notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sportok amik kimozdítanak a komfortzónádból

hirdetes

Sportok, amik kimozdítanak a komfortzónádból

Egyre több területen keressük azt az adrenalin sokkot, ami kimozdít minket a hétköznapokból. Ez megnyilvánul az étkezésben, párkapcsolati együttlétben, és a sportokban is. Ezekkel a sportokkal biztosan átlépheted a határaidat. Bróbáld ki melyik ideális neked.
Lépd át a határaidat
 
 

KETTLEBELL

 
A Kettlebellel történő RKC-edzés egy életstílus. Rövid, de rendkívül intenzív edzések sorozatai alatt hirtelenül hamar látszik az eredmény a testfelépítés pozitív változásaiban. A Kettlebell használata azonban rendkívül kockázatos azoknak, akik nem tanulnak meg helyesen edzeni az RKC módszert oktató edzővel, ugyanis könnyen sérülhetnek az izmok és az ízületek, elsősorban a háton.
 
AJÁNLOM: Azoknak, akik gyorsan akarnak rendkívül látványos eredményt elérni az erőnlét fejlesztésében és a testépítésben, valamint rohanó életükbe nem fér bele a hosszan tartó, ámde kevesebb energiát igénylő edzés.
 

Lakatos Péter 2007-ben hozta be Magyarországra az RKC rendszerét, amely a 12, 16 vagy akár 24 kilogrammos Kettlebell eszközt használja az edzések során. "Adott egy hihetetlen egyszerű eszköz, és a mögötte lévő rendszert borzasztó mélysége. A Kettlebell rossz kézben sérülést (pl. fájó ízületeket, sajgó izmokat.), így sikertelenséget okozhat, ám helyes módszertannal hatalmas fejlődést ér el használója a testformálásban, és intenzív erőnövekedés is tapasztalható."

 

Lépd át a határaidat

HOT IRON

Kőkemény súlyzórudas edzés, amit szakképzett edző irányít, ám a hatalmas súlyokat nekünk kell tartani és mozogni velük. Erőpróba az egész testnek, nemcsak az izmoknak és az ízületeknek, hanem a szívnek, a tüdőnek és a teljes keringési rendszernek. A programok túlnyomó része erő- és állóképességi edzés, amelyek eredménye feszes, látványos izomzat. Az edzéstervben 12 hetes periódusok követik egymást, és egyre nehezebb súlyokkal lehet dolgozni.

AJÁNLOM: Azoknak, akik gyorsan szeretnének látványos átalakuláson átesni, és elsősorban nem fogyni, hanem izmosodni akarnak. Illetve olyan nőknek, akik a férfiakéhoz hasonló izomzatot szeretnének építeni, és biztosak benne, hogy a megerőltető edzés nem árt a nőiességüknek.

STRIKE ZONE

hirdetes

Kick-box-elemekre épülő kemény edzés, ami gyorsan és hatékonyan formálja az alakot. Az óra különböző fázisokból épül fel, a küzdősportos részeken túl funkcionális alakformáló részekkel is gazdagított. Elengedhetetlen eszközei a MOMA-k, azaz fából készült korongok, amelyek teteje tapad, az alja pedig csúszik, ezáltal egyrészt segíti a gyakorlatok precíz végrehajtását, másrészt a csúszós kis köröcskének köszönhetően rendkívül nehéz, és az ügyességet, valamint erőnlétet próbáló csúszás, csúsztatás gyakorlatának kivitelezésére szolgál.

AJÁNLOM: Férfiaknak és nőknek egyaránt, akik szeretik a pörgős, minden izomcsoportot - különösképpen a hasizmokat - átdolgoztató edzéseket.

TRX

A TRX egy hevederekből és fülekből álló tornaeszköz, amelyet állványra, oszlopra, kerítésre vagy akár egy fára is felszerelhetünk, és belekapaszkodva máris kezdődhet az edzés. Ezt bárhova magunkkal vihető "komplett fitnesztermet" elsőként az amerikai haditengerészet elit csapata használta, mára azonban azok körében is népszerűvé vált, akik nem elsősorban kőkemény muszklikra vágynak. A TRX-edzés alapja, hogy a lábunkat vagy a kezünket a hevederbe akasztva saját testsúlyunkkal végezhető gyakorlatokat, amelyek hihetetlenül megerősítik a tartóizmokat, hiszen testünk alátámasztása részben instabil. A TRX-nek köszönhetően folyamatosan dolgoznak a stabilizáló izmok, így gyönyörű tartást, feszes hasat és fájdalommentes hátat nyerhetünk. Ráadásul egyszerre több izomcsoport is keményen dolgozik, így egészen bizsergősre fárad.

AJÁNLOM: Azoknak, akik szeretnék fejleszteni erőnléti állapotukat, egyensúlyérzéküket, hajlékonyságukat, valamint az úgynevezett tartóizmok stabilitását.

 

Lépd át a határaidat

VALE TUDO, AVAGY MINDENT LEHET!

A Vale Tudo egy Brazíliában használatos küzdősport-irányzat neve, amelyben nevéhez hűen egyáltalán nincsenek - vagy csupán minimálisan vannak - szabályok. Az elnevezés is azt jelenti, mindent lehet, vagyis ütni, rúgni, harapni és bármilyen eszközt bevetni a győzelemért. Meglehetősen agresszív sport, ám ha beépítjük a gimnasztikába az ütés és a rúgás elemeit, akkor egy, az eredeti küzdősportnál kulturáltabb mozgásformát végezhetünk. Sok hasizomgyakorlat, ütés- és rúgáskombináció, egyedi farizom-erősítő blokkok sora fogad, valamint egy zsák, amit püfölhetünk a két órán át tartó edzésen.

hirdetes

AJÁNLOM: Olyan nőknek, akik nem tudják, hogyan vezessék le mindazt a stresszt, ami éri őket a mindennapokban, illetve olyanoknak, akik szeretnék szerény viselkedésük mögül előugrasztani a vadat, valamint növelni akarják állóképességüket.

CORE-TRAINING

Olyan edzésforma, ami egyszerre javítja az erőnlétet, fejleszti a mozgáskoordinációt és növeli a hajlékonyságot. Mindezt egy olyan eszköz segítségével érhetjük el, ami működési alapelvét tekintve hasonlít a mérleghintához, csak egy lekerekített műanyag tábla, amin végezzük a gyakorlatokat. A szervezet állóképességét javító, az izmok erősítését és nyújtását is lehetővé tevő eszköz komplett edzést biztosít. Az órán a nagy izomcsoportok erősítése mellett jelentős szerepet kapnak az antigravitáviós izmok (pl. felszíni és mély hátizmok, ha-, far-, csípő- és lábizmok) erősítése, nyújtása, valamint egyensúlyozási képességük fejlesztése is.

AJÁNLOM: Azoknak, akik szeretnék edzeni testüknek tartóizmait, hogy gerincük és ízületeik egészségesebbek, erősebbek legyenek. Vagy megelőzésképpen, mert gyenge tartásuk miatt már most fáj a hátuk.

Szerző:

Földi Tímea

facebook.com/LFittMindhalalig

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

C-vitamin

Aszkorbinsav. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen... Tovább

Energia felvétel

A felvett energia a táplálék energiájából származik.   Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok edzőterem fitness mozgás