notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Légy környezettudatos - Legyen Neked is kapszulagardróbod!

hirdetes

Legyen Neked is kapszulagardróbod!

SFV

Neked is rengeteg ruhád van, mégis mindig fejtörést okoz, hogy mit vegyél fel? Ahogyan sok más témában, az öltözködésnél is érvényes a „kevesebb néha több” aranyszabálya. Mostani cikkünkben a kapszulagardróbok zseniális találmányát igyekszünk majd bemutatni. A kapszulagardrób lényege, hogy ruhatárad kevesebb darabból áll, azonban azok mind tökéletesen állnak Neked, egymással jól párosíthatók, és ami a legfontosabb, hogy jól érzed bennük magad!

Legyen Neked is kapszulagardróbod!

Miért jó, ha kapszulagardróbod van?


A legtöbben a környezettudatosság miatt döntenek a kapszulagardróbok minimalista világa mellet. Ez egy rendkívül fontos előnye az effajta rendszerezésnek, azonban nem az egyetlen. Mivel a kapszulagardrób minden darabja passzol minden más benne foglalt darabbal, így az életünk is sokkal egyszerűbbé válik, illetve pénzt is spórolhatunk, hiszen nem kell csak azért új ruhadarabokat vásárolnunk, mert nincs mit mivel felvennünk. Mindamellett, hogy azok számára egy rendkívül előnyös megoldás a kapszulagardrób, akik nem szeretnek vásárolni, azok is kedvüket lelhetik összeállításában, akik új kihívást keresnek.


Nem csak pénzt spórolhatsz, de mi mást még?


Rengeteg időt – Bár a kapszulagardróbot felépíteni nem kis idő és energia, hiszen minden évszakra meg kell találnunk a legcsinosabb és legpraktikusabb darabokat, így akár egy évet is felölelhet míg a teljes kompakt ruhatárad kialakul. Azonban, ha ez a folyamat végbement nem kell többet sokat gondolkodnod a tükör előtt, és vásárlás közben sem kell mindenféle ruhákat felpróbálnod, hogy megtaláld a legjobb darabot, hiszen van mihez igazodni.


Nagyon sok stresszt – Az öltözködés közben felmerülő „Mit vegyek fel mivel?” Kérdést teljes egészében megspórolhatod, hiszen minden darab jól néz ki mindennel. Azon végképp nem kell aggódnod, hogy jól áll-e az adott ruhadarab, hiszen csak ilyenekből áll a ruhatárad. Az önazonosság szintén nem kérdés. Így azon sem kell aggódnod, hogy mások mit gondolnak rólad, hiszen olyan darabok vannak szekrényedben, amik jól állnak Neked és teljes egészében Te vagy. Lehet, hogy felmerült benned a gondolat, hogy azt biztosan észreveszik, ha gyakran hordod ugyanazt a ruhát. Ezt a gondolatodat eloszlathatod csupán azzal, hogy mivel többféle kombinációt tudsz a darabokból összerakni, soha nem kell ugyanazt a szettet viselned. A basic darabokból pedig miért ne lehetne több bárki szekrényében? Arról már ne is beszéljünk, hogy egyébként kevés embert érdekel, hogy mit visel a másik, ha az nem áll rajta kifejezetten előnytelenül. Ezek a ruhák pedig mind tökéletesen állnak rajtad!

hirdetes


Helyet – Talán nem is igazán szükséges magyarázni, hogy milyen sokat jelenthet, ha nincsenek porosodó, nem hordott darabok a szekrényedben.

hirdetes


Stílusszédelgést és önámítást – Hiszen, mielőtt szortírozod és újra felépíted ruhatárad megbizonyosodsz arról, mi is az, amit igazán szeretnél külsőddel képviselni, és mi is az, amiben igazán önazonosnak érzed magad. Így nem kell attól félned, hogy valahol nem az alkalomhoz illő darabban jelensz meg némi kis eltévelyedés miatt.


Lelkiismeretfurdalást – Egyrészről nem fogsz fellángolásból hordhatatlan ruhadarabokat vásárolni és fölöslegesen pénzt költeni. Másrészről, mivel a kapszulagardróbot hosszú távra tervezed, és nem a havonta változó divatnak a tükrében, a környezetnek is jót teszel. Ha megengedheted magadnak, akkor érdemes a gardrób összeállításakor slowfashion darabokba fektetned. Bár ezek drágábbak, mint a fastfashion darabok, időtállóbak is – így az idő elteltével megtérül a beléjük fektetett pénz, hiszen nem kell évről évre újat vásárolnod az elhasználódás miatt. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen darabok vásárlásával olyan kisvállalkozókat támogatsz, akik mind a munkaerő- mind a nyersanyagpiac tekintetében figyelmesebbek.
 

Ha többet olvasnál a kapszulagardróból, lapozz tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Ingersűrűség

  A terhelési és pihenési fázis közötti időbeli viszonyt jelzi az egyes edzéseken,... Tovább

P-vitamin

Flavonoidok. Egyes vérzékenységgel járó, a skorbuthoz hasonló betegségek tiszta C-vitaminnal... Tovább

Tovább a lexikonra
divat megoldás megújulás szépség