notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tedd meg ezeket a fogaidért!

hirdetes

Tedd meg ezeket fogaid egészségéért!

Puskás Rékka

Bár a lepedék és a fogkő kialakulása ellen nem igazán lehet véglegesen semmit tenni, összeségében mégis van néhány dolog, amit megtehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük fogaink egészségét! Lássuk, mik ezek!

Mit tehetsz a fogaid egészségéért?

1. dolog, amit megtehetsz a fogaidért: helyes fogmosás

A felnőttek jelentős része bizony nincs tisztában a helyes fogmosás technikájával. Ez önmagában nem probléma, a gond ott kezdődik, hogy az emberek zöme nem hajlandó beismerni még magának sem, hogy hiányos a tudása e téren. Kérd meg a fogorvosod, hogy mutassa meg neked, hogyan tisztíthatod megfelelően a fogaidat! Valamint érdemes elektromos fogkefét használni, mert sokkal több mozdulattal, sokkal alaposabban tünteti el a lepedéket, ráadásul van benne egy időzítő is, ami jelzi neked, ha már elég ideje tart a fogmosás.

2. dolog, amit megtehetsz a fogaidért: kiegészítő termékek

Miután a helyes fogmosási technika már megvan, és elektromos fogkefét is beszereztél, fordulj a többi termék irányába. Érdemes olyan fogkrémet használni, ami segít visszaépíteni a zománcot és vég a szuvasodástól. Emellett használj öblögetőt, mivel az olyan helyeken is semlegesíti a bacikat, ahova a fogkefe sörtéi nem érnek el. Valamint fogselymezz is, ugyanis ezzel meg tudod akadályozni, hogy nagyon szorosan álljanak a fogaid, ami azért jó, mert a szoros fogak esetében hamarabb alakul ki a szuvasodás és gyorsabban is terjed.

hirdetes

3. dolog, amit megtehetsz a fogaidért: kerülj bizonyos ételeket

Itt elsősorban a különböző műkajákról, temérdek tartósítószert és színezéket tartalmazó szemetekre gondolok elsősorban. De vannak olyan ételek, italok is, amelyek nem csak a cukortartalmuk miatt roncsolják a fogaidat, nem akár be is színezik – ilyenek például a tea vagy a kóla. Ha úgy alakul, hogy cukorkát, nyalókát eszel, semmiképpen ne rágd, mert nagyon károsítja a fogak felületét!

hirdetes

4. dolog, amit megtehetsz a fogaidért: rendszeres kontroll

Ahhoz, hogy a fogaid a lehető legjobb állapotban legyenek, elengedhetetlen a rendszeres kontroll. Ezeknek köszönhetően ugyanis sokszor még csírájában el lehet fojtani a kibontakozni készülő problémákat, amelyek még tünetmentesek.

Itt az ideje a szokásos kontrollnak? Ne halogasd, inkább foglalj időpontot a Móricz Dentálhoz, ez egy nagyon színvonalas, barátságos és betegközpontú fogorvosi rendelő Budapest városában.

5. dolog, amit megtehetsz a fogaidért: vigyázol rájuk

A fogaid, ha kellően vigyázol rájuk, egész életeden át elkísérnek. Vigyázz rájuk! Ne rágj szét kemény ételeket, ne a fogaddal nyisd ki a dolgokat, és ne csikorgasd! Hidd el, a legszebb ékszered a mosolyod!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Low fat diéta

A zsírbevitel korlátozásán alapuló diéta Tovább

Diófa

Latin neve: Juglans regia   Eredete, élőhelye   A közönséges dió délkeletre a... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás szépség