notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyperces gyakorlatok, amik segítenek mesésre formálni combjaidat

hirdetes

Egyperces gyakorlatok, amik segítenek mesésre formálni combjaidat

Sz.F.

„Nem érek rá” – ez az első számú indok, ami miatt az emberek kihagyják az edzéseket. De egy-két perce mindenkinek akad naponta arra, hogy magával is foglalkozzon egy kicsit. Ehhez a rövid gyakorlathoz pedig nincs is többre szükség, hogy látható eredményeket érhess el combjaidon!

Egyperces gyakorlatok, amik segítenek mesésre formálni combjaidat

A következő gyakorlatokhoz egy pilates gyűrűre és napi néhány percre lesz csupán szükséged. Ha napi 2-3 alkalommal, heti 3-4 nap be tudod iktatni, akkor jó úton jársz majd, hogy megszerezhesd álmaid combjait. Még a munkahelyi szünetekre is beidőzíthetsz egyet!

Váltás és szorítás

  1. Helyezd a gyűrűt a lábaid közé, éppen a bokáid fölé, és állj kisebb terpeszben. Minél közelebb helyezed egymáshoz a bokáidat, annál nehezebbé teheted a gyakorlatot.
  2. Emeld fel az egyik lábadat, hogy tested súlya a másikra nehezedjen, majd nyomd össze a gyűrűt.
  3. Tedd vissza a lábad a padlóra, majd ismételd meg az emelést és a szorítást a másik lábaddal is.

 

Mini plié

  1. Tedd a gyűrűt a térdeid közé és fordítsd kifelé a lábfejeidet, majd ereszkedj plié pózba. Próbáld meg összenyomni a térdeidet. Ne feledd, ez a gyakorlat a combok formálásáról szól, ezért nem az a lényeg, hogy milyen mélyre tudsz leguggolni.
  2. hirdetes
  3. Próbáld újra kiegyenesíteni a lábaidat, majd ereszkedj vissza újra, mindeközben pedig győződj meg róla, hogy sarkaid ne emelkedjenek el a talajtól. Érezd, ahogy központi izmaid megfeszülnek és tartsd egyenesen a gerincedet.

Párhuzamos plié

  1. A gyűrűt tartsd továbbra is a térdeid között. A lábfejeidet álljanak párhuzamosan, majd enyhén hajlítsd be a térdeidet.
  2. Szorítsd össze a gyűrűt a combjaiddal. Továbbra is behajlított térdekkel, kezdd el fel és le emelgetni a sarkaidat úgy, hogy ne engedd el a gyűrűt és tested ne mozogjon közben fel és le. Ha nagyobb kihívást szeretnél, szorítsd erősebben a gyűrűt.

Az emberi láb három fő részből tevődik össze: a lábfej, az alsó lábszár és a comb. Az emberi lábfej (pes) csontjai a lábtőcsontok (7 db) ugrócsont, sarokcsont, sajkacsont, 3db ék csont, köbcsont, lábközépcsontok (5 db) és ujjperccsontok (14 db). Hosszanti és haránt irányú boltozatát a lábszárizmok és a talpi szalagok tartják. A boltozat növeli a láb teherbírását, rugóként tompítja a rázkódást, védi a talp ereit és idegeit. A boltozat hátsó támasztópontjára, a sarokcsontra nehezedik a test. Az emberi lábfej boltozatos szerkezete 4-5 éves korra alakul ki. A normál egészséges láb 3 ponton támaszkodik: 1-es és 5-ös lábközépcsont fejecse, sarokcsont gumója.

hirdetes

Az emberi lábfejnek két boltozata van: A haránt boltozat a lábközépcsontok fejecsének ívében van. Legmagasabb pontja a 2-es lábközépcsont fejecse, a legalacsonyabb pontja az 5-ös lábközépcsont fejecse. Hosszanti boltozat a sarokcsont gumójától kiindulva az összes lábközépcsont fejecsei által határolt terület. Nagyjából háromszög alakban. Leghosszabb íve a 2-es ív, legmagasabb pontja kb. a sajkacsont, középső ékcsont vonala.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

F-vitamin

F-vitamin   Az esszenciális zsírsavakat régen a vitaminok közé sorolták. Az emberi... Tovább

Kalcium

Az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben fellelhető ásványi anyag. A csontjaink... Tovább

Tovább a lexikonra
fitness fogyás fogyókúra