notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne engedd, hogy a félelem mosolyod útjába álljon - mutatom mikor és miért érdemes a fogpótlás mellett dönteni

hirdetes

Merj bátran mosolyogni – mikor is van szükség fogbeültetésre?

TK

A fogbeültetés manapság az egyik legélhetőbb fogpótlási technika, amennyiben szeretné pótolni hiányzó fogait, vagy éppen fixálni kivehető fogsorát. Alábbi cikkünkben nézzük meg, mikor is érdemes a fogpótlás mellett dönteni.

Bátor mosoly

Sokan a fejükhöz kaphatnak, amennyiben elhangzik környezetükben a fogpótlás szó. Holott, ma már egy rutinkezelésről beszélhetünk kapcsán, mely a legtöbb rendelőben magas szakértelemmel, fájdalommentesen történik meg – arról nem is beszélve, hogy a kezelés előtt a szakemberek teljeskörű tájékoztatást nyújtanak a kezelésről, ezzel is megnyugtatva a pácienst. A fogpótlásnak köszönhetően a szükséges fogak pótlása fixen és hosszantartóan történhet meg.


A bátor mosoly titka


Nem minden esetben szükséges fogpótlásra szánnunk magunkat – amennyiben felmerült bennünk a gondolat, elsődlegesen érdemes egy szakemberrel konzultálnunk. Ekkor segítséget kapunk majd ahhoz is, hogy egy vagy éppen több fogat, akár egy teljes fogsort lesz-e szükséges kezelni.


Mikor is van szükség a fogpótlásra


Számos ok sorolható fel, miért veszíthetjük el fogainkat, amikor is már érdemes lesz fogpótlásról tárgyalnunk. A kiváltó okok közé tartozik egy-egy baleset, esetlegesen egy elhanyagolt fog húzása kapcsán keletkezett rés fogsorunkon. Utóbbi esetében érdemes hangsúlyozni, hogy a legtöbb probléma elkerülhető, amennyiben rendszeresen konzultálunk fogorvosunkkal, valamint abban az esetben, ha felmerül bármilyen probléma, azonnal egy szakember segítségét kérjük, nem várjuk meg annak rosszabbodását.

hirdetes


Miért is fontos elvesztett fogaink pótlása?


hirdetes
Fogaink pótlása nem csak esztétikai szempontból fontos – amennyiben nem megfelelő fogsorunk, akkor elsődleges probléma a táplálék elfogyasztása lesz majd. Ahogy romlik fogaink állapota, annál több probléma merülhet fel a rágással, táplálkozásunkkal kapcsolatban. Mindemellett pedig, ha nem rendelkezünk egészséges fogakkal, nem figyelünk oda szájhigiéniánkra, akkor az már gyulladásos és komolyabb egészségügyi problémához is vezethet.


Nem kell tartanunk a kezeléstől – a legtöbb fogbeültetés Budapest városában is ma már elérhető fájdalommentesen, valamint teljeskörű tájékoztatással. A Móricz Dental rendelőjében a szakemberek megfelelő szakmai tudással és tapasztalattal képesek megoldást nyújtani a problémára, stabilan pótolni a hiányzó fogakat implantátumok segítségével.


Amennyiben Neked is szükséged van fogászati kezelésre keresse fel magas képzettséggel rendelkező szakembereinket, akik komplex megoldásokat képesek nyújtani nem csak fogbeültetésre, de a legtöbb fogászati problémára budapesti rendelőnkben az év minden szakaszában.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Glikémiás index (GI)

A glikémiás index (GI) egy olyan mutatószám, melynek segítségével az élelmiszereket 1-100-ig... Tovább

Mezei zsurló

Latin neve: Equisetum arvense   Eredete, élőhelye   A mezei zsurló egész... Tovább

Tovább a lexikonra
betegség egészség egészséges életmód