notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vega lasagne – olyan, mint a húsos, csak sokkal jobb

hirdetes

Vega lasagne – olyan, mint a húsos, csak sokkal jobb

SFV

Benned is felmerül néha a vágy, hogy a régi kedvenc ételeid edd, de a boltok mirelithűtőiben minden vegetáriánus ételt műanyagízűnek találsz? Hoztunk egy receptet, amivel otthon is pofonegyszerűen készíthetsz lasagne-t hús nélkül, végtelenül finoman!

Vegetáriánus lasagne

Mi kell a vegetáriánus lasagne szósz elkészítéséhez?

  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • 2 doboz konzerv hámozott paradicsom
  • oregano
  • bazsalikom
  • kakukkfű


Hogyan készítsd el a vegetáriánus lasagne szószt?

  1. Daraboljuk apróra a hagymát és  a fokhagymát, majd pirítsuk meg!
  2. Adjuk hozzá a felkockázott paprikát és cukkinit, majd pároljuk együtt az egészet 10 percig!
  3. Adjuk hozzá a vörösbabot!
  4. Daraboljuk fel a hámozott paradicsomot, majd a levével adjuk hozzá a szószhoz!
  5. Fűszerezzük, és kb. 20 perc alatt főzzük készre!
  6. hirdetes


Mi kell a vegetáriánus lasagne besamel mártásának elkészítéséhez?

  • 4 dl  tej
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 10 dkg sajt
  • olaj


Hogyan készítsd el a besamel mártást a vegetáriánus lasagne-hoz? 

  1. Tegyük a tejet egy hőálló tálkába, és folyamatos melegítés közben adjuk hozzá a lisztet és keverjük  csomómentesre!
  2. Folyamatos kevergetés mellett sűrűsítsük be!
  3. Ha besűrűsödött, vegyük le tűzről, dobjuk bele a vajat, majd jól keverjük el benne!
  4. hirdetes
  5. Hogyan tovább?
  6. Tegyünk egy hőálló tálba a paradicsomos szószból!
  7. Következő rétegként borítsuk be lasagne lapokkal!
  8. Erre tegyünk egy újabb réteg tésztát!
  9. Ezután jöhet a besamel mártás!
  10. Folytassuk a rétegezést addig, míg van a szószból!
  11. Utolsó rétegként tészta kerüljön a tetejére!
  12. Fedjük be az egészet reszelt sajttal!
  13. 200 fokra előmelegített sütőben, lefedve (akár alufóliával) 30 perc alatt süssük készre!
  14. Az utolsó néhány percben vegyük le róla a fedőt és úgy pirítsuk!
     
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Nyírfacukor

    Mi is az a nyírfacukor   A nyírfacukor egy fehér,édes,... Tovább

Nyelési nehézség

Diszfágia Legtöbbször valamilyen mechanikus akadály (szűkület, daganat, idegen test) vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend