notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

6 módszer arra, hogyan frissítsd régi megunt edzéstervedet és szuper fitt legyél a nyáron

hirdetes

6 módszer arra, hogyan frissítsd régi megunt edzéstervedet

FO
6 módszer arra, hogyan frissítsd régi megunt edzéstervedet, hogy ne legyen unalmas

3.    Mozgasd a lábaidat

Néha csak egy igazán apró változás is egészen megváltoztatja az izmokat és az izomhasználatot. Vegyük például a lábujjhegyen állást. Próbáld ki őket a lábfejeiddel egyenesen előre, majd próbálj meg egy másik szögben - mindkettőt kifelé és befelé – tartva is megcsinálni ugyanezt az egyszerű mozdulatot. Érzed a különbséget? Itt azonban kulcsfontosságú, hogy továbbra is a biztonságra összpontosítsunk, ezért mindig tartsuk a térdünket úgy, hogy az egy síkban legyen a lábfejünkkel. Ugyanazok a biztonsági szabályok, amelyek az alapmozgásra is vonatkoznak, továbbra is érvényesek, amikor megváltoztatod a pozíciót.

hirdetes

4.    Turbózd fel

 

A súlyok hozzáadása/bevonása, az instabilitás alkalmazása, vagy akár a mozgás megfordítása is nagyszerű módja lehet a dolgok összekeverésének. A normál gyakorlatok változatossága, mint például egy súlyzó hozzáadása vagy egy fordított mozdulat kipróbálása, remek az izmok aktivizálásához. Ez azt jelenti, hogy a kezdők alaphelyzetben súlyok nélkül kezdjék el a gyakorlatokat, viszont idővel, ahogy fejlődnek az izmaid is majd nyugodtan adj hozzá súlyokat.

5.    Mozogj az ellenkező irányba

Jó, nem úgy értjük, hogy holnaptól kezdj el hátrafele futni a futópadon, bár kétség kívül kihívás lenne. De az elliptikus lépegetőn például remekül tudod a mozgásod irányát változtatni, és hátrafele csinálni azt, amit eddig előre. Váltogathatod is a kétféle irányt. Mondjuk 15 percig csináld az egyik irányba, utána 5 percre csere.

hirdetes

6. Variáld, ahogy csak tudod

Ha normál kardió edzésprogramod van, próbáld meg változtatni a futópadon az intenzitást, a sebességet, a lejtést vagy az intervallumhosszt. De ne felejtsd el, hogy váltáskor gyorsnak kell lenned, hogy fenntartsd az emelkedett pulzusszámot.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Reakciógyorsaság

  Mint az elnevezés is mutatja, valamilyen jelre történő mozgásvégrehajtást... Tovább

Szénhidrát

  A szénhidrátok a szén és a víz kombinációi, melynek legegyszerűbb formája a cukor.... Tovább

Tovább a lexikonra