notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tökéletes combok és popsi? Ezeket a gyakorlatokat végezd el értük!

hirdetes

Hatékony lábedzés a tökéletes combokért és popsiért!

SzSz
Lábedzés

Szuperszett: Deadlift súlyzókkal és Egylábas combhajlító


Az első szuperszett középpontjában a comb hátuljára fókuszálunk. A gyakorlatok elvégzése alatt a combhajlító és a farizmokat feszítsük meg, ne pedig a derekunkat. Ha a deadlift közben a túl nagy súly miatt a derekunkat érezzük, váltsunk könnyebb súlyzókra. Figyeljünk oda a helyes testtartásra, és mindig egyenes háttal végezzük el a gyakorlatot. A térdek legyenek enyhén behajlítva, és ügyeljünk rá, hogy ez ne is változzon. 


A szuperszett lényege pedig az, hogy a két gyakorlatot pihenő nélkül váltogatjuk, így a gyakorlatok folyamatosak maradnak és az izmokat kellőképpen megdolgoztatjuk. 

Szuperszett: Combfeszítő és „serleg” guggolás


Ennél a kép gyakorlatnál a comb elülső részét dolgoztatjuk meg inkább, azaz a combfeszítő izmokat. A gyakorlatok alatt szintén koncentráljunk a megfelelő izomcsoportra. A gyakorlatok elvégzése alatt a folyamatos tempó fenntartása igen fontos, mert ha ballisztikussá válik a mozgás, az térdproblémákhoz vezethet. A serleg guggoláshoz 10 kilós súlyzót használjunk a mellkasunk előtt tartva. A gyakorlat elvégzése közben figyeljünk arra, hogy az alsó ponton a térdek és a könyök érintkezzen egymással. Így győződhetünk meg arról, hogy a guggolásunk elég mélyre ment, azaz a farizmok is dolgoznak. 

hirdetes

Szuperszett: Bolgár kitörés És Padra lépés sarokkal


Az utolsó szuperszett esetében a fókusz az oldalsó izmokra koncentrálódik. Ezek a gyakorlatok biztosítják, hogy a lábaid egyformán erősek és fejlettek legyenek. A bolgár kitörés esetében egy padot használjunk a gyakorlat elvégzéséhez. A gyakorlatot ugyanúgy kell elvégeznünk, mint a hagyományos kitörést azzal a különbséggel, hogy itt a hátul lévő lábfejünket a mögöttünk lévő padra kell támasztanunk. Ettől sokkal koncentráltabb lesz a gyakorlat, no meg persze nehezebb is. Először kisebb súlyzót használva próbáljuk ki, majd fokozatosan növeljük a terhelést. A padra lépés során használhatunk step-padot vagy akár lépcsőnél is elvégezhetjük a gyakorlatot. A lényeg, hogy oldalra lépdelve sarokkal nyomjuk fel magunkat a padra, majd innen vissza az alappozícióba, megfeszítve minden lábizmunkat. 

hirdetes

Az edzés hatékonysága érdekében minden gyakorlatot pontosan végezzünk el, helyes testtartással és ügyeljünk oda a súlyok nagyságára is. Ha hetente egyszer végig csinálod ezt az edzést, hidd el, garantált lesz a siker! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
64 098
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
646 622

Szótár

B1-vitamin

B1-vitamin Tiamin: vízben jól oldódó, hőre érzékeny vegyület. Jelentős szerepe van a... Tovább

Metabolikus szindróma

Az elhízáshoz és a koszorúér betegséghez társuló kölcsönös elváltozások együttese.   Tovább

Tovább a lexikonra