notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tökéletes egészséges ajándékötlet: 6 házi készítésű leveskeverék üvegben

hirdetes

A tökéletes egészséges ajándékötlet: 6 házi készítésű leveskeverék üvegben

VN
6 házi készítésű leveskeverék ajándékba

Csirkés tésztaleves-keverék

Ez a házi készítésű leveskeverék szintén nagyszerű ajándék, főleg azoknak, akiket épp most döntött le a lábáról az a fránya nátha! Fogj egy fél literes befőttesüveget, majd töltsd fel alulról az alábbi sorrendben:
1.    1 evőkanál szárított vöröshagyma, feldarabolva
2.    1 evőkanál száraz fokhagyma, apróra vágva
3.    1 babérlevél
4.    1/2 teáskanál száraz rozmaring
5.    1/2 teáskanál száraz zsálya
6.    1/2 teáskanál száraz kakukkfű
7.    1/2 teáskanál zellermag
8.    1 db csirkehúsleves-kocka, becsomagolva
9.    2 bögre széles tojásos tészta

A leves elkészítése

Melegíts fel 1 evőkanál olajat egy lábasban közepes hőfokon. Sautézz meg egy felkockázott sárgarépát és egy szál felkockázott zellert amíg meg nem puhulnak (ez nagyjából 5 perc lesz majd). Csomagold ki a leveskockát és helyezd a többi hozzávalóval együtt a lábasba. Önts hozzá 3 bögre vizet, forrald fel, majd vedd vissza alacsonyabb hőfokra, és melegítsd a lábas tartalmát, amíg a tészta puhára nem fő (nagyjából 10 percig). Tálalás előtt távolítsd el a babérlevelet a levesből, keverj a levesbe 2 bögre feldarabolt főtt csirkehúst, majd fűszerezd ízlés szerint.

hirdetes

Fűszeres fekete babos leveskeverék

A fekete babok és a fűszerek keveréke igazán elegáns és prémium megjelenést kölcsönöz ennek a házi készítésű leveskeveréknek. Fogj egy fél literes befőttesüveget, majd töltsd fel alulról az alábbi sorrendben:
1.    1 és 1/2 bögre fekete bab
2.    1 evőkanál szárított vöröshagyma, feldarabolva
3.    1 evőkanál száraz fokhagyma, apróra vágva
4.    2 evőkanál kömény
5.    1 teáskanál zellermag
6.    2 babérlevél
7.    1 teáskanál chili por

hirdetes
8.    1 db zöldségleves-kocka, becsomagolva
9.    1 kis méretű chili paprika

A leves elkészítése

Csomagold ki a leveskockát és helyezd a többi hozzávalóval és hat pohár vízzel együtt egy lábasba. Kezdd el melegíteni a lábas tartalmát magas hőfokon, míg fel nem forr, majd vedd vissza alacsony lángra, és melegítsd így, míg a bab meg nem puhul, és a leves állaga be nem sűrűsödik (ez nagyjából 90 percet vesz majd igénybe). Tálalás előtt távolítsd el a chili paprikát és a babérleveleket a levesből és fűszerezd ízlés szerint.
Fontos tudnivaló a száraz babok főzéséről: minél öregebbek a babok, annál több időre lesz szükségük, hogy puhára főjenek. Érdemes tehát rendszeresen ellenőrizni a levest főzés közben, és további vizet hozzáadni, hogy legyen miben megpuhulniuk a baboknak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

ORAC

  Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/... Tovább

Egészség

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása szerint az egészség... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészséges életmód egészséges táplálkozás