notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mozogjunk többet, hiszen a fizikai aktivitás nagyon fontos!

hirdetes

A fizikai aktivitás szerepe az életünkben

Kutasi Kelly, Master Trainer, A KELLYS Fitness Club tulajdonosa és szakmai vezetője

A fizikai aktivitás „bármiféle izom összehúzódáshoz társuló testmozgás, amely az energiaráfordítást a nyugalmi szint fölé emeli.” Fő tényezőként összefügg az egészséggel és az életminőséggel, valamint magában foglal számos sport- és szabadidős aktivitást (pl. edzés), továbbá olyan mindennapi tevékenységeket is, mint a tempós gyaloglást, házimunkát és  az olyan fizikai igénybevételt jelentő munkákat, mint az építkezés.

A fizikai aktivitásnak nagy szerepe van mindenki életében

A mai rohanó világban legtöbben két dologra nem fordítanak kellő hangsúlyt: a rendszeres mozgásra, és a tudatos, egészséges táplálkozásra. Pedig mind a sportnak, mind a táplálkozásnak igen nagy preventív szerepe van egészségi életünkben.

Már gyerekkorban fontos, hogy megismertessük a gyerekekkel a mozgás örömét, ezt a legkönnyebb elérni, ha mi magunk felnőttek, szülők is példát mutatunk! Részesítsük előnyben a szabadtér adta lehetőségeket: tavasszal, nyáron, ősszel szabadidőnkben, hétvégeken menjünk kirándulni, biciklizni, túrázni, télen korcsolyázni, ha tehetjük síelni. A szabadtéri programok, a rendszeres mozgás óriási erőt adnak a szervezetnek a napi stressz, munka elvégzésében, gyerekeknél a felesleges energia levezetésében, a kötöttségek könnyebb viselésében.

hirdetes


Mindezek mellett törekedjünk a rendszeres sport bevezetésére, 5-6 éves kortól már terhelhető a gyerekek szervezete. Igyekezzünk minél többfajta mozgásformát / sportot megismertetni velük, és hagyjuk, hogy ők maguk érezzenek rá, mi az, ami ezek közül leginkább tetszik neki. A rendszeres edzéssel már gyerekkorban számos betegséget küszöbölhetünk ki: megelőzhetjük az - társadalmunkra nagyon is jellemző - elhízást, a cukorbetegség kialakulását, a tartáshibák kialakulását, és az sem utolsó, hogy a gyermek hasznosan, jó társaságban tölti el a szabadidejét, nincs ideje az iskola és edzés mellett „elzülleni”.
 

Szerző: Kutasi Kelly- Master Trainer

A fizikai aktivitásnak nagy szerepe van mindenki életében

Fontos, hogy a rendszeres mozgást felnőttkorban se hagyjuk abba, vagy ha valaki nem sportol, akkor fokozatosan kezdjen neki, heti 3x1 óránk kell, hogy legyen az egészségünk érdekében!

hirdetes


A sport nem életkorhoz kötött! Bármikor elkezdhetjük, a lényeg, hogy életkorunknak, fizikai adottságainknak megfelelő mozgásformát válasszunk. A séta - gyaloglás, a futás - kocogás mindenki számára elérhető.


Van még egy szempont, amiért a rendszeres mozgás fontos, ui. a sport nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is ápolja, segít a külső-belső lelki és fizikai harmónia megteremtésében. Erőt ad a napi stressz, és egyéb problémák leküzdésében és helyes megoldására! Ha ehhez még az egészséges, tudatos táplálkozás is társul, akkor nyert ügyünk van!


Kezdd el még ma a mozgást! Edzésre fel!
 

Szerző: Kutasi Kelly- Master Trainer

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Kreatin táplálékkiegészítők

  A kreatin az ételekben és a szervezetünkben is természetesen megtalálható aminosav... Tovább

Reakciógyorsaság

  Mint az elnevezés is mutatja, valamilyen jelre történő mozgásvégrehajtást... Tovább

Tovább a lexikonra
mozgás