notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tökéletes steak elkészítési módja. Így illesztd bele diétádba!

hirdetes

Hogyan készítsük el a steaket: a tökéletes útmutató

SzSz
Steak recept

De mi a titka? 


Mielőtt a steaket megsütnénk vegyük ki a hűtőből, és várjuk meg, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. Ha közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve beledobjuk a forró serpenyőbe a hús szálai „megfeszülnek”, amely megakadályozza az ízek felszabadulását. Sütés előtt érdemes 45 perccel kivenni a hűtőből a húst. Ezután csak borsozzuk meg és adjunk hozzá egy kis olívaolajat. 


Attól függően, ki, hogyan szereti a steaket, és az egyes darabok méretétől a sütési idő változik. 

hirdetes


Steak sütési idő: 

  • Nyers steak esetén: 2 cm vastag steaket kb. Másfél percig grillezük, mindkét oldalán.
  • Közepes steak esetén: Két-három perc mindkét oldalon.
  • Átsült steak esetén: Öt-hat percig sütsük mindkét oldalt.

Meddig sütsd a steaket?


Ellenőrizzük ujjunkkal a steaket. A nyersnek lágynak kell lennie, a közepesen átsültnek szintén, azonban kissé merevebbnek kell éreznünk; a jól átsütött steaket pedig teljesen keménynek kell éreznünk. A steak fűszerezéséhez ne használjunk sót, mivel az csökkenti az ízeket. Elég a végén megsóznunk a húst. 

hirdetes

Ha elkészültünk a steakkel, ne együk meg azonnal a forró serpenyőből. Hagyjuk kissé lehűlni a külsejét, hogy a hús szálai pihenjenek egy-két percig. A hús olaján pedig süthetünk akár zöldségeket is köretként. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Nyírfacukor

    Mi is az a nyírfacukor   A nyírfacukor egy fehér,édes,... Tovább

ORAC

  Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/... Tovább

Tovább a lexikonra
diéta egészséges életmód egészséges táplálkozás