notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ki is a jó személyi edző?

hirdetes

Ki is a jó személyi edző?

vitalzone.hu

Akkor leírnám én is a véleményemet,mivel láttam és tapasztaltam már ebben a szakmában sok mindent,azért csak 20 éve ez a hivatásom,amit nagyon- nagyon szeretek! Szerintem a jó személyi edző az,aki jó pedagógus is. Egy jó szakember attól is igazán jó ,hogy szót ért a másik emberrel. Szabályosan bemutatja a gyakorlatok kivitelezését, normális hangvételben, jól érthetően magyaráz. Megfelelő türelemmel rendelkezik, ami néha nehéz,de ha eléggé empatikus emberek vagyunk , akkor nem kell nagyon megerőltetni magunkat.

Ki is a jó személyi edző?

Én szeretek emberekkel dolgozni,könnyen szót értek másokkal,inspirálom őket,célokat tűzünk ki közösen,életmód váltásban gondolkodok és nem csak diétában. Viszont vannak köztünk olyan edzők is akiknek, minden mindegy, csak fizessen a vendég … Ha nem szereted az ember társaidat akkor nem is tudod tisztelni őket,és ha nincs türelmed hozzájuk,mert csak is a pénz motivál,akkor hagyj fel ezzel a szakmával,mert úgy is elfogsz vérezni,elég hamar‼


Nyílván nekünk ez a munkánk amiért fizetség jár,de akkor dolgozz meg a pénzedért! Motiváljon a közösen elért eredmény a vendégeddel,mert az az igazi siker ha eredményt tudsz felmutatni! Bizony emberekkel bánni nem könnyű, pszichológusok is vagyunk kicsit azért. Nekem sem volt mindig ,könnyű helyzetem,mert volt ,hogy az élet közbe szólt,jött egy szerelem,vagy szerelmi csalódás,vagy munkahelyi problémák..,és Igen e miatt ,veszítettem vendéget,mert nem voltam ott 100% ig ,sajnos! De ember vagyok,nem egy robot,hibáztam,és tanultam belőle. Vannak olyan felvetések, kérdések ,hogy a jó személyi edző rendelkezik e verseny múltal?


Vagy elég hozzá egy tanfolyam?


Sajnos nagyon felhígult ez a szép szakma is,és sok a szakbarbár.. Mielőtt iskolát választasz, nézz utána,kik az oktatok,milyen régóta működik az iskola, mert nagyon nem mindegy!! Egy biztos ,hogy a gyakorlati részét/ami igazából az egész/ nem az iskola padban tanulod meg!!! Azt bizony gyakorlatban fogod!

hirdetes


Érdemes lenne olyan edzőktől venni órákat,vagy megfigyelni őket,akik letettek arra bizonyos asztalra már‼ Szerintem az ország területén mindenhol van 1- 2 ilyen edző! Én mondjuk csak olyan ember tanácsát fogadom el, aki már bizonyított,aki már végig járta az bizonyos utat‼ Akik versenyzői múlttal rendelkeznek,bizony sokkal előrébb vannak mint akik csak az iskola padból jöttek ki. Én saját magamon tapasztaltam ki mire is képes az emberi test,hogy milyen étrendek azok amik segítik a fogyást,illetve,hogy milyen irányban kell mennem ,hogy elérjem a célomat.


Nekem is volt kitől tanulnom,amikor kezdetem ezt a szakmát,és a mai napig is tanulok új dolgokat. Sajnos vannak olyan edzők is akik versenyeztek de mégis sikertelenek a szakmájukban,és vannak olyanok is akik nem versenyeztek de mégis sikeresek. Nyílván megvannak az okok mindenhol!


Ami biztos ,hogy hosszú távon az tud sikeres lenni,aki időt,energiát feccól bele. Aki türelmes és alázatos! Aki empatikus és aki saját magán is feltud mutatni minőséget,mind fizikumban és jellemben is. A vendégek nem katonai kiképzésre jönnek hozzánk,hanem fejlődni,változni,kikapcsolódni,feltöltődni is. Persze kell a szigor,bár minden ember más és más jellem,ezt azért illik figyelembe venni.

hirdetes


A tisztelet kijár mindenkinek,a vendégnek és edzőnek is!


Ha vendéged jól érzi magát a társaságodban és még mindeközben csinosodik is,na az igazi siker! Azzal, hogy "egyes edzők" fikázzák a másikat, hogy magukat jobb színben tüntessék fel,csak azt érik el,hogy magukat járatják le,és ezzel együtt pont elismerik a másikat. Mindezt persze a másik háta mögött.. Az tény, hogy én is látok olyan edzéseket, hogy bárcsak oda se néztem volna… No mindegy..


Foglakozzon mindenki a maga dolgával,a vendég meg választ magának edzőt.. Akinek sokat köszönhetek ebben a szakmámban,hogy az lettem aki vagyok, és sok mindent megtanulhattam,az bizony elsősorban ÖNMAGAM,mert soha nem adtam fel,alázatosan és pozitívan álltam az egészhez.

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Körte típusú elhízás

A körte típusú elhízás során az alma típusú elhízással szemben nem a hasra, hanem a... Tovább

Kalória

  A kalória ( kilokalória=kcal ) az élelmiszerek tápértékének... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód