notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem kell órákat töltened az edzéssel! Így edz hatékonyan a SIT kardió edzéssel!

hirdetes

Így lesz a kardió edzés hatékony

SzSz
Hatékony kardió

Nos, 12 hét elteltével a kutatók megállapították, hogy számos kulcsfontosságú egészségügyi mérés eredményei gyakorlatilag azonosak voltak azoknál az embereknél, akik vagy a mérsékelt intenzitású folyamatos edzést (MICT) vagy a sprint intervallum edzését (SIT) végezték. Bár a SIT-t végző férfiaknak ötször kevesebb időt kellett a testmozgással tölteniük. A kutatók az inzulinérzékenységet, a szívbetegségek kockázatát és a csontváz erősségét is mérték.

A Betegségellenőrző Központok szerint a felnőtteknek legalább 150 percet kell mozogniuk egy héten mérsékelt edzéssel, vagy 75 percet egy héten magas intenzitású edzéssel, és az erőteljes gyakorlatokat legalább 10 percig kell elvégezni. Azonban az új kutatások szerint a férfiak 150 percnyi MICT, és a hetente összesen 30 perces SIT mellett (mindössze hetente 3 percnyi nagy intenzitású edzéssel) ugyanazt a hatást érték el. 

hirdetes


hirdetes
A tanulmány azt is említi, hogy a közelmúltban végzett kutatások alkalmával azt tapasztalták, hogy az emberek sokkal jobban érzik magukat a nagy intenzitású edzések után, mint a mérsékelt intenzitásúaktól, és nagyobb valószínűséggel folytatják az edzéseket a négy hét alatt.

A mérsékelt vagy intenzív edzés kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a célokat is. De ha több időt szeretnénk megtakarítani a héten, végezzünk el rövidebb időtartamú, de nagyobb intenzitású kardió edzéseket. Így nem kell órákat lent töltenünk az edzőteremben, mégis ugyanolyan hatást érhetünk el!    
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Dinamikus streching

  A dinamikus stretching mozgásanyaga tulajdonképpen megegyezik a hagyományos,... Tovább

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

Tovább a lexikonra