notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mikor van szükség gyökérkezelésre? Mennyire fájdalmas az eljárás?- Tudnivalók a gyökérkezelésről

hirdetes

Mikor van szükség gyökérkezelésre? Mennyire fájdalmas az eljárás?

VN

Gyökérkezelés- hangzik el az ítélet a fogorvosi székben ülve, és már rándul is össze a gyomrunk, borsódzik a hátunk, kezdünk rettegni, hogy ez bizony nem lesz egy egyszerű menet. Na de miért is van szükség bizonyos esetekben gyökérkezelésre, tényleg kínszenvedés az egész folyamat? Ennek jártunk most utána!

Gyökérkezelés menete

Mi az a gyökérkezelés?

A legelején talán célszerű lenne azt tisztázni, hogy mi is az a gyökérkezelés. Sejtéseid biztosan vannak róla, de a pontos folyamatot lehet, hogy nem ismered annyira. A gyökérkezelés alapvetően egy olyan folyamat, amit a fogorvos hajt végre, méghozzá abból a célból, hogy megmentse a sérült fogat. Lényegében ez egy fogmentő megoldás, ami nem olyan régóta létezik. Régen csak egyszerűen eltávolították a sérült fogakat, napjainkban azonban a legtöbb szakember igyekszik megmenteni az eredeti fogakat. A gyökérkezelést többnyire helyi érzéstelenítésben végzik.

Hogyan zajlik a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés során a fogorvos először is egy járatot fúr a fogba, hogy elérje a foggyökércsatornát, amiből eltávolítja a pulpát és a fogidegeket, tisztítást végez, majd tömítéssel elzárja a kitisztított csatornát. Nagyon fontos, hogy hozzáértő szakemberhez forduljunk a problémánkkal, hiszen, ha nincsen elég gondosan elvégezve a folyamat bármelyik lépése az akár fekély kialakulásához is vezethet, lehet hibázni a felnyitásnál, tisztításnál, és a lezárásnál is, tényleg óvatosnak kell lenni. Ha biztosra szeretnétek menni, akkor egy több évtizedes múlttal rendelkező magánklinikát tudunk ajánlani. A Lévai Dental Fogászaton szinte minden nap végeznek gyökérkezelést, a kisujjukban van a tudás, mégis nagyon óvatosak, a legújabb módszerekkel dolgoznak, modern felszerelésekkel. Itt tudtok időpontot kérni konzultációra és kezelésre, és tájékozódni is: gyökérkezelés.  

hirdetes

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

Akkor van szükség gyökérkezelésre, ha a fog sérült, de még megmenthető. Ha fogászati szakkifejezésekkel szeretnénk élni akkor így fogalmaznánk: a gyökérkezelés akkor szükséges, ha a fogászati röntgen kimutatja, hogy a pép megsérült egy bakteriális fertőzés által. A tünetek, amelyek esetében érdemes fogorvoshoz fordulni: laza fog, fájdalom harapáskor, rágáskor, érzékenység hideg vagy meleg ételek fogyasztása esetében. Fontos, hogy ahogyan a pép elhal, úgy a tünetek is csökkenhetnek, el is tűnhetnek, úgy tűnhet, hogy a fog meggyógyult, de ez nincsen így, nem szabad annyiban hagyni a dolgot! Ha a fertőzött fog a szájban marad, további szövődmények alakulhatnak ki, ezért minél hamarabb érdemes fogorvoshoz fordulni!

hirdetes

Mennyire fájdalmas a gyökérkezelés?

Nagyon sokakban él az a hit, hogy a gyökérkezelés egy nagyon hosszú, gyötrelmes folyamat. Valóban egyszerűbb a fogat eltávolítani, viszont, ha szeretnéd, hogy az eredeti fogad megmaradjon, akkor ez az eljárás sokkal jobb választás, és semmivel sem fájdalmasabb, mint egy foghúzás. A teljes kezelés általában 3 alakalomból áll, melynek részei: a fog megnyitása, gyökér tömése, fedőtömés elhelyezése. A Lévai Dental Fogászaton a legjobb kezekben leszel! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Wellness

A wellness valójában már az emberiség megjelenése óta létezik. Az irányzat célja, hogy... Tovább

Dietetikus

A dietetikus élelmiszertudománnyal, táplálkozástudománnyal foglalkozó szakember. Tovább

Tovább a lexikonra
betegség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás megújulás szépség vitamin