notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A válaszod erre az egyszerű kérdésre meghatározza az alakformálásod sikerét

A válaszod erre az egyszerű kérdésre meghatározza az alakformálásod sikerét

FO
hirdetes

Te is fitt és formás alakról ábrándozol? Esetleg újévi fogadalomként el is határoztad, hogy belevágsz az életmódváltásba? Sokszor kezdtél már bele, de sokszor fel is adtad valahol félúton? Akkor Válaszold meg ezt az egyszerű kérdést, de őszintén, hogy megtudd, most végre sikeres lesz-e az alakformálásod, és elég szilárd az elhatározásod vagy sem!

A válaszod erre az egyszerű kérdésre meghatározza az alakformálásod sikerét, és hogy mennyire vagy őszinte magadhoz

 

Tudom jól, hogy elég hatásvadásznak tűnik a cím, mintha a megoldások univerzális varázskulcsát akarnám átnyújtani neked, pedig hidd el, nem annyira legből kapott a dolog, mint amennyire annak tűnik. Sőt, nagyon is fontos és lényeges, hogy milyen választ adsz majd magadnak, mivel tényleg egy ilyen egyszerű kérdésre adott önvizsgálat a kulcsa annak, hogy valójában mit is akarsz, és mennyire vagy sziklaszilárd az elhatározásodban.

 

Ha szeretnél fogyni és egészségesebb életmódot folytatni, van egy kérdés, amit meg kell kérdezned saját magadtól. Mindenképpen elengedhetetlen, hogy tényleg teljes választ adj magadnak és száz százalékig őszinte legyél magadhoz. Nincs csalás, mert a válasz - a mélyreható válasz (nem az, amit hallani akarnál vagy amiről azt feltételezed, hogy az a jó) – megmutatja és meghatározza a jövőbeli sikereidet, és azt, hogy eléred-e a végső célodat vagy sem.

 

Oké, készen állsz rá?

 

Jól akarsz kinézni, vagy jól akarod magad érezni?

 

Jó oké, ez így most lehet, hogy még banálisabbnak hat számodra, de máris megmagyarázom. Persze, hogy mindannyian, úgy értem, tényleg mindannyian szeretnénk mindkettőt. És ez nincs így rendben. Pontosan ezzel van a gond. Mivel ha csak a megjelenésedet szeretnéd megváltoztatni, akkor először is elmondhatjuk, hogy ez a motiváció általában nem tart ki sokáig, többnyire csupán néhány hétig, továbbá ez a fajta hozzáállás általában egy másfajta probléma elfedésére szolgál. 
 

 

A válaszod erre az egyszerű kérdésre meghatározza az alakformálásod sikerét, és hogy mennyire vagy őszinte magadhoz

 

hirdetes

Amíg nem foglalkozol ezekkel a kérdésekkel őszintén, és nem tárod fel a valódi indokaidat és problémáidat, addig nem fogsz tudni teljes mértékben eljutni a változás boldog folyamatához. Mert ezzel a vággyal valójában csak arra törekszel, hogy jól érezd magad a bőrödben és szeresd önmagad, ezzel viszont máris beleesel a leggyakoribb hibába, mert amint érzel magadon egy minimális változást is, könnyen feladhatod, hogy most már minden oké, és így beleesel a az ördögi kör csapdájába, mivel a súlyfelesleg és átmeneti súlyveszteség újra és újra ismétlődni fog a végtelenségig.

 

Gondoljunk csak bele, és tegyük a kezünket a szívünkre: igazából már annyi diétán, fogyókúrán és félbe hagyott edzésen vagyunk túl, hogy már utáljuk magunkat ezek miatt. Kétségbeesetten vágyunk arra, hogy szeressük és elfogadjuk magunkat, mert a társadalmi nyomás azt harsogja a fülünkbe, hogy amíg nem leszel szupermodell te is, addig nem is érsz semmit. Amíg csak ennek a hamis és csalfa érzésnek szeretnénk eleget tenni, addig sajnos csupán elpazaroljuk időnket és energiánkat egy olyan dolog és cél érdekében, ami valójában soha sem volt a miénk! Na ez a probléma valódi gyökere! Ne mások által diktált trendeknek akarj megfelelni, hanem tényleg magadnak! Nem kell mindenkinek ugyanúgy kinézni, és nem is fogsz! Légy őszinte magadhoz, ismerd a saját határaidat fizikálisan, időbeosztásban és alkatilag is! Ennek megfelelően kezdd újra az egészet, és gondolkozz reálisan és nem egy álomvilág pillanatnyi rózsaszín lufibuborékját kövesd!

hirdetes

 

Szóval tedd fel újra magadnak a kérdést, most ezek ismeretében! Mondd meg őszintén: Jól akarsz kinézni, vagy jól akarod magad érezni? Valójában melyik állítást érzed erősebbnek?

