notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Figyelj oda jobban te is a testtartásodra, elmondom, hogy miért

Van (test)tartásod?

hirdetes

Számtalan választási lehetőség tárul elénk, ha elindulunk és belevetjük magunkat a bevásárlóközpontok rengetegébe, ahol különféle emberek, különféle céllal érkeznek, de a lényeg ugyanaz: Pénzt költünk. Van aki cipőt vesz, mert ugye kell. Van aki nadrágot, mert kihízta/fogyott, teljesen mindegy. Olyan is van aki, csak egy táskáért indul és sál lesz belőle, meg olyan is aki végül semmit sem vesz. Akadnak olyanok is, akik bármit, bármennyiért.

Figyelj oda jobban te is a testtartásodra, elmondom, hogy miért

Miután meg van az alapdarab vagy a kis kiegészítő, kozmetikai termék, és még sorolhatnánk, felpróbáljuk, alig várjuk, hogy legyen egy esemény, amikor viselhetjük. Ez remek, hiszen általában ekkor jól érezzük magunkat, de az is lehet, hogy semmit nem jelent, mert már képtelenek vagyunk lelkesedni. Megvan, eggyel több oszt’ jól van.

 

Azonban van egy valami, ami megfizethetetlen, elkerülhetetlen vele járója az emberi létnek: a testtartásod.


Annyi mindent elárul, és olyannyira tönkre tudja tenni a csodálatos ruhakölteményeket, az újonnan vásárolt szetteket, hogy csak na.
Mert van az úgy, hogy hiába minden, mert rosszul indul a napod és igen, nyomatod a pozitív hozzáállást, meg a divatsütit, de akkor sem lesz jobb. Vagy, ha valami fáj. Hát akkor sem arra koncentrálsz, hogy fejtetővel a plafon felé elongálj, ez tény. Csak valahogy túlélni. Ez átmeneti.


De! amikor rendszeresen lesütöd a szemed és lassan közelebb vagy orral a talajhoz és észre sem veszed, hogy „összemész” az nem az igazi. Volt egy időszakom, serdülő kiscsikó koromban, amikor rendszeresen görnyedten jártam. Apukám akkor azt mondta: „Képzeld azt, hogy egy könyv van a fejeden és ne ejtsd le!” Szerencsémre elég sokáig koncentráltam a könyvre, ami aztán beépült és különösebb összpontosítás nélkül maradt a fejemen.

hirdetes
 

Szerző: Korpácsi Éva-Személyi edző-korpacsieva.hu

Figyelj oda jobban te is a testtartásodra, elmondom, hogy miért

Bár nem a betegségek sorába soroljuk, mégis említést kell tenni a tartáshibákról, ugyanis a nem fiziológiás testtartás rengeteg mozgásszervi és egyéb betegség okozója.
Mily meglepő, hogy kialakulásának legfőbb oka a mozgásszegény életmód, ezért fájhat a derék, hát, nyak. Minden embernek van jellegzetes testtartása, ami általában korrekcióra, tréningre szorul (hanyag tartás,nyerges hát, lapos hát,domború hát,fokozott háti-ágyéki görbület).
Képzeljük el, ha erre a helytelen testtartásra még rásegítünk egy- egy súlyzós vagy egyéb edzés alkalmával. Ezért is lényeges preventíven „kezelni” ezt a területet.

hirdetes

 

A megoldás

Az izomerő-állóképesség fokozása, izomerősítés, helyes testhelyzet megtanítása, nyújtás és az egyensúlyfejlesztés.
A helyes testtartás gyakorolható, segít a gerinc fiziológiás görbületeinek és az egészséges gerinc megtartásában:

Kiinduló helyzet-> csípőszéles terpesz, a lábfejek előre néznek. A combok,farizmok, hasizmok enyhén megfeszítve, a medence hátrabillent( a fenék magad alá húz), a lapockák zárnak és enyhén lefelé húznak, az áll enyhén behúzva és a fejtetővel felfelé nyújtózunk.

Kívülről nézve is esztétikus lesz az összhatás, lányoknál pedig +egy kosárméret :D Ráadásul a ruha is jobban áll és másképp érzed majd magad. Jobban :)
Nem késő elkezdeni. Sosem, semmit.

 

Legyen tartásod! Belül és kívül egyaránt.

 

Szerző: Korpácsi Éva-Személyi edző-korpacsieva.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A legegészségesebb népek titka

2019-11-16

A legegészségesebb népek titka

Sok példa van rá a történelemben és a jelenben, hogy olyan primitív népek, amelyek egyszerű növényi étrendet követtek, nagy életerőnek és hosszú életnek örvendtek és örvendenek. Vajon vannak tudományos bizonyítéka a húsmentes étrend előnyeinek

A terhesség hatása a gerincoszlopra

2019-11-15

A terhesség hatása a gerincoszlopra

A gerincoszlop 33 csontból áll: 24 különálló csigolyából, öt csigolya pedig keresztcsonttá és másik négy csigolya farkcsonttá olvadt össze. A hátgerinc nagyon erős, ugyanakkor, mivel kisebb részekből tevődik össze, nagyon rugalmas is, és változatos mozdulatokat tesz lehetővé. A csigolyákat a köztük elhelyezkedő rostos porckorongok választják el

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

2019-11-12

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

Rengeteg olyan munkahelyi szokásunk van, mely hosszú távon károsan befolyásolja az egészségünket, bár nekünk talán föl sem tűnik a rohanó hétköznapokban. Összegyűjtöttük, hogy mire kell odafigyelned a munkahelyeden

Minden idők legnagyobb egészség titka

2019-11-10

Minden idők legnagyobb egészség titka

A cayenne borsot gyógynövénykutatók és sok természetgyógyász a gyógynövények királya címmel illeti. Hatásai olyan sokrétűek, hogy az ember el sem hiszi, hogy egyetlen gyógynövény ennyi mindenre képes lehet. Persze ez az információt nem verik túlságosan nagy dobra, ezért csak a kitartó igazságkeresőkhöz jut el

Csakraerősítő gyakorlatok

2019-10-25

Csakraerősítő gyakorlatok

A keleti hagyományok szerint minden embernek 7 fő csakrája van, melyek lehetővé teszik a tiszta életerő felszívódását. A következőkben bemutatjuk a legjobb csakraerősítő gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod

Mi az a böjt, és miért van szükség rá?

2019-10-17

Mi az a böjt, és miért van szükség rá?

A böjt nem csak valamiről való lemondást jelent, hanem az 5-7 napig tartó tejes étkez elhagyását, sok folyadék fogyasztással. A következőkben bemutatjuk a böjt kialakulását, illetve megismerheted a böjt pozitív hatásait a szervezetre

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
93 899
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 178 814
Közösség

Szótár

Szeder

(Rubus fruticosus)   Eredete, élőhelye   A szeder nemzetségen belül a szeder fajok... Tovább

Dietetikus

A dietetikus élelmiszertudománnyal, táplálkozástudománnyal foglalkozó szakember. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.9