notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

hirdetes

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

SZ.F.

Ha úgy érzed, hogy kész vagy a legkeményebb gyakorlatokra hasizmaid erősítése érdekében, akkor itt az idő, hogy be is bizonyítsd ezt. Az izmos has az egyik leggyakrabban áhított alakformálási cél azok között, akik szeretnék testüket egy új szintre emelni. A következő nyolc gyakorlat első sorban az izmosabb has kialakításában segítenek, de más izomcsoportokat is megmozgatnak, ezért kiválóan alkalmazhatók több edzéstervben is!

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

 

Banana roll

Első ránézésre különösnek tűnhet ez a gyakorlat, de valójában rendkívül hatékony. Feküdjünk a hátunkra és nyújtsuk ki a lábainkat és karjainkat. Emeljük fel végtagjainkat úgy, mintha egy banánhoz hasonló ívet formálnánk az egész testünkkel. Forduljunk a jobb oldalunkra és tartsuk meg a pózt 4-5 másodpercig, majd ismételjük meg a bal oldalunkon is. Ezek után forduljunk át a hátunkra, és tartsuk meg a banánszerű pózt, csak éppen most a másik irányba hajlítsuk a testünket, hogy a lábaink és karjaink felfelé emelkedjenek. Ezt a teljes mozdulatsort legalább 5-ször végezzük el.

L-ülés

Az L-ülés közben igazi olimpiai tornásznak érezheted magad, persze csak ha jól csinálod. Szerencsére nem kell mindenféle látványos trükköt bemutatni a hasizom edzéséhez, azonban érdemes az alap mozdulatokat rendes testtartásban elvégezni, hogy hatékonyak legyenek a gyakorlatok. Fogjunk meg két padot és helyezzük őket egymás mellé, válltávolságra. Helyezkedjünk el a két pad között és támaszkodjunk meg rajtuk, miközben kinyújtott lábainkat felhúzva L-alakot formálunk. Ha nem áll rendelkezésünkre pad, a földön is elvégezhetjük a gyakorlatot, ahol kisebb a sérülés veszélye is. Az L-alakot legalább 10 másodpercig. Ismételjük meg a gyakorlatot még két alkalommal.

A következő oldalon folytatom! 

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

Pajzsos gyakorlat

Ez a gyakorlat egy jógapózból ered, de rendkívül hatékony a hasizom erősítésében. 4,5-10 kilós súlyra lesz szükségünk hozzá. Feküdjünk háttal a földre és tartsuk meg a súlyt a mellkasunk felett, kinyújtott kézzel. Vegyünk egy nagy levegőt és húzzuk fel a lábainkat és a felsőtestünket, hogy csak a fenekünkkel érintsük a padlót. A lényeg, hogy hasizmaink dolgozzanak, és hátunk maradjon végig egyenes. Összesen 3x20 másodpercig tartsuk meg ezt a pózt.

hirdetes

Fekvőtámasz súlyemeléssel

Ez a gyakorlat remekül megmozgatja az izmokat. Fogjunk két kis súlyzót, majd helyezkedjünk fekvőtámasz-pozícióba úgy, hogy kezeinkkel a súlyokat markolva támaszkodjunk a földön. A lábainkat helyezzük kissé távol egymástól – ez segít megtartani az egyensúlyt a gyakorlat alatt. Emeljük fel az egyik súlyt mellkasunk mellé, majd helyezzük vissza a földre és ismételjük meg ezt a másik súllyal is. Mindkét karunkkal 15-15 emelést végezzünk.

hirdetes

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

Oldal plank húzással

Ez a gyakorlat segít a has és a hát erősítésében is. Feküdj az egyik oldaladra és tartsd meg magad lefelé néző karoddal. Fogjuk meg és kezdjük el húzni a súlyt, miközben próbáljuk ellensúlyozni a húzást. Ez az ellensúlyozás veszi igénybe és erősíti az izmainkat. Húzzuk egészen a mellkasunk mellé, majd engedjük vissza azt. Mindkét karunkkal 10-10 húzást végezzünk.

Kerékütés kalapáccsal

Rengetegen alkalmazzák ezt a gyakorlatot edzéstervükben. A test nagy részét és különösen a szívet veszi igénybe. Egy nehéz kalapácsra és egy hatalmas kerékgumira lesz szükségünk hozzá. Álljunk a gumi mellé úgy, hogy egyik lábunk előrébb helyezkedjen el, mint a másik. A kalapácsot a fejénél és a végénél tartsuk meg és csapjunk le vele a gumira vállmagasságból.

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

Nyújtott végtagú oldal plank

Ez a gyakorlat az oldal plank egy olyan változata, amely során végtagjaink nyújtott pozícióban vannak. Feküdjünk az oldalunkra és a lenti oldalunkon lévő karunkat nyújtsuk ki, hogy megtartsuk magunkat. Emeljük el a fentebbi lábunkat a másiktól, a szabad karunkkal pedig nyúljunk felfelé, hogy egy vonalban legyen a támasztó karunkkal. 30 másodpercig tartsuk meg a pózt, majd ismételjük el a másik oldalunkon is.

Lábemelés súlyzóval

Ehhez a gyakorlathoz egy nagyobb súlyzóra lesz szükségünk. Feküdjünk a hátunkra és tartsuk meg a kinyújtott súlyt a fejünk felett. Tartsuk egymás mellett a lábainkat és emeljük át őket először a jobb, majd a bal oldalra. Eközben természetesen folyamatosan tartsuk egyenesen a súlyt, kinyújtott karokkal. Összesen 3 sorozatot végezzünk el, 10-10 ismétléssel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Kalória

  A kalória ( kilokalória=kcal ) az élelmiszerek tápértékének... Tovább

Bemelegítés

  Minden súlyzós edzés előtt szükséges, módja kardió gépen végzett 5-10 perc laza... Tovább

Tovább a lexikonra