8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

SZ.F.
hirdetes

Ha úgy érzed, hogy kész vagy a legkeményebb gyakorlatokra hasizmaid erősítése érdekében, akkor itt az idő, hogy be is bizonyítsd ezt. Az izmos has az egyik leggyakrabban áhított alakformálási cél azok között, akik szeretnék testüket egy új szintre emelni. A következő nyolc gyakorlat első sorban az izmosabb has kialakításában segítenek, de más izomcsoportokat is megmozgatnak, ezért kiválóan alkalmazhatók több edzéstervben is!

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

 

Banana roll

Első ránézésre különösnek tűnhet ez a gyakorlat, de valójában rendkívül hatékony. Feküdjünk a hátunkra és nyújtsuk ki a lábainkat és karjainkat. Emeljük fel végtagjainkat úgy, mintha egy banánhoz hasonló ívet formálnánk az egész testünkkel. Forduljunk a jobb oldalunkra és tartsuk meg a pózt 4-5 másodpercig, majd ismételjük meg a bal oldalunkon is. Ezek után forduljunk át a hátunkra, és tartsuk meg a banánszerű pózt, csak éppen most a másik irányba hajlítsuk a testünket, hogy a lábaink és karjaink felfelé emelkedjenek. Ezt a teljes mozdulatsort legalább 5-ször végezzük el.

 

 

L-ülés

Az L-ülés közben igazi olimpiai tornásznak érezheted magad, persze csak ha jól csinálod. Szerencsére nem kell mindenféle látványos trükköt bemutatni a hasizom edzéséhez, azonban érdemes az alap mozdulatokat rendes testtartásban elvégezni, hogy hatékonyak legyenek a gyakorlatok. Fogjunk meg két padot és helyezzük őket egymás mellé, válltávolságra. Helyezkedjünk el a két pad között és támaszkodjunk meg rajtuk, miközben kinyújtott lábainkat felhúzva L-alakot formálunk. Ha nem áll rendelkezésünkre pad, a földön is elvégezhetjük a gyakorlatot, ahol kisebb a sérülés veszélye is. Az L-alakot legalább 10 másodpercig. Ismételjük meg a gyakorlatot még két alkalommal.

 

A következő oldalon folytatom! 

 

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

 

Pajzsos gyakorlat

Ez a gyakorlat egy jógapózból ered, de rendkívül hatékony a hasizom erősítésében. 4,5-10 kilós súlyra lesz szükségünk hozzá. Feküdjünk háttal a földre és tartsuk meg a súlyt a mellkasunk felett, kinyújtott kézzel. Vegyünk egy nagy levegőt és húzzuk fel a lábainkat és a felsőtestünket, hogy csak a fenekünkkel érintsük a padlót. A lényeg, hogy hasizmaink dolgozzanak, és hátunk maradjon végig egyenes. Összesen 3x20 másodpercig tartsuk meg ezt a pózt.

hirdetes

 

 

Fekvőtámasz súlyemeléssel

Ez a gyakorlat remekül megmozgatja az izmokat. Fogjunk két kis súlyzót, majd helyezkedjünk fekvőtámasz-pozícióba úgy, hogy kezeinkkel a súlyokat markolva támaszkodjunk a földön. A lábainkat helyezzük kissé távol egymástól – ez segít megtartani az egyensúlyt a gyakorlat alatt. Emeljük fel az egyik súlyt mellkasunk mellé, majd helyezzük vissza a földre és ismételjük meg ezt a másik súllyal is. Mindkét karunkkal 15-15 emelést végezzünk.

 

 

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

 

Oldal plank húzással

Ez a gyakorlat segít a has és a hát erősítésében is. Feküdj az egyik oldaladra és tartsd meg magad lefelé néző karoddal. Fogjuk meg és kezdjük el húzni a súlyt, miközben próbáljuk ellensúlyozni a húzást. Ez az ellensúlyozás veszi igénybe és erősíti az izmainkat. Húzzuk egészen a mellkasunk mellé, majd engedjük vissza azt. Mindkét karunkkal 10-10 húzást végezzünk.

