notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legveszélyesebb rákkeltő ételek!

hirdetes

A legveszélyesebb rákkeltő ételek!

vitalzone.hu
hirdetes

Sajnos sok olyan étel van, amit előállításuk, elkészítésük vagy tartósításuk közben olyan anyagokat használnak, amiknek rákkeltő hatásuk van.

A legveszélyesebb rákkeltő ételek!

Ezeknek a rendszeres fogyasztása, nagyban elősegítheti a rák kialakulását. Persze itt szükség van a genetikai hajlamra is, sokszor halljuk, hogy az meg ezeket eszi, iszik, cigizik és 90 éves és semmi baja. A másik meg mindig oda figyelt az egészséges életmódra és még is megjelent a betegség. Én azt mondom, ha családon belül már történt rákos megbetegedés, érdemes jobban oda figyelni arra, hogy mit eszünk.

 

Sonka, kolbász, szalámi


A feldolgozott húsok nagy mennyiségben nemcsak hizlalnak, de rákkeltő hatásuk is lehet. A nátrium-nitritet az élelmiszer-iparban gyakran és nagy mennyiségben használják tartósítószerként, mivel segít megőrizni az ételek egészségesnek tűnő, élénk színét, illetve a feldolgozott húsok frissességét.

 

Édes méreg, a cukor

hirdetes


A legtöbb finomított élelmiszer, így a cukor nagy mennyiségben való fogyasztása is elősegítheti a rák kialakulását. Az azonban a legutóbbi időkig gondosan titkolt tény volt, hogy a hizlaló cukor pótlására kifejlesztett szacharin és aszpartám sem sokkal egészségesebb.

 

Sült krupmli és a chips


A 175 fok fölé hevített olajban sült ételek bőséges mennyiségben tartalmaznak akrilamidokat. A forró fritőzben sült krumpli és a sercegő olajon, hirtelen átsütött hús tehát kimondottan veszélyes lehet, de a legkárosabbak a chipsek és a burgonyaszirmok. Az elengedhetetlen partikellékeket tehát jobb, ha más, egészségesebb ételekkel pótolod, és inkább sósmogyorót, mandulát és diót pakolsz ki a vendégeknek az asztalra.

 

Vörös húsok


A rostban szegény és zsírban gazdag húsok egyrészt elősegítik a szabadgyökök elszaporodását, ami növelheti a rák kialakulásának kockázatát, másrészt viszont védekezőképességedet is csökkentik.Ha étrendedet túlnyomórészt rostban szegény táplálékok alkotják, az rendkívül rossz hatással lehet emésztésedre.
A rostok segítik a káros anyagok távozását, illetve biztosítják az emésztőnedvek megfelelő mennyiségben való termelődését. A rostban szegény táplálkozás mellett azonban az epe nem képes megfelelően működni, és a gyomorban többé nem termelődnek olyan zsírsavak, amelyek megakadályozzák a daganatok növekedését.


 

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Hasznos tanácsok az immunrendszer erősítéséhez

2020-02-20

Hasznos tanácsok az immunrendszer erősítéséhez

A legyengült immunrendszer (vitamin- és mozgáshiány) miatt könnyen megbetegedhetünk! Hogy elkerüljük ezeket a kellemetlen betegségeket meg kell erősítenünk immunrendszerünket. Megmutatjuk, hogyan

Ismerjük meg a kavitációs kezelést

2020-02-19

Ismerjük meg a kavitációs kezelést

2-3 centi a kritikus részekről kezelésenként? Hogyan lehetséges ez? A kavitációs kezelés lényege, hogy a szervezetbe jutva, úgy halad át az emberi test vezetõ közegein, hogy a bõr alatti zsírsejtekkel szemben kíméletlen, miközben a környezõ szöveteket sértetlenül hagyja

A biciklizés előnyei! Nyeregbe fel!

2020-02-18

A biciklizés előnyei! Nyeregbe fel!

Bringázni szuper! Egyszerre támogatjuk vele testi és lelki egészségünket. Ha csak munkába járunk vele, már azzal is sokat tettünk egészségünkért, de igyekezzetek sűrűbben használni. Szuper program például ha barátokkal akartok csinálni valamit vagy leugra.

9 Otthoni módszer az éjszakai fogfájás csillapítására

2020-02-13

9 Otthoni módszer az éjszakai fogfájás csillapítására

A fogfájás igazán megkeserítheti mindennapjainkat, különösen az éjszaka folyamán, hiszen aludni sem tudunk tőle. Hogyan csillapítsuk fájdalmunkat az éjszaka közepén?

Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiánya?

2020-02-11

Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiánya?

A D-vitamin egy részét a bőrünk állítja elő napfény hatására. A D-hormonnak is nevezett kalciferol nem csupán a csontok egészségére, hanem az egész test működésére kihatással van.

Nyomozzunk egy kicsit! Gyümölcsök, jók e a fruktóz miatt vagy sem?

2020-02-07

Nyomozzunk egy kicsit! Gyümölcsök, jók e a fruktóz miatt vagy sem?

Rengeteget „anekdotáztam” már kis gyógyszerész vendégemről, akivel sokszor kerülünk érdekes beszélgetésekbe edzés közben. A múlt héten is történt ilyen, akkor éppen a gyümölcsök jók e a fruktóz miatt vagy sem témakör volt a porondon.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
80 762
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
326 465
Közösség

Szótár

Alapanyagcsere

Az alapanyagcsere azt a legkisebb energia felhasználást jelenti, ami fenntartja az... Tovább

Rostok

  A rostok a legösszetettebb szénhidrát-félék. Ezek nem emészthető növényi anyagok... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.8

akaraterő alakformálás betegség diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend