notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8 tipp, hogy több kalóriát égess el gyaloglás közben

hirdetes

8 tipp, amivel több kalóriát égethetsz el gyaloglás közben

VN
8 tipp, hogy több kalóriát égess el gyaloglás közben

Használd a karjaid is

Habár a gyalogláshoz első sorban lábaidat használod, némi karmozgással intenzívebbé teheted edzéseidet, hogy még több kalóriától szabadulhass meg. Az ilyen úgynevezett „erőgyaloglások” során szándékosan jobban lóbálod a karjaidat, mint amennyire természetesen mozognának, és ez az erőkifejtés az egész testre kihat majd.

Ha még intenzívebbé szeretnéd tenni gyaloglásaidat a fogyás érdekében, akkor teljes magasságba emeld karjaidat lépkedés közben, egészen a fejed fölé. Ettől pulzusod még jobban felpörög majd, ami segít a kalóriák felszámlálásában.

Térj le az útról

Hagyd el a járdát (ami amúgy sem tesz jót az ízületeidnek) és gyalogolj inkább parkokban, vagy más, nem lebetonozott terepeken. Ha például van egy füves rész valahol a közelben, akkor inkább azon gyalogolgass a beton helyett, mert a fű jobban elnyeli a kifejtett erőt, és így jobban meg kell erőltetned majd magadat az edzések során. Ha van szerencséd tengerpart közelében gyalogolgatni, akkor a homok szintén ideális felület lehet ehhez. Mindez plusz kalóriahasználatot eredményez majd.

hirdetes

Vigyél magaddal valamilyen súlyt

Ha több súlyt viszel magaddal gyaloglásaidra, akkor több erőt kell kifejtened minden egyes lépésedhez. Egy súlyozott mellény vagy egy hátizsák segíthet több súlyt pakolnod magadra anélkül, hogy megváltoztatnád gravitációs központodat. Persze ne terheld magadat túl, de azért legyen érezhető, hogy jobban elfáradsz a lépkedésben.

hirdetes

Végezz saját testsúlyos gyakorlatokat

Ha egy piros lámpát kapsz a zebránál, vagy intervallumokat csinálsz, gazdagítsd gyaloglásaidat saját testsúlyos gyakorlatokkal is a kalóriák elkergetése végett. Például 10 percnyi gyaloglás után állj meg, és csinálj néhány kitörést, négyütemű fekvőtámaszt, és guggolást, amikkel idővel garantáltan leadhatsz majd magadról néhány extra kilót. Ezeket a gyakorlatokat 30-30 másodpercig csináld megállás nélkül, majd folytasd a gyaloglást.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Réz

A réz rengeteg élettani folyamatban főszerepet játszik, ugyanis részt vesz a szervezetünkre... Tovább

Genetika

A genetika, magyar nevén örökléstan az élőlények sejtjeben lévő infomációhalmaz... Tovább

Tovább a lexikonra
mozgás