notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Énidő nem is tudod milyen fontos

hirdetes

Énidő nem is tudod milyen fontos

vitalzone.hu

Fontos, hogy legyen mindenkinek önmagára szentelt minőségi ideje, amit például önfejlesztésre szán, vagy csak pihen, meditál.

Énidő nem is tudod milyen fontos

Nem igazán értem azokat az embereket akik olyat kimernek jelenteni, hogy "úgy unatkozom". Ki az aki unatkozik? Mikor annyi minden van a világban, körülöttünk és bennünk is .


Annyi inger ér minket nap mint nap, és ez olyan természetes, hogy észre sem vesszük. Internet, tv, média minden mennyiségben. Minden hatás ami minket ér, formálja a tudatunkat.


Az én idő segíthet abban, hogy ki szelektáljuk mi az ami épít és fontos nekünk, és mi aza mi automatikusan beépül tudatunkba, és mi az amire nem is ön szántunkból cselekszünk. Folyamatos manipulációnak vagyunk kitéve minden nap.


Ahhoz, hogy igazi minőségi életet éljünk, tisztában kell lenni mi az ami elfedi az igazi valónkat. Fontos, hogy ne mások elvárásai szerint éljünk, hanem a saját életünket éljük. Ehhez kell egy alapos önismeret. Kell, hogy legyen a napi 24 órából legalább 1 vagy 2 óra amit csak magunkra szánunk.

hirdetes


Három dolgot kell tisztába tenni:


-mi az amit muszáj megtenni
-mi az amit szeretnénk
-mire van lehetőségünk


Fontos a nyugodt pihenés is, a "rohanó világunkba" meg kell néha állni és lazítani kicsit.


Nagyon sok könyv van ami az önfejlesztésről szól, internetes anyagok, előadások. Hogy miért fontos az önismeret? Ez az alapja mindennek, a boldogságodnak, hogy hogyan fogsz viszonyulni másokhoz, a társas kapcsolatok alapja.


Fontos, hogy megismerjük magunkat, mik a gyengéink, erősségeink, fontos, hogy őszinték legyünk magunkhoz mert csak így tudunk másokhoz is azok lenni. Három dolog van amivel nehezen tudunk meg birkózni :TÜRELEM,ELFOGADÁS,ELENGEDÉS.

hirdetes


Nagyon kevés embert lehet látni őszintén mosolyogni, persze vannak akik feszt vigyorognak, de attól még nem biztos, hogy boldogok. Sőt, talán az ilyen emberek a legboldogtalanabbak.


Ha van 1-2 órám ami üres, én kiszoktam menni a hinta ágyba lazítani, néha én magam vagyok a hinta ágy. Na de viccet félre téve, nem így szoktam az önfejlesztés végezni, vagyis nem csak így. Viszont fontos, hogy megőrizzük a gyermeki énünket.

" Mert a kisgyerek, ott mélyen, aki rácsodálkozott a világra, és aki nagyon is jól tudta, mit akar az élettől, még mindig ott van."

 

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

B12-vitamin

A B12-vitamin részt vesz a nukleinsavak felépítésében, befolyásolja a szervezet... Tovább

Dietetikus

A dietetikus élelmiszertudománnyal, táplálkozástudománnyal foglalkozó szakember. Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend fogyás fogyókúra lelki egészség mozgás