notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Epres rebarbarás pite,egészséges recept,diétás recept,egészséges édesség,sütemény,fogyókúra,diéta,hatékony fogyás,alakformálás

Receptek

Egészséges édességek, finomságok


Epres rebarbarás pite

Epres rebarbarás pite

Hozzávalók:

12,5 dkg margarin
20 dkg liszt (teljes kiőrlésű/zab/búza)
6 dkg cukor
1 tojássárgája
fél cs sütőpor (6g)
fél cs vaníliás cukor (5g)
1 ek tejföl
fél citrom reszelt héja
tojásfehérje a kenéshez
 
Töltelékhez:
20 dkg eper
20 dkg rebarbara
15 dkg nyírfacukor/nédcukor/méz
1 cs vaníliás cukor
1 púpos ek. keményítő

Elkészítés:

1. A töltelékhez az epret és a rebarbarát is megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és kb. negyed órát állni hagyjuk.
2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
3. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
4. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
5. A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
6. Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába.
7. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (érdemes ezt is két folpack közt), és ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk.
8. A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen, felváltva, a pite tetejére rakjuk. Egy-egy párhuzamos csík közt kb. 2 cm távolság legyen. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.
9. zután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
 
Megvárjuk, míg kihűl és szeleteljük.
 
(Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vanília fagyit is.)

címkék: recept

Küldje el ismerősének!


Kapcsolódó cikkek
Burgonya imádóknak! Az édesburgonya, azaz batáta.

Burgonya imádóknak! Az édesburgonya, azaz batáta.

A főtt édesburgonya jobban megemeli a vércukorszintet az egyszerű főtt krumplival szemben. Így sportolóknak nagyon ajánlott, viszont cukorbetegeknek nem ajánlom. A-vitaminban...

Bulgur a

Bulgur a "török rizs"

A bulgur tört búza. Előfőzött, szárított búzaszemek, melyek különböző méretben kaphatók a rizsszemnyitől az egészen apróra őrölt változatig. Nagyon jó köret, hasonlít...

Ismerd meg a Cassava Garit! Diétás tejbegríz és túrógombóc!

Ismerd meg a Cassava Garit! Diétás tejbegríz és túrógombóc!

A manióka növény gyökéréből készült dara vagy liszthelyettesítő anyag. A manióka (Manihot esculenta) egy afrikai növény, amelyet számos más meleg égövi országban is termesztenek.

Végre ehetek lángost bűntudat nélkül-Sütőben sült lángos

Végre ehetek lángost bűntudat nélkül-Sütőben sült lángos

Én nagyon szeretem a lángost, de sajnos már rég nem ettem, mert az elkészítési módja nem túl egészség barát. Ezért nagyon megörültem amikór megkaptam ezt a receptet. Ki is...

Gazpacho – Mentőöv a nyári hőségben

Gazpacho – Mentőöv a nyári hőségben

A gazpacho paradicsom alapú zöldségleves. A spanyol konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Egész Spanyolországban fogyasztják, főleg a portugál határ közelében,...

Guinoa mexikói módra

Guinoa mexikói módra

A quinoa – amellett, hogy nagyon jó ízű – rendkívül tápláló, számos betegség megelőzésében és gyógyításában vállal szerepet. Gluténmentes, könnyen...

Sajtos-spenótos gnocchi

Sajtos-spenótos gnocchi

Kalória szegény 

Diétás fasírt

Diétás fasírt

HOZZÁVALÓK kb. 24-26 darabhoz: 2 ½ csésze , nyers brokkoli darabok 2 ½ csésze kesudió ¼ csésze vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma, frissen zúzva 2 ek extra...

Diétás nyári desszertek

4 nyári desszert, ami nem fogja megölni a diétát

A nyári alak elérése nehéz volt, és nem szeretnéd elrontani ugye? Amúgy is könnyed édességre vágysz? A következő 4 desszert recept tökéletes választás lesz a nyári...

Spárga: a zöldségek királya

Spárga: a zöldségek királya

Nálunk igazi szezonja nagyjából egy hónapon át tart, május első felétől június első feléig. A spárga enyhe vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, ennek köszönhetően...

Paleo zserbó golyók /Nagy kedvenc /

Paleo zserbó golyók /Nagy kedvenc /

Ez a finomság a személyes kedvencem. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.

Tudod mi az a tahini? Ismerd meg!

Tudod mi az a tahini? Ismerd meg!

A tahini pirított és őrölt szezámmagból készült paszta, melyet egy kevés olívaolaj segítségével kevernek megfelelő állagúra. Fogyasztása előnyösebb a szezámmagénál,...