notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Labdák széles választéka online és a kosárlabda jelentősége

hirdetes

Labdák széles választéka online és a kosárlabda jelentősége

A gyakorlati labdák (pl.: kosárlabda) használatának az izomaktivációra, testtartásra és fájdalomra gyakorolt ​​hatásairól szóló, lektorált szakirodalom megismerése mellett több szakértő is azt állítja, hogy a mozgás egészséges. A közösségi alapú programok pedig új lehetőséget jelentettek a járvány alatt és azt követően. Sok szülő azon kapta magát - sok magánklub és szervezet bezárása következtében, hogy sportolási lehetőséget találjon gyermekének. A közösségi felajánlások sok olyan családot fogadtak be, akik szívesen folytatták a sportolást, vagy akadtak olyanok, akik saját kertjüket adták oda az ilyen tevékenységekhez. Magyarországon is folytatódik ez az újfajta trend, amelynek lényege, hogy ha tehetjük naponta sportoljunk, mozogjunk sokat az egészségünk megőrzése érdekében.

Kosárlabda

A sokoldalú labdasportok

A labdák és kosárlabda-termékek tekintetében a hazai online boltokban igen sokszínű a kínálat. Nagyon keresettek a rehabilitációs edző labdák, ezek közül is kiemelkedik a lengyel Medi Sleep 65 cm-es, amelyet 6 ezer forintért vásárolhatunk meg.

Az edzőlabda egy nagyon fontos és kellemesen használható edzéskiegészítő-eszköz, amely a koordináció javítását, az egyensúlyozást, az izmok erősítését és nyújtását, a légzés hatékonyságát és állapotát hivatott szolgálni.

A fitneszlabdák lehetővé teszik a gerincünk erősítését, valamint javítják az ízületeink mozgékonyságát, egyensúlyát, és ami lényeges, segítségükkel megszabadulhatunk a felesleges testzsírtól is. A labdákkal elvégzett feladatok nagyon jól fokozzák a keringést és javítják az összes belső szervünk működését.

A következő feladatokhoz ideális választás:

  • rehabilitációra;
  • gimnasztikára;
  • edzésre az edzőteremben;
  • napi testnyújtásra;
  • klasszikus nyújtásra;
  • pilates, fitnesz tevékenységekre;
  • fotel helyettesítőként az irodában aktív ülésre szintén jól használható
  • hirdetes

A műszaki jellemzőit tekintve 65 cm-es az átmérője, ajánlott felfújási átmérője 50-55 cm között van, piros színben kapható, és PVC anyagból készült, amely csuszásmentes és tartós a hosszabb távon történő igénybevétel érdekében.

A készletben találhatjuk még a könnyen kezelhető lábpumpát. Azonnal megtölthetjük levegővel a labdát és elkezdhetjük az edzést. Érdekesség, hogy a labdák közül ez a típus a leeresztése után egy kis táskában is könnyen elfér. A lengyelek a terméket úgy tervezték, hogy a felhasználó biztonságát tartották szem előtt. Úgynevezett ANTI-BURST rendszerrel látták el, melynek segítségével a sérülés esetén a levegő lassacskán távozik belőle, így nem okoz balesetet a sportolóknak.

A gyorsan növekvő kosárlabdapiac

Egyes kutatások szerint a globális kosárlabda-piac az előrejelzési időszakban, 2023 és 2028 között várhatóan jelentős mértékben fog növekedni. 2021-ben a piac egyenletes ütemben növekedett, és a kulcsszereplők növekvő stratégiáinak elfogadásával a piac várhatóan emelkedik majd. A kosárlabda olyan csapatsport, amelyben két, leggyakrabban öt játékosból álló, egymással szemben álló csapat egy téglalap alakú pályán versenyez azzal az elsődleges céllal, hogy kosárlabdát lőjön a védő karikáján keresztül, miközben megakadályozza, hogy az ellenfél csapata a saját karikáján keresztül nyerje meg a játékot.

hirdetes

A sportlabdák tekintetében igen széles a kínálat itthon: a Nike Unisex Jordan Hyper Elite 8P kosárlabda fekete, ezüst és sárga színben már 21 ezer forinttól szerezhető be.

Itt is igaz az a megállapítás, hogy minél márkásabb, vagy népszerűbb a kosárlabda annál költségesebb a modell.

Mennyi ideig bírják a labdák?

Bármely edzőlabda hasznos élettartama a használat mennyiségétől és típusától, valamint a gondozásától és karbantartásától függ. Ha kiválasztottuk a labdák közül a legjobbat, akkor törekedjünk arra, hogy sokáig segítsenek minket az edzésben, a későbbiekben (a kosárlabda esetén például) pedig továbbadjuk a család többi tagjának is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Viscerális zsír

A hason belül lévô zsírszövet-mennyiség. Tovább

Betegség

 Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek. A... Tovább

Tovább a lexikonra