notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyakori kérdések a gyermek fogszabályzással kapcsolatban és a fogorvos válaszai rá

hirdetes

Gyakori kérdések a gyermek fogszabályzással kapcsolatban és a fogorvos válaszai rá

VN

A gyermek fogszabályzás egy kényes téma, rendszerint megannyi kérdés merül fel ezzel kapcsolatban. Vegyük sorba a legfontosabbakat, és nézzük, mit válaszolnak rá szakemberek!

Gyermek fogszabályozás tudnivalók

Mikor van szükség gyermek fogszabályzásra?

Az ítélet fogszabályszó- hangzik el, miközben a kisgyerek ül a hatalmas fogorvosi székben a világító lámpák alatt a fehér köpenyektől megszeppenve. Na de miért hangozhat el ez a kijelentés, azaz milyen esetekben lehet szükség gyermek fogszabályzásra? A válasz egyszerű: ha a gyermek fogai szabálytalanul állnak, rendezetlenek. A későbbiekben ugyanis ez a fogak elmozdulásához, az ennek okán kialakuló súlyos szövődményekhez vezethet, amennyiben nincsen megfelelően kezelve, szabályozva. Az sem utolsó szempont, hogy a gyerekek is szeretnék élvezni a mosolyukat, ezt pedig kusza, rendezetlen fogakkal nem olyan egyszerű. Amennyiben a gyermek tejfogainak elvesztése után a maradandó fogak pozíciója nem egyenletes, a harapási funkció nem megfelelően működik, mindenképpen szükség lehet fogszabályzóra, ezért érdemes egy szakembert felkeresni! Mi a Pure Dental profi és barátságos csapatát ajánljuk, akikhez itt lehet időpontot kérni: gyermek fogszabályozás.  

hirdetes

Mikor kell elkezdeni a gyermek fogszabályozást?

Sokan azt gondolják, hogy nem kell fiatalon elkezdeni szabályozni a fogakat, pedig minél hamarabb történik meg a beavatkozás, annál hatékonyabban, egyszerűbben, és gyorsabban közbe lehet lépni. Érdemes minél előbb, már a tejfogak elvesztése után közvetlenül elkezdeni, azaz 7-8 éves korban. Ha bizonytalanságot érzel, akkor keressetek fel egy megfelelő szakembert, aki segít eldönteni, hogy a gyermek alkalmas korban van-e már a fogszabályzó felkerüléséhez.

hirdetes

Mennyi ideig tart a gyermek fogszabályzás?

A felnőttek sem szeretik a fogszabályzót, nemhogy a gyerekek, így teljesen természetes, hogy minél gyorsabban szeretnének túl esni az egész folyamaton, és megszabadulni a fogszabályzó készülékektől. Mikor tehetik ezt meg? Ezt a kérdést nehéz megválaszolni, ugyanis nagyban függ a probléma nagyságától, típusától , és attól hogy szükség van-e a harapás igazítására. A kisebb szabálytalanságokat már akár 3 hónap alatt is lehet orvosolni, de jellemzően ezek 1 évnél nem tartanak tovább, még a harapás igazítása esetén ez az időtartam kitolódhat 2-3 évre is.

Milyen gyermek fogszabályzók vannak?

A fogszabályzó szóról mindenkinek a rémes, feltűnő, hatalmas drótszerkezet jut eszébe, azonban manapság már ennél jóval modernebb és visszafogottabb darabok is vannak. Lehetőség van úgynevezett láthatatlan fogszabályzó felhelyezésére is. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Sóska

Latin neve (Rumex acetosa)   Eredete, élőhelye   Egész Európában őshonos, de... Tovább

VLCD

A VLCD a very low calory diet angol kifejezés rövidítése, mely a nagyon alacsony... Tovább

Tovább a lexikonra
betegség megoldás