notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kifogások vagy eredmények?

hirdetes

Ne hibáztasd folyton a körülményeket, a megoldás kulcsa a kezedben van!

vitalzone.hu

Az életben vagy kifogásaink vannak, vagy eredményeink, ezért az élet, az erőfeszítéseket díjazza, nem pedig a kifogásokat.

Kifogások vagy eredmények?

"Amikor kifogások mögé bújsz, valójában elkezdesz önmagadnak hazudni."
Hányszor hallom: "Úgy szeretném megcsinálni, de a körülmények nem alkalmasak rá".


A körülmények hibáztatása a legjobb kifogás ahhoz, hogy ne csinálj semmit.


"Rengeteg olyan gátló tényezőt tudunk kitalálni, amiért nem kezdjük el. Agyunk a tudatalattiból vég nélkül szedi elő azokat a kifogásokat, amire hivatkozhatunk, hogy elkerüljük azt, amit valójában elérni szeretnénk.


Nincs ráidőm, a család mellett meg már energiám sem.


Majd ha még ezt meg azt a blokkomat feloldottam, addig úgysem sikerül, hiszen még mindig problémás a kapcsolatom a szüleimmel, a párommal, a szomszéddal stb. Még egyedül kell élnem, mert még problémáim vannak a férfiakkal, nőkkel..

hirdetes


Pedig ha abbahagynád egy percre az önsajnálatot, és tennél egy lépést előre, rádöbbennél, hogy amikor te egyet lépsz a vágyaid felé, az élet kettőt lép feléd. Amíg nincs döntés, míg nem fejezted ki a szándékodat egyértelműen, addig a Sors, az Élet, Isten, az Univerzum vagy mindegy minek nevezzük, amiben hiszel, sem tud segíteni téged. Azonban ha szilárdan hiszel abban, hogy eléred a célodat, és az ehhez szükséges lépéseket el is kezded megtenni, észre fogod venni, hogy kis lépésekkel ugyan, de haladsz előre.

hirdetes


Mindegy, milyen kicsi lépést teszel, csak lépj! A körülmények sosem lesznek megfelelőek. Sosem lesz elég pénzed hozzá, elég időd, energiád, bátorságod, és lehet, hogy a szüleid sem fognak jobban szeretni. Lehet, hogy sosem fogod megérteni a férfiakat/nőket, vagy lehet, hogy mindig gondban leszel az idővel. Sosem lesz olyan pillanat, hogy minden tökéletes legyen. De te indulj el! Indulj el most, és azzal, amid van! Nem kell sem neked, sem a körülményeknek tökéletesnek lenniük. Indulj el a rendelkezésedre álló eszközökkel akkor is, ha úgy érzed, az még nem elég. A többit útközben majd megkapod. Legyen bármi a célod, vágyad, mindig az első lépést a legnehezebb megtenni.
Próbálj meg fordítva gondolkodni, például így: „Én elkezdem, aztán a körülmények majd alkalmazkodnak hozzám.” Ugye, hogy máris jobban érzed magad? "

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

Ánizs

Latin neve: Pimpinella anisum   Eredete, élőhelye   Az Ánizs Nyugat-Ázsiából... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás fogyás fogyókúra