva a törzsünket megfeszítve emeljük meg a csípőnket a mennyezet felé. Tartsuk meg magunkat ebben a pózban, majd a csípőnket engedjük vissza a normál plank pozíciójába. Ezt a két pozíciót váltogassuk lassú mozdulatokkal és tartsuk meg magunkat minkét ponton pár másodpercig. A gyakorlatot 30 másodpercig végezzük el. 

hirdetes

Az erős törzs kialakítása elengedhetetlen az izom erősségéhez és stabilitásához. Az alapgyakorlatok segítenek a sérülés kockázatának csökkentésében, az alsó hátfájás enyhítésében és a megfelelő testtartás megtartásában. A plank gyakorlat hatékony módja annak, hogy erősítük az alapvető izmokat.

A jó hír az, hogy ezzel a feladatsorral napi öt perc alatt erősíthetjük törzsünket. Minél többet gyakorlunk, annál jobban fog menni, és akár több körben is elvégezhetjük ezeket a gyakorlatokat. A lényeg a helyes testtartás a gyakorlatok elvégzése alatt és az egész izomzat megfeszítése. Szánjunk magunkra minimum napi 5 percet, és máris erősíthetjük testünk izmait. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Edzéseszközök

  Azok az eszközök és eljárások, amelyek az edzések levezetését segítik. A... Tovább

Szeder

(Rubus fruticosus)   Eredete, élőhelye   A szeder nemzetségen belül a szeder fajok... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok fitness sport