notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vezess Te is vlogot! - Segítünk, hogy hogyan csináld!

hirdetes

Vezess videoblogot – gyorstalpaló kezdőknek

SFV

Te is sokat morfondíroztál már arról, hogy milyen lenne videobloggernek lenni és másokkal is megosztani a szenvedélyed? Most segítünk kicsit, hogy rendszerezhesd a gondolataid és magabiztosan vághass bele az új projektedbe!

Vlog

No.1. Tematika


Az első lépés ahhoz, hogy elindíts egy videoblogot az, hogy letisztázod magadban, milyen tematika köré építed majd fel a videóidat. Ez azért fontos, hogy ne dönts úgy az első öt videód után, hogy valami más jobban érdekel, ezért új csatornát indítasz. Ha úgy gondolod, idővel ez mindenképp átalakuláson megy majd át, érdemes már az elején kicsit tágabbra szabni a határaidat. 


No.2. Előre tervezés


Ha a tematikádat sikerült körülhatárolnod, akkor érdemes előre tervezned az egyes adások tematikáját illetően. Tervezz előre 5-10 felvételre, hogy soha ne ülj tanácstalanul a kamera előtt – főleg akkor, ha legalább heti rendszerességgel tervezel bemutatni valamit! Érdemes azt is átgondolnod, hogy milyen eszközökre lesz szükséged a felvétel során, hogy ne az utolsó pillanatban érjen a meglepetés.
Tipp: A bullet journaling, azaz a gyorsnaplózás technikája kifejezetten alkalmas arra, hogy egy kupacban tartsd az ötleteid, rendszerezetten tudd menedzselni az életed és a listázás-kipipálás élményét a magadénak mondhasd.

hirdetes


No.3. Kamera és egyéb eszközök


Ha már profi vlogger akarsz lenni, akkor mindenképp érdemes figyelmet fordítanod a multimediális eszközök minőségére is. Lehet a forgatásod kulcseszköze a telefonos is, azonban ehhez is érdemes legalább egy állványt és egy deadcat-tel ellátott mikrofont beszerezned e stabil kép- és a zajmenetes hangminőség érdekében.


hirdetes
No.4. Légy magabiztos a kamera előtt!


Az első és legfontosabb szempont, amit tarts szem előtt: Te tudod a legjobban, hogy mit és hogyan akarsz csinálni, így a cél az, hogy saját magadnak megfelelj! Ez nem azt jelenti, hogy a kamera elé kell születned, sokkalta inkább azt, hogy célszerű önmagadat adnod minden felvételen, hiszen így hozhatsz ki valami olyat a vlogodból, mai őszinte és amire manapság éheznek az emberek – ráadásul ez nem is igényel akkora erőfeszítést, mint ha teljesen másnak akarnád mutatni magad.


Tipp: Ha nem vagy elégedett a külsőddel, akkor ezt mindenképp érdemes orvosolnod, mielőtt kamera elé állsz. Félre ne értsd: nem hibátlannak kell lenned, hanem el kell fogadnod saját magad. Ha a problémáid nem elsősorban az önbizalomhiányból erednek, hanem például a fogaid rendezetlenségéből vagy hiányosságából – amelyek egyszerre egészségügyi problémák is – itt az ideje felkeresned egy megfelelő szakembert. Ha fogpótlásra adnád a fejed, akkor érdemes kicsit előre tervezned és kalkulálnod a fogpótlás árakkal.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Táplálékkiegészítő

  Az étkezések kiegészítésére, pótlására szolgáló legális készítmények, melyek... Tovább

Diagnózis

A betegségek neve, tágabb értelemben az a folyamat, amely az orvos aktív munkájának... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód lelki egészség megoldás megújulás