notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 6 legegészségesebb élelmiszer

hirdetes

6 rendkívül egészséges étel, amelyet rendszeresen kellene ennünk

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

A legtöbb divatos étrendnek megvan a listája azokról az ételekről, amelyeket bátran fogyaszthatunk. Vannak olyan élelmiszerek is, amelyek annyira táplálóak, hogy gyakorlatilag bármilyen jóváhagyott étrend listája tartalmazza őket.

A három fő élelmiszer, amelyből a legtöbb étrendből felépül,a  sovány húsok, egészséges zsírok és zöldségek.

 

Íme 6 remek élelmiszer, amelyet bármely jóváhagyott listán megtalálhatsz:

6 étel amit érdemes fogyasztanunk

1.Zöldek

 A mediterrán étrend gazdag levélzöldekben (spenót, kelkáposzta, rukkola, madársaláta), és jó okból: Nem tartalmaznak keményítőt (ideálisak nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrendhez), és tele vannak fontos vitaminokkal és ásványi anyagok, például a C, A és K vitamin, valamint a vas.

Próbáld ki őket reggeli tojásrántottában, turmixban vagy salátában.

2.Avokádó

Akár magas, közepes vagy alacsony zsírtartalmú étrendről van szó, a táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hogy engedjük be az egészséges zsírokat. Az avokádó megfelel ennek, mivel gazdag egyszeresen telítetlen zsírokban, amelyek a szív- és érrendszerre vannak jó hatással.

hirdetes

3.Lazac

A lazac az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb forrása, amelyek a vérnyomás csökkentésének köszönhetően javítják a szívműködést. Hetente kétszer érdemes lazacot fogyasztanunk.

hirdetes

4.Dió

Azok a személyek, akik rendszeresen fogyasztanak dióféléket, kevésbé valószínű, hogy túlsúlyosak vagy elhízottak. A dió különösen jó, mivel tartalmaz egyfajta omega-3-t, az úgynevezett alfa-linolsavat (ALA). Ezenkívül jó módszer több rost elfogyasztására és magnéziumban gazdagok, amelyek kulcsszerepet játszanak a test több mint 300 biokémiai reakciójában.

5.Olíva olaj

A kutatások azt mutatják, hogy az olíva olajat fogyasztó emberek fogyhatnak és csökkenthetik a hasi zsírt.

6. Bogyós gyümölcsök

A természetes cukor forrásként , a gyümölcsök mérsékelt fogyasztása- különösen a bogyók - mind kielégítőek és finomak. A málna, a szeder, a fekete áfonya és az eper gazdag az immunerősítő hatású polifenolokban és alacsony szénhidráttartalmú.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Alapanyagcsere

Az alapanyagcsere azt a legkisebb energia felhasználást jelenti, ami fenntartja az... Tovább

Túledzettség

Olyan állapot, amelynek során csökken a teljesítőképesség, és csökkennek a... Tovább

Tovább a lexikonra
diéta