notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hatékony válledzés mindössze 3 gyakorlattal

hirdetes

Gyilkos válledzés mindössze 3 lépésben

SzSz
Válledzés

Az egykaros emelés egyik előnye, hogy koncentrálva tudjuk elvégezni, így a vállak szimmetriája is megmarad, tehát mindkét karunkkal ugyanannyit dolgozunk. Az emelések közben a vállainkban lévő izmok elkezdhetnek égni, de figyeljünk oda, hogy emiatt ne gyorsítsuk fel az ismétléseket. Ha odafigyelve végezzük el ezt a gyakorlatot garantált lesz az eredmény. Az ismétlések között vállanként 1 percet pihenjünk. 

Fordított Repülés 


Ez egy szórakoztató gyakorlat a hátsó vállizmok erősítéséhez, és bár több izom is dolgozik, a váll hátsó részén kívül, így is égni fog az izom területe. 

hirdetes
hirdetes

Ha a teremben van erre alkalmas gép, akkor ott állítsuk be magunknak a megfelelő súlyt. Amennyiben nincs, vagy épp foglalt sem kell megijedni. Ilyenkor egy döntött padon is elvégezhetjük a gyakorlatot két súly vagy egy rúd segítségével egyaránt. A gyakorlat közben a gép vagy a pad felé kell néznünk, a súlyok vagy a kar pedig vállmagasságban legyenek előttünk. A tenyerünk végig lefelé nézzen és innen húzzuk hátra karjainkat egészen a hátunk vonaláig. A súlyt így magunk előtt mozgatva engedjük vissza lassan a kiindulási pozícióba, majd ismételjük meg a gyakorlatot. Az ismétlések végéhez közeledve is figyeljünk oda, hogy a lábunkat és a hát izmait ne használjuk erőkifejtéshez, hiszen így nem a vállunkat használjuk a gyakorlat közben. 

Ezeket a gyakorlatokat bevetve rövid időt töltve az edzőteremben is remek eredményeket érhetünk el a tónusos vagy épp a nagy vállizmokhoz. Érdemes minden izomcsoporthoz váltogatni néha a gyakorlatok fajtáit, hogy ne legyen az edzés rutinszerű, illetve hatásosabb eredményeket érhessünk el. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
64 098
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
646 622

Szótár

Edzésgyakorlatok

  Azok a tevékenységek, gyakorlatok, amelyeket az edzés céljának elérése érdekében az... Tovább

Dió

Latin neve: Juglans regia   Eredete, élőhelye   A közönséges dió délkeletre a... Tovább

Tovább a lexikonra