Kerékütés kalapáccsal

Rengetegen alkalmazzák ezt a gyakorlatot edzéstervükben. A test nagy részét és különösen a szívet veszi igénybe. Egy nehéz kalapácsra és egy hatalmas kerékgumira lesz szükségünk hozzá. Álljunk a gumi mellé úgy, hogy egyik lábunk előrébb helyezkedjen el, mint a másik. A kalapácsot a fejénél és a végénél tartsuk meg és csapjunk le vele a gumira vállmagasságból.

 

 

8 szuper gyakorlat a lapos, feszes és szép hasért mindenkinek!

 

Nyújtott végtagú oldal plank

Ez a gyakorlat az oldal plank egy olyan változata, amely során végtagjaink nyújtott pozícióban vannak. Feküdjünk az oldalunkra és a lenti oldalunkon lévő karunkat nyújtsuk ki, hogy megtartsuk magunkat. Emeljük el a fentebbi lábunkat a másiktól, a szabad karunkkal pedig nyúljunk felfelé, hogy egy vonalban legyen a támasztó karunkkal. 30 másodpercig tartsuk meg a pózt, majd ismételjük el a másik oldalunkon is.

 

 

Lábemelés súlyzóval

Ehhez a gyakorlathoz egy nagyobb súlyzóra lesz szükségünk. Feküdjünk a hátunkra és tartsuk meg a kinyújtott súlyt a fejünk felett. Tartsuk egymás mellett a lábainkat és emeljük át őket először a jobb, majd a bal oldalra. Eközben természetesen folyamatosan tartsuk egyenesen a súlyt, kinyújtott karokkal. Összesen 3 sorozatot végezzünk el, 10-10 ismétléssel.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

7 Alapvető edzőtermi szabály, amelyeket tudnod kell

2019-05-03

7 Alapvető edzőtermi szabály, amelyeket tudnod kell

Az edzőteremben is vannak kimondatlan alapvető szabályok, amelyeket érdemes betartani. Ezek az edzőtermi etikett szabályok sokaknak alapvetők, mégis érdemes róluk beszélni, hiszen kezdőként jó, ha tisztában vagy velük. Lássuk, mire kell odafigyelned, ha lemész a konditerembe.

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

2019-04-17

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

A rövid, de intenzív edzések is lehetnek ugyanolyan hatékonyak, mint a hosszú edzések. Ha csak 15 perced van, de szeretnél formába jönni, akkor ezt a lépcsős edzéstervet neked találták ki. Mindössze 15 perc alatt mind a lábaidban, mind a farizmokban garantált lesz a másnapi izomláz. Mutatjuk, hogyan.

5 tipp, hogy megszeresd a testmozgast

2019-04-15

5 tipp, hogy megszeresd a testmozgast

5 szuper hatékony tipp, amik segítenek benne, hogy a testmozgás életed végéig hétköznapjaid fontos része legyen. Fogadd meg ezeket a tippeket, mozogj, élj egészséges, boldog, hosszú életet!

Fantasztikus hasizom-erősítő gyakorlatok, amikről talán még nem is hallottál

2018-06-19

Fantasztikus hasizom-erősítő gyakorlatok, amikről talán még nem is hallottál

A hasizmok kulcsfontosságú szerepet játszanak a test stabilitásának megőrzésében. Ha megszüntetsz egy egyensúlypontot, hasizmaid azonnal aktiválódnak, hogy mindent rendben tartsanak. Ezt könnyedén leellenőrizheted, ha két láb helyett csak egy lábon ácsoro

14 szupergyakorlat a test összes izmának nyújtásához!

2018-11-06

14 szupergyakorlat a test összes izmának nyújtásához!

Mostani cikkemben olyan nyújtógyakorlatokat mutatok be nektek, amik hihetetlenül hatásosak! Nemcsak sportolóknak, hanem mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kicsit egészségesebb és fittebb lenni!

Ezért kell minden nőnek a súlyzós edzés

2019-04-09

Ezért kell minden nőnek a súlyzós edzés

Sok hölgy irtózik a súlyzós edzésektől, mert azt hiszi, hogy túl izmos lesz miatta. Azonban sokkal több előnnyel jár a súlyzós edzés, mint gondolnád, emellett biztos, hogy nem leszel túl izmos miatta, csak tónusos és feszes alakod lesz. Mutatjuk miért ne hagyd ki a súlyzós edzéseket!

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
127 987
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 047 076
Közösség

Szótár

ORAC

  Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/... Tovább

B9-vitamin

Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 220

Átlagos értékelés: 4.8