notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Immunrendszerünk és a stressz

hirdetes

Immunrendszerünk és a stressz

vitalzone.hu

A stressz egy fizikai, vagy érzelmi traumára adott reakció, amely kihatással van az idegsejtek működésére, a DNS-re, illetve az immunrendszerre.

Immunrendszerünk és a stressz

A stressz például blokkolja az idegsejtképződést, aminek következtében idős korban Alzheimer-kór alakulhat ki. A stressz a DNS-lánc megváltoztatásában is szerepet játszik, ezért lehetséges az, hogy stresszes körülmények között valaki hamarabb megöregszik, egyszerűen leépül.


Ami pedig az immunrendszer működését illeti, egy 5 perces dühroham, erős stresszhatás akár 5-6 órára blokkolhatja az immunrendszer aktivitását, ami azt jelenti, hogy leáll a limfocita sejtek képződése, így a kórokozók könnyebben bejuthatnak a szervezetbe, ahol betegségeket robbanthatnak ki.

A mai modern társadalom is hozzájárul a stressz kialakuláshoz.

Rengeteg előnye van a technológiai fejlődésnek, de a gyorsaság, amivel ez az iparág halad előre, meghaladja a biológiai alkalmazkodó képességünket. A médiából származó rengeteg negatív hírt képtelenek vagyunk feldolgozni, ezek mind leülepszenek bennünk.

hirdetes


Na ezért nem nézek én tv-t, inkább olvasok. Nem az mondom, hogy, dugjuk homokba a fejünket, de ha nem tudjuk megváltoztatnia világot körülöttünk, akkor magunkban változtassuk meg, a mi sajátos világunkat, mivel minden belülről indul!


Minden embernek változtatnia kell gondolkodásmódján, és törekedni arra, hogy ne stresszelje a mellette élő embert, mert ha én stresszessé válok, akkor a környezetem is azzá válik. Ha ez sikerül, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért, a lelki harmóniánk megteremtéséért.


hirdetes
Ennek eléréséhez az országok vezetőinek szemléletváltására is szükség lenne, hiszen a döntéshozóknak is meg kell érteniük, hogy ahhoz, hogy egy társadalom, egy országközösség lelkileg egészséges maradjon, nem csak gazdasági alapismeretekre van szükség, hanem ismerni kellene a társadalmak pszichológiai működését is. 

Az étkezésnek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben!

Három FEHÉR MÉREG POR van: a sok SÓ, a fehér CUKOR és a fehér LISZT.
Senki sem akar teljes kiőrlésű kenyeret enni. Miért fogyasztunk fehér kenyeret, aminek semmi tápértéke nincs? A teljes kiőrlésű kenyér egészséges a szervezetre. A dohányzás is nagyon káros, az adalékanyagokról nem is beszélve, és akkor még ott vannak a színezőanyagok is. Figyeljünk az egészségünkre, mert épp testben épp lélek!!!

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

K-vitamin

K-vitamin   A természetben két változata fordul elő: fillokinon (K1), amit a zöld... Tovább

Aloe vera

Eredete   Az Aloe vera Afrika szubtrópusi, homokos területeiről származik, a... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás betegség diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód lelki egészség stressz