notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan és milyen eszközt érdemes használnod edzéseid során?

hirdetes

Milyen eszközt érdemes használnod edzéseid során? Ismerd meg a gömbsúlyt!

TK

A gömbsúly, vagy más néven kettlebell egyre elterjedtebb eszköznek számít, melyet előszeretettel használnak az emberek edzéseik során, ugyanis rendkívül sok jótékony hatása van szervezetünkre nézve. Alábbi cikkünkből tudj meg Te is mindent a gömbsúly rendelés kapcsán!

Gömbsúlyos edzés

A sportolás rendkívül fontos mindennapjaink során, mindemellett pedig mindenki igyekszik egy egészséges életmódot kialakítani, aminek pedig a mozgás szerves részét képezi. Edzéseid során pedig rendkívül hasznos lehet, ha a gömbsúly rendelés mellett döntesz – lássuk, miért.


Gömbsúly rendelés – mi is ez az eszköz?


A gömbsúly, vagy kettlebell eredendően egy orosz találmány, mely csupán egy vasgolyót, valamint annak fogóját jelenti. Egyszerűségével szemben mégis rendkívül hasznos lehet mozgásformáink kapcsán, ugyanis manapság az egyik legjobb erőfejlesztési eszköznek számít. Abban az esetben, ha a gömbsúly rendelés mellett döntünk, tudnunk kell, hogy nem csak könnyűszerrel erősebbé válhatunk általa, de állóképességünk is nagyobb mértékben képes megnövekedni.

hirdetes


Miért érdemes a gömbsúly rendelés mellett dönteni?


Amellett, hogy mind erősebbé tesz, mind állóképességed növeli, jótékony hatásai még nem értek véget ennek az eszköznek.


Abban az esetben, ha mindennapjaid során nehéz több órás edzéseket beiktatnod időbeosztásodba, ez a Te eszközöd! Egy-egy kardió edzés ugyanis hosszabb időintervallumot vesz igénybe – mégis, ha hasonló kaliberű mozgást szeretnél végezni, érdemes egy gömbsúly rendelés mellett döntened. Ennek az eszköznek a súlyemelése ugyanis erősítő hatású, de már rövidebb idő alatt is jelentősebb eredményt érhetsz el vele. De miért is a kardióval kerül párhuzamba? Ennek oka, hogy egy rövidebb edzés kapcsán is egy kettlebell képes olyan mértékben megdolgoztatni a szívet, hogy az már kardiónak számit.

hirdetes


Gömbsúly rendelés a tökéletes alak érdekében


Amennyiben a gömbsúly rendelés mellett döntesz, akkor biztos lehetsz benne, hogy már akár rövidebb időn belül is látható eredményt érsz el. Ez kardió mivolta végett is érvényes, de akár könnyedén formába is hozhatod magad segítségével! Az ilyen mozgásformával ugyanis hasonló eredményt érhetsz el, mintha egy futópadot használnál huzamosabb ideig.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Edzésgyakorlatok

  Azok a tevékenységek, gyakorlatok, amelyeket az edzés céljának elérése érdekében az... Tovább

B5-vitamin

B5-vitamin   Pantoténsav. A β-alanin 1,3-dihidroxi-2,2-dimetilvajsavval acilezett... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás edzésmódok egészséges életmód