notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Alapvető szabályok az edzőteremben, amelyeket neked is érdemes betartanod!

hirdetes

7 Alapvető edzőtermi szabály, amelyeket tudnod kell

SzSz
Edzőtermi szabályok

4. szabály: Ne gyűjtsük össze az edzőterem berendezéseit, mikor teltház van


Aki rendszeresen lejár az edzeni, az tudja, hogy vannak időszakok, amikor a terem igen zsúfolttá válik. Általában ez a délutáni, esti órákat érinti, amikor mindenki végzett a munkahelyén. Ilyenkor, ha lemész edzeni, ne foglalj be minden gépet és súlyt, hiszen ezzel hátráltatod a többieket. Inkább végezz egyszerre csak egy gyakorlatot egy helyen. Téged is ugyanúgy zavarna, ha valaki egyszerre több gépen edzene úgy, hogy közben 3 másik ember vár ugyanoda. 

Tehát, ha valaki szuper szettezni szeretne, ne menjen az edzőterembe a csúcsidőben. Egyidejűleg ne foglalj el több berendezést. Ha mégis több berendezést használsz egyszerre, akkor engedd meg, hogy betársuljanak hozzád, és felváltva végezzétek el a gyakorlatokat. 

hirdetes

5. szabály: Használj mindig tiszta edzőruhát


Az edzőterem az izzadásról és az edzésről szól. Azonban te sem szeretnéd, ha nagy ívben elkerülnének téged az emberek az esetleges kellemetlen szagok miatt Ne használd az előző napi edzős ruhádat másnap, hiszen kellemetlen szagú lehet. Ez csak egyszerű udvariasság mások felé. 

6. szabály: Ügyelj a tisztaságra


Tartsd tisztán az edzőteremet. A legjobb dolog, amit megtehetsz, hogy ha belépsz az edzőterembe mindig használj törülközőt. A különböző berendezésekre teríts le törülközőt, hogy az izzadtságod ne kerüljön rá a gépekre és ne érje meglepetés az utánad következőt. Egyes esetekben használj magad után fertőtlenítőt, hiszen nem hiába vannak kihelyezve az edzőteremben. Te sem örülnél, ha más izzadtságát találnád a padon vagy a biciklin. 

hirdetes

Szabály # 7: Ez az aranyszabály!


Végül, de nem utolsósorban legyél udvarias. Ha bárki segítséget kérne tőled, segíts, hiszen lehet a későbbiekben neked is szükséged lenne az ő segítségére. Így jár mindenki a legjobban, ha egy kellemes közösségbe szeretnél bekerülni. 

Tartsd be a szabályokat, és hidd el, te is sokkal nagyobb kedvvel fogsz lemenni az edzőterembe. Ide mindenki pihenni, összpontosítani, önmagát fejleszteni jár le. Tartsd észben ezeket, hogy egy jó közösség tagja lehess! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Folsav

A B-vitaminok csoportjába tartozó vízben oldódó vitamin. Rendkívül fontos szerepet játszik... Tovább

Kálium

A kálium a makroelemek közé tartozik és a három legfontosabb olyan ásványi anyag közé... Tovább

Tovább a lexikonra