notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne csak a kütyüket nyomkodja a gyerek!

hirdetes

Mit tegyünk ha a gyerekünk csak a képernyő előtt ül?

H.Róbert

Szerintem mindenki egyetért azzal, ha azt mondom, hogy a mai gyerekek túlzottan is sok időt töltenek el a különböző kütyük és a számítógép nyomkodásával. Szinte már mintha oda lenne ragasztózva a kezükbe a telefon. 

 

Szerettessük meg a sportot a gyerekeinkkel!

Szülőként rossz látni, hogy a technológiai vívmányokon kívül alig köti le bármi más a gyerekünk figyelmét. Ez természetesen nagyon egészségtelen hosszútávon, és különböző egészségügyi gondokat okozhat. A megoldás az, hogy meg kell szerettetnünk valamiféle sportágat a gyerekkel, amit aztán hasonló lelkesedéssel űzhet, mint a számítógép nyomkodását, csak ezzel építi az egészségét nem pedig rombolja. 

A következőkben olyan sportolási és szabadidős lehetőséget szedtünk össze, amelyek hasznosak lehetnek a gyermek fejlődésében, és többnyire a gyerekek is előszeretettel űzik ezeket a tevékenységeket. 

Töltsetek minőségi időt együtt

A gyerekekek számára nagyon fontos, hogy minőségi időt töltsenek a családjukkal, ha a szülők szeretnék, hogy később a kicsikből egészséges, boldog felnőtt váljon. Érdemes ezért időközönként egy kicsit kiszakítani őket a szürke hétköznapokból, és közösen útra kelni a családdal, hiszen így biztos, hogy a gyermekeknek nem lesz kedvük a telefonjukat bújni. Érdemes egy vidéki helyszínt választani a pihenésre, ahol a család együtt élvezheti a friss levegőt, a természet adta lehetőségeket. 

hirdetes

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa remek választás az egész család számára, hiszen színes programok, wellness élmények és gasztronómiai különlegességek színesítik a pihenéssel töltött időt. A szálloda Noszvajon, egy gyönyörű környezetben található, ráadásul egy családbarát szállodáról, így biztos, hogy minden korosztály talál magának megfelelő szórakozási lehetőséget a szállodában töltött idő alatt. 

Hullahopp karika

A hullahopp karikázás első ránézésre nem tűnhet egy komoly sportolási tevékenységnek, azonban a látszat ellenére nagyon jól fejleszti az állóképességet és a koordinációs képességet is. A karika mozgásban tartása pedig segít a koncentrációs képesség fejlesztésében is. 
Ha fel akarjuk dobni a hullahopp karikázás élményét, rendeljünk sötétben világítós változatot. Gondoljunk csak bele, melyik gyerek ne szeretne bármit, ami a sötétben világít?

hirdetes

Kötélhúzás

A gyerekek imádják a játkos versengéseket. A kötélhúzás nagyszerűen erősíti a gyerekek törzsizmait, a bicepszüket és a vádlijukat is. Amellett, hogy izmot építenek, a gyerekek megtanulnak csapatmunkában dolgozni. 
Ha igazán nagy örömet szeretnénk okozni a gyerekeinknek, rendezzünk kötélhúzás bajnokságot eső után, amikor csúszós a fű és nagy a sár. Így sokkal mókásabb lesz az egész. 

Küzdősportok

A küzdősportoknak nem az a lényege, hogy verekedésre tanítsák a gyerekeket. Pont ellenkezőleg. Önfegyelemre, magabiztoságra és türelemre nevelik a gyerekeket. A személyi fejlődésen kívül, nagyszerűen erősíti a gyerekeket fizikálisan is. A test szinte minden izmát alaposan átedzi szinte az összes küzdősport, továbbá javítja az egyensúly érzéket is. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Fehérje

  A fehérjék az aminosavak különböző kombinációi. A fehérje nem energiaforrás, hanem... Tovább

Ingersűrűség

  A terhelési és pihenési fázis közötti időbeli viszonyt jelzi az egyes edzéseken,... Tovább

Tovább a lexikonra