notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hasizom-erősítő gyakorlatok a lapos álomhasért

hirdetes

Hasizom-erősítő gyakorlatok a lapos álomhasért

Sz.F.

Napokon belül itt a nyár és sokan már nagy erőkkel készülődnek rá, hogy büszkén süttethessék lapos hasukat a strandon. A hasizmok erősítése nem könnyű feladat, és ha eredményeket szeretnél, akkor bizony kitartónak kell lenned, különben csak feleslegesen pazarolod az idődet, és egy kis fáradtságon és izomlázon kívül nem mutathatsz majd fel semmit.

Hasizom-erősítő gyakorlatok a lapos álomhasért

Hogy megkönnyítsük a dolgod, hoztunk néhány hasizom-erősítő gyakorlatot, amiket talán még nem is próbáltál alkalmazni a lapos hasért folytatott hadjáratodban. Minden további nélkül nézzük is, hogy mik ezek!

1. Pilates fűrész – Ez a gyakorlat azokat az izmokat célozza meg, amelyek a hasad oldalának behúzásában segítenek. Emellett megnyújtja a gerincedet is, ráadásul egész egyszerű elvégezni

Ülj a szőnyegedre előre kinyújtott lábakkal, valamivel nagyobb terpeszben, mint amekkora a szőnyeged. Nyomd ki mindkét sarkadat és nyújtsd felfelé a gerincedet. Emeld a két karod magad mellé, a padlóval párhuzamosan, majd végy egy nagy levegőt. Ez után fordítsd a törzsedet jobbra, hogy a bal kezed a jobb lábfejedhez érjen (mintha megpróbálnád lefűrészelni a lábujjaidat a kézfejeddel). Tartsd meg a pózt három lélegzetvételig, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe, miközben pedig felülsz, végy egy nagy levegőt. Ez után jöhet a másik oldal is. Két oldal számít egy sorozatnak – végezz összesen 3 sorozatot.

hirdetes

2. Hasbehúzás – Ez a gyakorlat az összes központi izmot megdolgoztatja, beleértve az alsó hasizmokat is

Először is ereszkedj plank pozícióba egy csúszós felületen (fa vagy csempe padlón). A lábaid és a kézfejeid egy papír tálcán vagy papírtörlőn helyezkedjenek el (vagy valami máson, amivel csúszhatsz a padlón). Feszítsd be a hasizmaidat és lazítsd meg a vállaidat, elmozgatva őket a füleid mellől. Húzd be a hasad a gerinced felé, görbítsd be a hátadat és húzd a térdeidet a mellkasod irányába. Miközben hasizmaid befelé húzódnak, lélegezz be. Egy kilégzéssel térj vissza a kezdő plank pozícióba – egy gyors mozdulattal nyújtsd ki újra a lábaidat. Ha a gyakorlat így túl nehéz, akkor végezd alkarplankből vagy tedd fel a kezeid egy stabil székre, ami nem csúszik el. Próbálj 2 vagy 3 sorozatot csinálni, 10-12 ismétléssel. A következő oldalon még több remek gyakorlat vár! 

hirdetes

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Körte típusú elhízás

A körte típusú elhízás során az alma típusú elhízással szemben nem a hasra, hanem a... Tovább

Wellness

A wellness valójában már az emberiség megjelenése óta létezik. Az irányzat célja, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás edzésmódok fitness fogyás fogyókúra