notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kutatások alapján a kutyák segítenek a fogyásban: a kutyatulajdonosok könnyeben fogynak és tartják meg a súlyuk

hirdetes

Kutatások alapján a kutyák segítenek a fogyásban

VN

Tanulmányok szerint a kutyatulajdonosoknak bizonyítottan könnyebb dolguk van a fogyás terén. Akiknek kutyájuk van nemcsak egyszerűbben adnak le kilókat, de könnyebben is megőrzik a keserves diétával összehozott testsúlyukat.  Kedvenc kisállataink nagyfokú mozgásigényükkel ugyanis segítenek jó kondícióban maradni. Mindezt úgy, hogy közben jól is érezzük magunkat.
 

Kutyák és fogyás

A felelősség tudat segíti leginkább a fogyást

Lehet hideg, eső, vagy lehet rossz kedvünk is, ha futni nincs is kedvünk elmenni, de a kutyánkat muszáj levinned. A kutya a legjobb motiváció a mozgásban, ha magunk miatt nem is, miatta el kell mennünk, sétálni, vagy akár kocogni, esetleg labdázni a parkba, így garantált a folyamatos mozgás. Mindeközben, akiknek nincs kutyájuk halogathatják a mozgást, de egy kutyának nem mondhatsz nemet.

Katie Potter, PhD, kineziológiai asszisztens professzor és a Massachusetts Amherst Egyetem Viselkedési Orvostudományi Laboratóriumának igazgatója szerint: „A kutyasétáltatás egyik legnagyobb összefüggése a felelősség vagy a kötelesség érzése. Ez az egyik oka annak, hogy a kutyasétálás a testmozgás fenntarthatóbb formájává válhat - olyan dolgokra ösztönöz, amelyekben az emberek mélyen törődnek: Szeretett kutyájuk egészsége és boldogsága."

hirdetes
A kutya sétáltatás közbeni extra lépés megtétele és a folyamatos extra kalóriák égetése pedig segíthet a kutyasétálóknak könnyebben fogyni.

Ezt eredményezi, ha kutyánk van: a kutatás számokban

A kutatás szerint a kutyatulajdonosok hetente átlagosan 160 percet sétálnak kutyájukkal. Ha belegondolunk, ez közel három órányi mozgást jelent. A kutyatulajdonosok 83%-a teljesíti a napi mozgás minimumot, ami az egészséges életmód alapja, szemben a kutyával nem rendelkezők 63%-ával. Ráadásul egy kutyás séta gyors ütemben történik, a kutya igényeinek megfelelően, és ez a megnövelt intenzitás is segít a kilók leadásában, illetve a felmérés szerinti átlagos napi 13 perc is, amíg a kutyatulajdonosok futkosnak a labdával, vagy bottal.

Az aktív emberek nagyobb valószínűséggel válnak kutyatulajdonossá?

hirdetes

„Nem vagyunk biztosak a kapcsolat irányába. Az aktív emberek vesznek kutyákat, vagy a kutyák teszik őket aktívvá?” - fejtegette a kutatást végző Katie Potter. A kérdés megválaszolásához elvégeztek egy kísérletet. Melyben 11 nem kutyatulajdonos vett részt. Ezek az egyének 6 hétig menhelyi kutyákra vigyáztak. A 6 hét alatt aktivitásukban drasztikus változás következett be.

Úgyhogy, ha te is úgy érzed, hogy egy kis motivációra van szükséged a fogyókúrádban, de egy négylábú edzőtárs befogadására nincs kapacitásod, érdeklődj néhány helyi menhelynél, biztos tudsz segíteni azzal, hogy elviszed a kutyákat megmozgatni, hiszen nekik sem tesz jót, ah egész nap a kennelbe vannak zárva.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Bazsalikom

Latin neve: Ocimum basilicum L.   Származása, élőhelye   Dél-Ázsiában,... Tovább

Réz

A réz rengeteg élettani folyamatban főszerepet játszik, ugyanis részt vesz a szervezetünkre... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészséges életmód életmód fogyókúra mozgás