notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 gyakori probléma, amikr fogtömésre szorulsz, pedig nem is számítanál rá

hirdetes

3 gyakori probléma, amikor fogtömésre van szükséged pedig nem is gondolnád

TK

Fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk szájhigiéniánkra, ebben pedig fogaink egészsége is beletartozik. Gyakran találkozhatunk olyan esetekkel, amikor úgy gondoljuk, hogy fogainknak szinte semmi baja, ugyanis nem minden probléma nagyobb fájdalommal. Alábbi cikkünkben három olyan gyakori indokot mutatunk, amikor bár nem is gondolnánk, de fogtömésre van szükségünk!

Fogászati kezelés - fogtömés

Nem minden esetben csak akkor érdemes ellátogatnunk egy fogászati rendelőbe, amikor már olyan fájdalmat érzünk, amit nehezen viselünk el. Gyakorta találkozhatunk olyan problémákkal melyek nem feltétlenül járnak fájdalommal, mégis kezelésre van szükségünk.


Milyen gyakori esetekről beszélhetünk, melyek kapcsán egy szakemberek által elvégzett fogtömés fog segíteni?


Szuvasság


Talán az egyik leggyakoribb problémának számít manapság, aminek kapcsán egy fog tömésre szorul. A szuvasodás egy mélyre hatoló folyamat, melynek következménye a fogállomány végleges roncsolódása. A kezdeti szuvasodást követi a zománc szétesése, majd az üreg képződése. 


A szuvasodás folyamata fiatal korban gyorsabb, majd a korral együtt egyre lassabbá válik.


Sérült fogtömés


Amennyiben a fogad már egyszer kezelve volt, azzal kapcsolatban is felléphet néhány probléma, melyen annak újratömése fog segíteni. A tömés ugyanis gyakran meglazulhat, kieshet, de akár Te is úgy érezheted egy idő után, hogy megsérült – ekkor érdemes felkeresni egy szakembert.

hirdetes


Olyan esetekről is beszélhetünk, amikor a tömés és a fog között szuvasodás keletkezik, ugyanis a tömés már nem zár jól.


Amalgán


Az előző problémához köthetően, ha már egyszer betömték fogadat, de akkor amalgán töméssel történt meg a kezelés, szintén fontos egy rendelőbe ellátogatnod, elsősorban egészségügyi szempontból.


hirdetes
Ebben az esetben kicserélik a tömést egy, a fog színével teljesen megegyező anyagra, ami által a kezelést egyáltalán nem lehet majd észrevenni, hiszen nem csak a fogak egészségére, de esztétikájára is fontos odafigyelni.


Fogtömés fájdalommentesen


A fogtömést manapság csakis fájdalommentesen végzik, ezzel is elérve, hogy a Páciensek ne távozzanak a rendelőből negatív élménnyel. Akik jobban tartanak a fogászati beavatkozástól is ellazulhatnak, ugyanis mára már kialakítottak egy olyan érzéstelenítő eljárást, ami teljesen biztonságos, es nyugodt körülmények között történik meg – hatékony, de kíméletes helyi érzéstelenítést alkalmaznak, így maga az injekció sem fog fájdalommal járni.


A kezelés előtt mindenképpen részletes tájékoztatást fogsz majd kapni, hogy mindig tudd, mi történik majd Veled a fogorvosi székben, valamint abban is biztos lehetsz, hogy a tájékoztatás végett nem fognak felmerülni rejtett költségek a székből felállva.


Amennyiben úgy érzed, hogy Neked is fogászati kezelésre van szükséges, látogass el a Móricz Dental Fogászatra, ahol a fogtömés Budapest egyik legkíméletesebb rendelőjében lesz kivitelezve.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Egészség

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása szerint az egészség... Tovább

VLCD

A VLCD a very low calory diet angol kifejezés rövidítése, mely a nagyon alacsony... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő betegség egészség egészséges életmód