notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Olyan, mint egy rakéta? Ezen az 5 fogimplantátummal kapcsolatos tényen meg fogsz lepődni!

hirdetes

Olyan, mint egy rakéta? Ezen az 5 fogimplantátummal kapcsolatos tényen meg fogsz lepődni!

VN

A statisztikai adatok alapján, mire egy átlagos amerikai betölti az 50. életévét, átlagosan 12 fogát veszítette el. Ez a szám meglepő lehet, tekintve, hogy nem gyakori, hogy fogatlan emberek sétálnak az utcákon. Ez a fogimplantátumoknak köszönhető. Ezzel az eljárással könnyedén és hatékonyan pótolni lehet a hiányzó fogakat. Való ez neked is? Íme 5 meglepő tény az fogimplantátumokkal kapcsolatban, ami segíthet eldönteni.

5 meglepő tény fogimplantátumról

#1. A fogászati implantátumok ugyanabból az anyagból készülnek, mint az űrsiklók és a rakéták.

Gondolhatod, hogy az űrsiklók és rakéták a Földön található legjobb anyagokból készülnek. Végtére is, senki sem akarja, hogy az űrsiklójuk szétrepedjenek, szivárogjanak az űr közepén. Mint ilyen, a titánt, az egyik legerősebb ember által ismert fémet használják. A fogászati implantátumok egy titán alapból állnak, amelyet az állcsontba ültetnek be, és a hiányzó fog pótlására szolgál. A titán szilárdsága mellett ellenáll a korróziónak, így ideális az űrben és az emberi szájban való használatra egyaránt.

#2. Az emberi test elképesztő képességgel rendelkezik, hogy összeolvadjon a titánnal, és elősegítse a csontnövekedést.

Azon túl, hogy erős, a titán egy másik okból is alkalmas fogászati implantátumok beültetésére: a beolvadás miatt. Más anyagokat is használtak fogászati implantátumok készítéséhez, egészen ie. 2000-ig, amikor az ókori kínaiak a hiányzó fogakat bambusszal pótolták. A közelmúltban, az 1900-as évek elején és közepén a kutatók szilárdabb fogászati implantációs lehetőséget kerestek. A titánoszlopok használatának 1965-ös áttörésével megtalálták, amit kerestek. A titán egyedülálló képessége, hogy összeolvadjon az emberi csonttal, szükségtelenné tette ragasztóanyagot vagy más módszereket a páciens szájában történő gyökereztetéshez. 

hirdetes

Meggyőztünk, vagy csak szeretnél többet megtudni, olvass többet, vagy rögtön kérj is időpontot az egyik legjobb fogászaton! A PureDental szakképzett fogorvosai állnak rendelkezésedre: fogimplantátum Budapest.

 

#3. A fogászati implantátumok visszaállítják a harapóerőt.

A csúnya résen kívül van egy másik jelentős, sajnálatos mellékhatása a fogak elvesztésének a harapóerő másmilyenné válása. A szilárd fogak megtámasztása nélkül az állcsont elkezd veszíteni az erejéből, és sokan még csontvesztést és harapási erő elvesztését is tapasztalják. A jó hír az, hogy ez az erő és a csont nem vész el örökre. A titán implantátumok serkenthetik a csontnövekedést, és segítenek helyreállítani az elveszett harapási erőt. Nem kell lemondanod többé egy finom falatról sem!

hirdetes

#4. A fogászati implantátumok egy életen át tartanak.

A titán implantátumok erőssége és az, hogy a korona nem tud üregessé válni, a páciensek arra számíthatnak, hogy megfelelő gondozás mellett implantátumaik egész életükben kitartanak. A rendszeres fogmosás és fogselyem használata továbbra is elengedhetetlen, de tényleg jó esély van arra, hogy ezt a beavatkozást sok év múltán sem kell újból megismételni.

#5. A fogimplantátumok nm okoznak fogszuvasodást.

Az implantátum beültetése olyan, mint a természetes fogaké, egy lényeges különbséggel: az implantátumok nem tudnak fogszuvasodást okozni. Azonban a rendszeres fogorvosi látogatások és az otthoni higiéniai feladatok, mint például a fogmosás és a fogselyem, továbbra is fontosak az íny egészségének és az általános szájhigiéniának biztosítása érdekében. Az implantátum tetején lévő korona készítéséhez használt tartós anyag azonban nem hordozza magában a fogszuvasodást lehetőségét.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

keresőoptimalizálás

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS meghatározása Keresőoptimalizálás definíciója   A... Tovább

Obezitológus

Az obezitológus az elhízás kezelésében járatos belgyógyász szakorvos. Tovább

Tovább a lexikonra
diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód vitamin