 

Ha a válasz, hogy jól érezni magad, akkor feküdj rá erre. Folytasd a gondolkodást azon okok mentén, hogy melyek azok, amelyek miatt megérdemled te is, hogy jól érezd magad a bőrödben, és hogy miként változik majd az életed, ha ezt az egészet az egészséged érdekében teszed. Na és akkor állj neki, és tedd egészségessé az életed, ahogy azt kell. Menni fog, és bezsebelheted a sikert te is nap mint nap!

 

Ha viszont a válaszod az, hogy jól nézz ki, akkor ülj le, és végy egy mély levegőt. Önmagad felé fordulva békésen, és sok szeretettel kérdezd meg: miért is? Aztán kérdezd meg újra, és újra, és újra, amíg nem tudsz tovább fúrni a valódi okokig. Mi is az igazi szükség, ami a dolgok mögött áll? A lelked melyik része az, ami így kiáltott? Legyél bátor végre és fedezd fel az igazságot! Csak egyszer kell túlesni rajta.

 

Miután megtudtad, hogy miért, eleget tudsz tenni ennek a szükségnek, és végre elkezdesz átgondolni eddig begyöpösödött dolgokat, megváltoztatni a gondolkodásmódodat, hogy egészségesebb döntéseket hozz az öngyűlölet helyett. Időre és tudatosságra van szükség a változáshoz, de lehetséges.
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A legegészségesebb népek titka

2019-11-16

A legegészségesebb népek titka

Sok példa van rá a történelemben és a jelenben, hogy olyan primitív népek, amelyek egyszerű növényi étrendet követtek, nagy életerőnek és hosszú életnek örvendtek és örvendenek. Vajon vannak tudományos bizonyítéka a húsmentes étrend előnyeinek

A terhesség hatása a gerincoszlopra

2019-11-15

A terhesség hatása a gerincoszlopra

A gerincoszlop 33 csontból áll: 24 különálló csigolyából, öt csigolya pedig keresztcsonttá és másik négy csigolya farkcsonttá olvadt össze. A hátgerinc nagyon erős, ugyanakkor, mivel kisebb részekből tevődik össze, nagyon rugalmas is, és változatos mozdulatokat tesz lehetővé. A csigolyákat a köztük elhelyezkedő rostos porckorongok választják el

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

2019-11-12

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

Rengeteg olyan munkahelyi szokásunk van, mely hosszú távon károsan befolyásolja az egészségünket, bár nekünk talán föl sem tűnik a rohanó hétköznapokban. Összegyűjtöttük, hogy mire kell odafigyelned a munkahelyeden

Minden idők legnagyobb egészség titka

2019-11-10

Minden idők legnagyobb egészség titka

A cayenne borsot gyógynövénykutatók és sok természetgyógyász a gyógynövények királya címmel illeti. Hatásai olyan sokrétűek, hogy az ember el sem hiszi, hogy egyetlen gyógynövény ennyi mindenre képes lehet. Persze ez az információt nem verik túlságosan nagy dobra, ezért csak a kitartó igazságkeresőkhöz jut el

Csakraerősítő gyakorlatok

2019-10-25

Csakraerősítő gyakorlatok

A keleti hagyományok szerint minden embernek 7 fő csakrája van, melyek lehetővé teszik a tiszta életerő felszívódását. A következőkben bemutatjuk a legjobb csakraerősítő gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod

Mi az a böjt, és miért van szükség rá?

2019-10-17

Mi az a böjt, és miért van szükség rá?

A böjt nem csak valamiről való lemondást jelent, hanem az 5-7 napig tartó tejes étkez elhagyását, sok folyadék fogyasztással. A következőkben bemutatjuk a böjt kialakulását, illetve megismerheted a böjt pozitív hatásait a szervezetre

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
88 698
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 173 613
Közösség

Szótár

Dinamikus streching

  A dinamikus stretching mozgásanyaga tulajdonképpen megegyezik a hagyományos,... Tovább

Enzim

A szervezet által előállított, fehérje természetű anyagok, amelyeknek fő feladata a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 155

Átlagos értékelés: 5.0