notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyermekek mentális fejlődése-avagy a rossz szülői döntés

hirdetes

Gyermekek mentális fejlődése-avagy a rossz szülői döntés

vitalzone.hu

Valamelyik nap láttam egy oldalon az alábbi kis szöveget:


"11 éves lányomnak keresek valami hobbi sportolási lehetőséget, ahol nem a versenyszellem a vezér fonal, hanem a mozgás szeretete. Kötött izomzatú ezért a táncos dolgok nem neki valóak, ha megfeszül sem fog sosem spárgát csinálni. Az atletikában sem lesz jó, sosem mert nem robbanékony. Futó versenyen indult már, de az sem lesz jó neki, mert olimpia bajnok nem lesz belőle."

Gyermekek mentális fejlődése-avagy a rossz szülői döntés

Örvendetes dolog, hogy a kedves szülő ennyire tisztában van a gyermeke adottságaival, vagy még sem? Nem akarok megítélni senkit sem, és olyan dologba bele nyúlni, amibe nem látok bele, mivel nekem nincs gyermekem még, így nem tudhatom milyen a gyerek nevelés, de biztos vagyok benne, hogy a legnehezebb dolog a világon. Tudom, hogy ha ezt így ebben a formában el is mondja a kislányának, akkor bizony óriási károkat okozhat a kis lelkében.


Értem én, hogy jót akar a kislányának, és nagyon díjazom azt is, hogy sportolásra invitálja, sajnos sok családban még mindig elmaradt dolog ez is. Sportolni pedig muszáj! Mindenki úgy neveli a gyermekét, ahogy akarja, ahogy tudja, ebbe nem lehet bele szólni, de ha ezt így ilyen formában teszi bárki is, akkor bizony számolni kell azzal, hogy felnőttként egy sérült lelkű, kishitű, önbizalom hiányos ember lesz belőle. És az, hogy ki milyen felnőtt lesz, bizony mindig a szülő felelőssége!

hirdetes


A gyermekek mentális egészsége a szülők kezében van.


Én úgy gondolom igen is fontos a versenyszellem, a sporttal a gyerek megtanulja mi az alázat, a kitartás, önuralom. Nem szabad azt éreztetni velük, hogy ők semmiben sem jók, és nem szabad feladni soha semmit sem, ideje korán meg főleg! Egy gyermek felnevelése során kiemelten fontos feladat az élettani szükségletek biztosítása mellett a lelki, szellemi fejlődés segítése.

hirdetes


A fejlődést a gyermek testi és lelki adottságain túl az őt körülvevő személyi és tárgyi környezet minősége befolyásolja. A fejlesztés színtere a család, óvoda, iskola, és kiemelt életkori övezetei a csecsemő- és kisgyermekkor, és az iskoláskor. A mentális egészség segítése összetett, vannak lényeges elemei, pl. pozitív énkép, és jó kommunikációs készség kialakítása, a gyermek megtanítása a stressz kezelésére. Mivel az ember testi és lelki egészsége hat egymásra, nagyon fontos a fizikai aktivitás útján a teherbíró képesség fejlesztése is.

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Glükóz

A glükóz nem más, mint vércukor, hétköznapi néven szőlőcukor. A glükóz olyan cukor,... Tovább

High protein diéta

Fehérjékben gazdag összetételű diéta. Tovább

Tovább a lexikonra
edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód fitness lelki egészség mozgás