notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így maradhatsz motivált és kitartó az edzőteremben!

hirdetes

Így maradhatsz motivált és kitartó az edzőteremben!

VitalZone.hu

Azt gondolom azzal mindannyian egyet értünk, hogy az edzés és az életmódváltás legkritikusabb pontja a motiváltság, azaz az, hogy újra és újra átlendüljünk a nehéz pontokon, és tovább menjünk akkor is, mikor már utáljuk az egészet.

Így maradhatsz motivált és kitartó az edzőteremben!

Márpedig eljön ez a pillanat is, hiszen salátákon élni, és rengeteg programot, pihenést és lehetőséget lecserélni az edzésprogram szigorú betartására nem mindig egyszerű. Főleg az elején, hiszen évek múlva az edzés már olyan alapvető rutin lesz, amelyet nem cserélnél le semmire!

Na de addig el is kell jutni:)

Sok olyan ismerősöm van, akik átestek már néhány mélyponton, ahogy én magam is volt, hogy bizony vonakodva hagytam ott az akkori programomat egy edzésért… sőt, töredelmesen bevallom olyan is volt, hogy huzamosabb ideig feladtam. Hosszú távon azonban mégis győzedelmeskedtem demotiváltságom… és hát lustaságom felett:), és ma már élvezettel indulok neki az edzőteremnek, sőt, ha kihagyok egy-egy alkalmat az rendesen rosszul esik!

Ezekből a tapasztalatokból állítottam össze neked egy kis gyűjteményt, amelyben összefoglaltam a motiváló tényezőket – hogy valóban AKARJ, és SZERESS edzeni!

 

Elhatározás, célkitűzés

Ez az első, és legfontosabb. Sorrendben nem feltétlen az első egyébként, én utólag jöttem rá, hogy életmódváltásom kezdetekor fogalmam sem volt, mit akarok – később, a többi motivációval együtt jött meg a végső elhatározás.

De mindenképpen a legfontosabb: elhatározni magad, hogy megcsinálod, bármi történjék is! És elhatározni azt, hogy mit akarsz pontosan elérni? A célod a fogyás, vagy az egészség? A fittség, vagy az erő fejlesztése? A motiváció szempontjából mindegy, a lényeg, hogy valódi legyen a vágyad! Ez kemény dolog, és nem fér bele se „hát….de”, se pedig „na jó…de”.

hirdetes

 

Szerezz egy edzőpartnert!

Hidd el, nagyon sokat segít. A későbbiekben nem lesz rá szükséged – sőt, egyeseket zavarja is ha van mellette valaki, de az elején csodákra képes. Így tudjátok majd egymást „húzni”, hiszen nagy esély van rá, hogy ha te éppen ellustulnál, ő majd felhív, hogy irány az edzőterem!

Arról nem is beszélve, hogy így az edzések is jobb hangulatban telhetnek.

 

Ne kínozd magad!

hirdetes

Mindenkinek van olyan mozgásforma, vagy gyakorlat, amelyet egyszerűen gyűlöl. Ha neked is van egy-két ilyen: ne csináld őket! Váltsd ki más típusú gyakorlattal, és kész.

Nem ér minden gyakorlatot utálni:)

Fizess elő az edzőterembe

Ez a ruhához hasonlóan nagyon hatásos, hiszen ha már befizetted csak elmész… Talán annyival tartom fontosabbnak a ruhát, hogy az abszolút pozitív motiváció („menni akarok!”), míg az edzőterem kicsit negatív („menni kéne…”), de akkor is motivál.

 

Edzős zenét a fülesbe!

Még ha nem is kezdtél bele az edzésbe, biztos te is érzed azt, hogy mely zenére tudnál hihetetlen energiával nekilódulni az edzésnek. Mindenkinek van ilyen zene, és ezt nem csak ér, hanem kötelező is kihasználni!

 

Nyugodtan vedd észre, ha haladsz!

Ha már egy ideje edzel, látszani fog az eredmény. Vedd észre, és leld örömöd benne! Megdolgoztál az eredményért, és egyáltalán nem baj, ha egy pár percet eltöltesz a tükör előtt csodálva az eredményt.

 

Légy szigorú, de ne légy túl szigorú!

A diétád keményen és tűzön vízen át tartsd be, ahogy az edzéseket is. Ez nem jelenti azonban azt, hogy soha többet nem ehetsz egy szelet csokit sem, vagy nem ebédelhetsz egyszer-egyszer rendesen, amit csak szeretnél.

Még a legprofibb fitneszesek is szoktak tartani heti egyszer egy napot, amikor csalhatnak egy kicsit. Ilyenkor egyél amit szeretnél, jutalmazd meg magad! De ne feledd, ez egy nap, és nem minden nap egy kis jutalom:)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Folsav

A B-vitaminok csoportjába tartozó vízben oldódó vitamin. Rendkívül fontos szerepet játszik... Tovább

Perricone diéta

Ha nem fogyasztasz elég ásványi anyagot vagy vitamint, az arcbőröd ráncosodhat és... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő