notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Légy boldog a nap minden percében! - 5 tipp a mindennapi jókedvhez

hirdetes

Légy boldog a nap minden percében! – 5 emlékeztető a mindennapi boldogsághoz

FO

Boldognak lenni, talán ez az egyik fő célja mindenkinek az életében. Viszont mindenkinek meg van a maga napi problémája, amik ugyan élethelyzettől, kortól, nemtől és társadalmi pozíciótól függően eltérők lehetnek, de kár tagadni, mind küzdünk velük. Ennek ellenére, azért van az úgy, hogy ok nélkül túl pesszimistán látjuk a dolgokat. Erre az esetre van 5 szuper módszerünk, amivel minden nap emlékeztethetjük magunkat, és boldogok lehetünk akkor is, ha éppen bal lábbal keltünk fel reggel.

Légy boldog a nap minden percében! – tippek és tanácsok

Annak ellenére, hogy hányszor hallom, hogy milyen csinosnak és boldognak nézek ki, vannak napok, vagy esetek, amikor kimondhatatlanul boldogtalannak érzem magam, különösebb ok nélkül. Pedig ha jól belegondolok, tulajdonképpen nincs semmi okom erre a fene nagy szomorúságra és elkeseredésre, hiszen egészséges vagyok, van hol laknom, van mit ennem, egy boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek már hosszú ideje és nem fakultak az érzéseink egymás iránt, sőt. De akkor mégis mi a fenéért van az, hogy néha úgy kelek fel, mintha összedőlt volna a fejem fölött a fél világ?! Ha te is éreztél már így, akkor a most következő 5 napi emlékeztető neked is a segítségedre lehet a nehéz napokon.

1.    Nincs veled semmi gond, ha néha boldogtalannak érzed magad!

hirdetes

Az első és legfontosabb, hogy megértsük, nincs velünk baj, attól, hogy néha szomorkás a hangulatunk. Az élet teljesen természetesen hullámvölgyekből áll össze, szokták is mondani, hogy „egyszer fent, egyszer lent”, és ez így van jól. A párom mindig azt mondja nekem ilyenkor, hogy eső nélkül nincs szivárvány, és valóban. Ahhoz, hogy az igazán jó és értékes pillanatokat kellőképpen értékelni tudjuk, meg kell tapasztalnunk azt is, milyen amikor nem annyira jó minden. Ha éppen rossz is a kedved, ne feledd, hogy te ugyanaz a nagyszerű ember vagy, bárki bármit is mondd neked, csak épp nem vagy a legjobb passzban, amihez minden jogod meg van, és néha veled is lehetnek toleránsak mások.

hirdetes

2.    Ez a te életed!

Oké, lehet, hogy a barátaid egészségesebbek, több a pénzük, vagy boldogabb a párkapcsolatuk, te pedig magánnyal és egy csomó más gonddal küzdesz, vagy kevesebb dolgot engedhetsz meg magadnak, de ezért nem kell gyűlölni őket. A féltékenység egy bizonyos pontig egészséges, és motiváló is lehet, hogy ha neki ment, nekem is sikerülhet, vagy következő évben már én is szeretnék velük menni, úgyhogy többet dolgozom. De ha emiatt a különbség miatt tartósan rosszul érzed magad, és állandóan lehúzza a kedvedet, akkor ideje megállni, és emlékeztetni magunkat, hogy ez az élet a mi életünk. Senki más nem döntheti el helyettünk, hogyan éljük, és nem foghatjuk másra, ha valami nem tetszik.
 

Lapozz tovább a többi gondolatébresztő tippért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Zsálya

Latin neve: Salvia officinalis   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

B9-vitamin

Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak,... Tovább

Tovább a lexikonra