notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így légy egészséges munka mellett

hirdetes

Így élj egészséges életet teljes állás mellett

SFV

Az egészséges életmód elérése és megtartása önmagában is hatalmas kihívás, ahhoz pedig végképp nem fér semmi kétség, hogy egészségesnek maradni még nehezebb, ha teljes munkaidőben dolgozol. Mi, akik szerencsések vagyunk annyira, hogy lehet egy állandó munkahelyünk, gyakran reggeltől kora délutánig ott töltjük az időt, így pedig nem a legkönnyebb dolog beilleszteni napirendünkbe sem az edzőterem meglátogatását két délutáni dugó között, sem nem feltétlen tudjuk élvezni a főzés örömét egy hosszú, nyűgös nap után, hogy aztán büszkén fogyaszthassuk egészséges vacsoránkat.


De ennek nem feltétlen kell így lennie.
 

Pakolj magadnak ebédet!

Ha megpróbáljuk lebontani azt a berögződésünket, hogy mindezen az egészséges élethez szükséges cselekedeteket a munka utánra halasszuk, és megpróbáljuk beépíteni azokat a mindennapjainkba, akkor talán nem lesz akkora kihívás az egészséges életmód fenntartása, mint gondolnánk. Ha ezt a pár tippet hosszabb távon alkalmazzuk, akkor nemcsak azt mondhatjuk majd el magunkról, hogy fittek vagyunk, de azt is, hogy egészséges, kiegyensúlyozott életet élünk.


#1. Csomagolj magadnak ebédet!


Az első és a legfontosabb minden tipp közül, hogy csomagolj magadnak ebédet. Ez a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy egészséges életet tudj élni úgy is, hogy teljes munkaidőben dolgozol, hogy magaddal viszed a saját, tápanyagban gazdag enniválód. Nézzünk meg néhány pro és néhány kontra érvet a munkahelyre magaddal vitt étellel kapcsolatban!


Pro:

  • Olyan egészséges ételt viszel magaddal, amely minden számodra fontos szempontnak megfelel.
  • Megfelelő mennyiségű és egészséges ételt eszel.
  • Pénzt spórolsz… rengeteg pénzt.

Contra:

  • Nem mész ki enni olyan munkatársaddal ebédelni, akit egyébként nem kedvelsz. (Ha engem kérdezel, ez inkább pro érv.)
  • hirdetes
  • A legnagyobb ellenérv a saját készítésű ebéd csomagolásával szemben, hogy erre is időt kell fordítani. Természetesen teljesen lefáradtan hazaérve a munkából nem arra vágysz majd leginkább, hogy csinosan összepakolgathasd ételhordóba a holnapi ebéded. Szóval ne csináld. Tervezd a nehéz munkát (tehát az ebéd csomagolást) egy olyan napra, amikor telis-tele vagy energiával! Hogy mikor van ilyen? Mondjuk egy vasárnap délután.

Hogyan csináld?


Jelölj ki néhány órát vasárnap (vagy/és szerdán), hogy pár napra előre összekészíthesd az ebéded! 
Csupán ettől nem fogsz egészségesen étkezni egész héten, de rengeteg időt spórolhatsz, ahelyett, hogy estéről estére azzal terhelnéd magad hogy egészséges ételeket főzőcskézz és csomagolj.

hirdetes


#2. Vidd magaddal a vizespalackod MINDENHOVÁ!


Mindannyiunkank legalább nyolc pohár vizet kellene innia napról napra. Megengedem azonban magamnak a feltételezést, hogy mindannyian szeretjük kicsit túlszárnyalni a saját céljainknak, így miért ne ihatnánk meg még néhány plusz pohárral? Akkor is fontos, hogy hidratáltjak maradjunk, ha egész nap az asztalunk fölött görnyedünk.


Hogyan csináld?


Nézz fel a telefonodból, van egy sokkal fontosabb dolog, amit mindenhová magaddal vihetsz mostantól: a vizes palackod! Mindenhová ahová megyünk, az üvegünk jöhet velünk. Ebbe beletartoznak a céges meetingek, a kávészünetek, a villamosutak – szó szerint mindenhová. Lassanként hozzá fogsz szokni, hogy egész nap kortyolgatsz és töltöd újra és újra a palackod, így napról napra többet iszol majd és hidratáltabb leszel. 
Találj ki magadnak egy kihívást! Mondd azt, hogy még este öt előtt megiszol X üveg vizet, és érd el a célod! Így motivált és elhatározott maradhatsz, de legfőképpen hidratált.
Most, hogy már el fogod fogyasztani a kellő mennyiségű folyadékot, légy felkészült: valószínűleg a mosdót is többet látogatod majd. Figyelj tehát, hogy hagyj magadnak időt egy-egy megbeszélés között!
 

Nem csak ennyi tippünk van ám, olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Citromfű

Latin neve: Melissa officinalis   Eredete   A Közel-Keletről, Kis-Ázsiából... Tovább

Ánizs

Latin neve: Pimpinella anisum   Eredete, élőhelye   Az Ánizs Nyugat-Ázsiából... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő egészség egészséges életmód életmód lelki egészség megoldás sport stressz táplálkozás