notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden fejben dől el - azaz a gondolatok teremtő ereje

hirdetes

Minden fejben dől el - avagy a cél és az út

JA
Ha még nem érted el az álomalakot és nem sikerült életmódot váltanod, csak egy dolgot kell megértened. Már bizonyára Te is hallottál az érzelmek és a gondolatok teremtő erejéről. A pozitív érzések és gondolatok által sikereket érhetsz el a munkahelyeden, javíthatsz párkapcsolatodon, anyagi helyzeteden és egészséges leszel. Az érzelmek és gondolatok az életed minden területére hatnak, így ezalól az életmódváltó programod (diéta, edzés, önmegvalósítás ) sem jelent kivételt.
 
A gondolat teremtő ereje

Ne feledd, az út fontosabb mint a cél

 
Nézzük a helyzetet lépésről-lépésre az egyik legáltalánosabb problémán keresztül. Szóval realizáltad, hogy felesleges zsírréteg van rajtad, ami nem csak esztétikai probléma, hanem káros hatással van az egészségedre (számos betegség rizikófaktora a magas testzsír százalék), az alacsony önértékelésről nem is beszélve.
Mit teszel? Pánikszerűen elkezded kontrollálni, hogy mit teszel a szádba, órákig küzdesz a fárasztó testedzéssel, amihez úgy állsz hozzá, hogy inkább már túllennél rajta, lélekben nem is vagy ott és csak szenvedsz. Ha már többször nekivágtál a diétának és megélted a jojó effektust, valahol el sem hiszed, hogy sikerülhet. 
 

Tégy rendet a fejedben - a gondolatok teremtő ereje 

 
Minden csak a hozzáállásodon múlik. Gondolj bele: kínszenvedéssel edzel, nem élvezed a tested átalakulásának folyamatát, minél gyorsabban akarsz a kívánt célodhoz eljutni, a tested jelenlegi állapotát minél gyorsabban magad mögött akarod hagyni. Ha aggódva és türelmetlenül táplálkozol, bosszankodsz, hogy már megint edzeni kell menned, szerinted eléred valaha is a célodat? Ha ilyen a hozzáállásod, tarthatsz 1000 kalóriás diétát is, semmi változást nem fogsz tapasztalni, vagy ha igen, az eredmény  nagyon rövid ideig fog tartani és újra a kiindulóponton landolsz.
Abraham Hicks nagyon jól megfogalmazta: You cannot have a happy ending with an unhappy journey. 
hirdetes
 
hirdetes

A fejből indul minden 

 
Csinálhatod másképpen is. Megnyugtathatod magad és elfogadod tested jelenlegi állapotát. Szeretheted magad így is, nemcsak akkor, amikor rendelkezel az általad vágyott alakkal. Te juttattad a tested ebbe az állapotba, ugyanúgy a Te faladatod is a folyamatot visszafordítani. Egy tested van, ha tönkreteszed, nem fogsz újat kapni. Gondolj bele. A tested már jelzett, hogy ne jó neki ez az életmód, amit folytatsz. Ebben a testben élsz, tiszteld meg azzal, hogy életadó, egészséges táplálkozást folytatsz és folyamatosan karbantartod. Tudod: ép testben ép lélek… Ez nem azt jelenti, hogy néha nem engedheted el magad és a kalóriák számolgatása nélkül ehetsz egy jót a családoddal. Ha egyébként egészségesen táplálkozol és rendszeresen edzel, ezek az alkalmak nem fognak bűntudatot kelteni benned.
Tiszteld meg az ételt: minden falatot úgy nyelj le, hogy tudod, építi majd a tested, javadra válik és hozzásegít majd a kívánt testsúly eléréséhez. Azt a diétát válaszd, amelyik számodra megfelelő. Érezni fogod a tested visszajelzéseiből, figyelj tudatosan a tested válaszreakcióira.
A legfontosabb, hogy tarts mértéket és szeresd a tested. Ha szereted önmagad, sokkal könnyebb önmagaddal és ezáltal a testeddel is törődni kívül-belül egyaránt. 
 

Lásd magad előtt a célt ahogy eléred

 
Az én tanácsom: állj az éppen megoldandó feladathoz egész lazán. Felejtsd el az erőlködést és az erőfeszítéseket. Amint erőfeszítéseket teszel, blokkokat alakítasz ki magadban, ráerősítesz a nemkívánt dolgokra és nem fogod elérni a célod. Csak lazán. Ne törődj az idővel, csak érezd jól magad közben, a feladatot ne kötelességként éld meg, hanem lehetőségként.  Játssz, mintha álmaid teste már a tiéd volna.. Körbeveheted magad csodás testeket ábrázoló képekkel, az igazi trükk azonban a következő: el kell képzelned, hogy az a test a képen a tiéd! El kell képzelned és úgy is kell érezned, mintha az a te tested lenne, nem valaki másé. Ha túl kövér vagy túl sovány vagy, mit gondolsz, hogyan éreznéd magad, ha már most tökéletes lenne a súlyod? Másképp az biztos. Minden megváltozna benned. Másképp járnál, másképp beszélnél, másképp tennéd a dolgokat. Akkor járj már úgy most! Beszélj már úgy most! Tegyél úgy már most! Nem számít mi az amit akarsz, képzeld el, hogy már a tiéd lenne és képzeletben tegyél úgy már most. Minden amit elképzelsz és átérzel, ki is sugárzol, tehát a vonzás törvénye szerint vissza kell térnie hozzád. Légy laza, magabiztos, már most táplálj pozitív érzéseket a tested iránt. Meg fogja hálálni. Kívülről csak az válhat valóra, ami belülről már létezik. 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Low carb diéta

Alacsony szénhidrát-bevitelen alapuló diéta. Tovább

Masszázs

A masszázst nagy vonalakban mindenki ismeri, de kevesen tudják róla, hogy valójában mit... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás egészséges életmód életmód megoldás megújulás