notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez az 5 perces reggeli torna garantáltan beindítja a napodat!

Ez az 5 perces reggeli torna egész napra feltölt energiával!

emszi
hirdetes

Szeretnéd, hogy egy nagy lökettel induljon a napod? Felejtsd el a kávét és lendülj mozgásba az egyetlen ötperces reggeli tornagyakorlattal, amire szükséged van!

Ez az 5 perces reggeli torna garantáltan beindítja a napodat!

Ha napi 8 órát kell egy számítógép vagy gyártósor mellett töltened, kevés érdemleges az kevés értékes testmozgásra ad lehetőséget. Azonban mindössze 5 percnyi reggeli tornával biztosíthatod, hogy a napod mindig sokkal frissebben indul – és ez minden máson is érződik majd később!

 

Első perc: rekeszizom-légzés

A más néven hasi légzésként is ismert gyakorlat segít a reggeli stressz legyőzésében. Ha megtanulsz a „hasaddal” lélegezni, akkor nem csupán a stresszt küzdheted le, hanem a merev vállaidat is ellazíthatod, amiket a mellkasi légzés eredményez.

Hogyan – feküdj a hátadra az ágyadon, vagy a padlón. Tedd az egyik kezed a hasadra, a másikat pedig a mellkasodra. Végy egy mély lélegzetet az orrodon keresztül. Miközben belélegzel, hagyd hogy a kezed a hasadon olyan magasra emelkedjen amennyire csak lehetséges úgy, hogy közben a mellkasodon lévő kezed nem mozdul meg. Ez után szorítsd össze a hasizmaidat, és ezek segítségével fújd ki a levegőt a szádon keresztül. A hasadon lévő kezed eközben folyamatosan ereszkedjen. Ismételgesd egy percen keresztül.

Ez az 5 perces reggeli torna garantáltan beindítja a napodat!

Második perc: foam rollerezés csípővel

A foam roller nem csupán az edzés utáni levezetésben segíthet, főleg ha a csípőizmokról van szó. A folyamatos üldögélés feszíti és inaktívvá teszi ezeket az izmokat, ami fáradtsághoz és hátfájdalmakhoz vezet.

hirdetes

Hogyan – ülj rá a foam rollerre, és az egyik lábadat tedd át a másik felett, keresztbe, a térdednél. A kezeiddel egyensúlyozhatsz a padlón – lassan mozgasd magadat előre és hátra a rolleren. Ismételd meg a gyakorlatot úgy is, hogy most a másik lábadat rakod keresztbe. Ez után fordulj meg úgy, hogy az öled – ahol a lábaid és a törzsed találkoznak – érinti a rollert. A kezeiddel mozgasd magad előre és hátra a gurigán, miközben egyik vagy másik oldalra dőlsz jobban, hogy azt az oldaladat erősebben masszírozhasd vele.

 

Harmadik perc: csípőforgatás

hirdetes

Ez a gyakorlat segíti a gerinc forgatóizmait, amik összetartják a csigolyákat, de más izmokat is megmozgat, amik a hátunk alsó részén helyezkednek el.

Fontos: ha gyakran tapasztalsz hátfájásokat, várj a nyújtásokkal egy órát, miután felébredtél. A csigolyák között felgyülemlett folyadék merevvé teheti a gerincet!

Hogyan – feküdj a hátadra és karold át mindkét térdedet, a mellkasod felé húzva azokat. Az egyik lábad egyenes pozícióban engedd le a padlóra magad elé. A másik térdedet hagyd a padlóra feküdni. A karjaidat egy T-formában nyújtsd ki magad mellé. Nézz a padlón fekvő térdeddel ellenkező irányba. Végy 5-10 mély levegőt, lassan. Térj vissza középre, öleld mindkét térdedet a mellkasodhoz, majd ismételd el a másik oldalon is a gyakorlatot.

Ez az 5 perces reggeli torna garantáltan beindítja a napodat!

Negyedik perc: hasalótámasz

Ez a dinamikus gyakorlat megmozgatja a hátizmokat, hogy egész nap megfelelő testtartásod legyen. Segít továbbá a hátfájást okozó izmok ellazításában is.

Hogyan – hasaló pozícióban kezdjük a gyakorlatot, homlokkal a padlón, kezekkel a váll alatt, és könyökökkel a test mellett. Nyomd ki a mellkasodat úgy, hogy egyenesen előre nézz. Feszítsd be a tricepszedet, hátadat, térdínakat, és farizmaidat, miközben felfelé nyomod magad. Nem baj, ha a csípőd egy kicsit felemelkedik a padlóról. Tartsd ezt a pózt egy ideig, majd ereszkedj vissza a kezdő helyzetbe. Ismételgesd egy percen keresztül.

 

Ötödik perc: lábujj-érintés

Ha alaposan megmozgatod a gerincedet, azzal biztosítod, hogy a térdínak egész nap megfelelően működnek majd. Ez a gyakorlat a helyes testtartás megszokásában is segít.

Hogyan – ülj a padlóra, kinyújtott, vagy enyhén behajlított lábakkal. Nyújtsd ki a karjaidat egyenesen magad elé. Lélegezz be az orrodon keresztül, majd fújd ki a levegőt a szádon – kilégzés közben hajlítsd előre a gerincedet (egészen a nyakadig). Tartsd meg a pózt, majd a mozdulatokat visszafel elvégezve térj vissza a kezdő helyzetbe, egyenes hátú ülésbe. Ismételd a gyakorlatot egy percen keresztül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Tesztoszteron – nőknek is?

2019-06-17

Tesztoszteron – nőknek is?

A férfiak sokkal többet termelnek és sokat is használnak, azonban a nők is nagyon érzékenyek a tesztoszteronra. Ha alacsony a tesztoszteron szinted, gyengülnek a csontjaid, csökken az izomzatod feszessége, és csökken a szexuális vágy is benned.

Miért veszélyes az alacsony testzsír százalék?

2019-06-13

Miért veszélyes az alacsony testzsír százalék?

Az egészséges testzsírszázalékod – amennyiben egészséges nő vagy, sosem kellene, hogy 10% alá csökkenjen. A férfiak képesek a testzsírszázalékukat egészen 4%-ig csökkenteni az egészségük veszélyeztetése nélkül, de ez a lányok esetében nem így van.

Tényleg működnek a zsírégetők?

2019-05-23

Tényleg működnek a zsírégetők?

Manapság már számos „csodabogyót” és módszert találhatunk az interneten, amelyek gyors fogyást ígérnek. Nos, ezekben sajnos nem szabad hinni, hiszen amilyen gyorsan esetleg képesek segíteni rajtunk (no persze igen drágán), olyan gyorsan vissza is szaladnak ránk a kilók.

Hogyan javíthatod egyensúlyodat - és miért olyan fontos?

2019-05-23

Hogyan javíthatod egyensúlyodat - és miért olyan fontos?

Az edzések során általában célként kevesen tűzik ki maguk elé az egyensúly javítását. Azonban igen fontos ez is, hiszen a jobb egyensúly az élet minden területén pozitív előnyökkel jár. Lássuk, miért is olyan fontos a megfelelő egyensúly fejlesztése.

7 Alapvető edzőtermi szabály, amelyeket tudnod kell

2019-05-03

7 Alapvető edzőtermi szabály, amelyeket tudnod kell

Az edzőteremben is vannak kimondatlan alapvető szabályok, amelyeket érdemes betartani. Ezek az edzőtermi etikett szabályok sokaknak alapvetők, mégis érdemes róluk beszélni, hiszen kezdőként jó, ha tisztában vagy velük. Lássuk, mire kell odafigyelned, ha lemész a konditerembe.

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

2019-04-17

Csak 15 perced van? Itt a tökéletes edzés az alakformáláshoz!

A rövid, de intenzív edzések is lehetnek ugyanolyan hatékonyak, mint a hosszú edzések. Ha csak 15 perced van, de szeretnél formába jönni, akkor ezt a lépcsős edzéstervet neked találták ki. Mindössze 15 perc alatt mind a lábaidban, mind a farizmokban garantált lesz a másnapi izomláz. Mutatjuk, hogyan.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
93 899
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 178 814
Közösség

Szótár

Lándzsás útifű

(Plantago lanceolata)   Eredete, élőhelye   A lándzsás útifű Európában és... Tovább

Boróka (Közönséges)

Latin neve: Juniperus communis   Eredete, élőhelye   Észak-Amerikában és... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.9