Diófélék fogyasztása a diéta alatt: így fogyaszd őket!

5 egészséges dióféle, amit fogyaszthatunk a diéta alatt

SzSz
hirdetes

Az olajos magvak tökéletesen megállják a helyüket a diétában is, ha a megfelelő fajtát választjuk. Akár snackként vagy salátákra egyaránt remek választás lehet. Összeszedtük azt az 5 diófélét, amit bátran fogyaszthatsz! 

Diófélék a diétában

Manapság már tudjuk, milyen fontos a zsír az étrendben, hiszen zsírokra ugyanúgy szüksége van a szervezetünknek a megfelelő egészség fenntartásához. A bőséges mennyiségű egyszeresen telítetlen zsírtartalmú készítmények segítik a férfiak egészséges tesztoszteronszintjét. A legtöbb dióféle magas egyszeresen telítetlen zsírokban és többszörösen telítetlen zsírokban gazdag. 


Azonban nem minden dióféle egyforma! Mutatjuk melyiket milyen módon használhatod fel a diétád során. 

 

 

1. Mandula


A diófélék közül a mandula az egyik legjobb választás. Meglehetősen magas a fehérjetartalma, és a benne található szénhidrátok fele rostból származik. Továbbá, a mandula egyszeresen telítetlen zsír-, E-vitamin- és magnézium-tartalma elősegítheti a szív egészségét. 

hirdetes

 

A kutatások arra is utalnak, hogy a mandulák fogyasztása segíthet a zsírégetésben, ha naponta egy maréknyit beépítünk étrendünkbe. Válasszunk mindig olyan terméket, amely teljesen natúr és ne tartalmazzon semmilyen hozzáadott cukrot. 

 

100g mandula tápanyagtartalma: 

  • 164 kalória
  • 6 g fehérje
  • 6 g szénhidrát
  • 14 g zsír
  • 3 g rost

 

 

2. Dió


A dió az egyetlen dióféle, amely megfelelő mennyiségű alfa-linolénsavat, az omega-3 zsírsavak növényi formáját biztosítja. Bár az ALA egy omega-3 zsír, a szervezetben a főbb omega-3 formákra (EPA és DHA) kell átalakítani, így rengeteg zsíros halat is tartalmazzon étrendünk.


A dió is bizonyítottan támogatja a szív egészségét. Segítik a szervezet nitrogén-oxid előállítását, amely kritikus a vérerek rugalmasságának és dilatációjának fenntartásához, és segít fenntartani az egészséges koleszterinszintet.

 

Néhány ember nem szereti a dió keserű ízét. Ezt azonban könnyen orvosolhatjuk egy kis joghurt és méz segítségével. 

 

100g dió tápanyagtartalma:

  • 185 kalória
  • 4 g fehérje
  • 4 g szénhidrát
  • 19 g zsír
  • 2 g rost

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Biztosan egészséges a kókusztej?

2019-05-16

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Biztosan egészséges a kókusztej?

Kókusztej, de miért? Valóban egészséges? Tényleg megéri duplaannyit költeni rá, mint a hagyományos tehéntejre? Tiszta vizet öntünk a pohárba, rávilágítunk, hogy valójában egészséges-e a kókusztej.

8 egyszerű tipp a glutén eltávolításához

2019-05-13

8 egyszerű tipp a glutén eltávolításához

A glutén a fehérjék egy csoportja, amely olyan gabonafélékben található meg, mint a búza, az árpa és a rozs. Egyre több ember szenved gluténérzékenységben, azonban általánosan elmondható, hogy mindenki jól jár, ha elhagyja étrendjéből a gluténtartalmú élelmiszereket. De hogyan tedd meg ezt?

Ismerd meg a lila burgonyát

2019-05-07

Ismerd meg a lila burgonyát

Eredetileg Peruból és Bolíviából származik, a térségben a mai napig rendszeresen termesztik. Feltételezések szerint 200 éves ősi perui burgonyafajták keveréke. Más források Chilét említik eredeti élőhelyének.

Hogyan készítsük el kedvenc ételeinket egészségesebben?

2019-05-06

Hogyan készítsük el kedvenc ételeinket egészségesebben?

Ha szeretsz enni és mellette főzni is, de odafigyelsz az alakodra, és nehezen mondasz le a kedvenc ételeidről, akkor jó helyen jársz. Ma már számos mód van arra, hogy kedvenc ételeidet egészséges vagy legalábbis egészségesebb verzióban készítsd el. Egyre többen térnek át az egészséges életmódra, de úgy érzik, rengeteg korlátozással jár.

A tápióka 10 egészségügyi előnye

2019-04-26

A tápióka 10 egészségügyi előnye

Aki diétázik az már biztosan találkozott a tápiókával. Ez a növény tökéletesen beilleszthető a diétába, sőt ételallergiások körében is népszerű, hiszen mindenmentes élelmiszer. Felhasználása igen sokrétű, akár pudingokba, süteményekbe egyaránt használhatjuk őket. De lássuk, fogyasztása milyen egészségügyi előnyökkel jár!

A kurkuma előnyei

2019-04-18

A kurkuma előnyei

A kurkumát már több ezer éve fogyasztják az emberek az egész világon. Az internetnek köszönhetően ennek a fűszernek a népszerűsége a közelmúltban igencsak felgyorsult. A kurkuma egy szuperétel, vagyis egy szuperfűszer. De miért? Összeszedtük előnyeit!

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
130 529
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 049 618
Közösség

Szótár

Kálium

A kálium a makroelemek közé tartozik és a három legfontosabb olyan ásványi anyag közé... Tovább

Diéta

  A diéta fogalma : A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 218

Átlagos értékelés: 5.0