notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sportolj az önbizalmadért!

Sportolj az önbizalmadért!

vitalzone.hu
hirdetes

Túlsúly, szív- és érrendszeri betegséget és legyengült immunrendszert okozhat a mozgásszegény életmód.

Sportolj az önbizalmadért!

Ezeken felül azonban leginkább romboló hatással az önbizalmunkra van, amennyiben a sportot nem iktatjuk be a mindennapjainkba. 

 

Mert az önbizalom és a fittség kéz a kézben járnak.

 

Sokan adnak a külsejükre, el járnak fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz , megveszik a legdivatosabb ruhadarabokat, de ugyanezek az emberek a fittségükre nem fordítanak hangsúlyt. A csinos hölgyek általában úgy érzik, felesleges ezzel foglalkozniuk, hiszen enélkül is jól néznek ki. Aki pedig kevésbé csinos, azért érzi feleslegesnek, mert a kívánt eredmény eléréséhez szükséges energiát és időt soknak ítélik meg. Kitartásuk gyenge, mert nem hisznek abban, hogy a rendszeres testmozgásnak köszönhetően elérhetik a tökéletes alakot. A fittség érzése azonban pótolhatatlanul szerves része az önbizalom tudatának, enélkül sohasem érhetjük el, hogy higgyünk magunkban. Az a nő, aki érzi, hogy jól áll rajta a kedvenc ruhája, feszes a teste és nőiesen kidolgozottak az izmai, büszke magára.

hirdetes

 

A büszkeség pedig folyamatosan táplálja.

 

Természetesen sohasem a természetellenesen izmos test a cél, hanem a nőiességet kihangsúlyozó izmok, a fittség és ezáltal a szilárd önbecsülés.

 

A legtöbb nő nem rendelkezik elég önbizalommal.

 

A nőkre fokozottan igaz, hogy a testalkatukkal kapcsolatban folyamatos elégedetlenség jellemzi őket, még akkor is, ha kívülállóként ezt indokolatlannak tartanánk.
A valódi elhízás számos betegség veszélyét hordja magában, a cukorbetegségtől kezdve egészen a krónikus szívbetegségig, ám ezek még együtt járnak az alacsony önértékeléssel és a társaságból való kirekesztettség érzésével is.


A rendszeres testmozgás (kinek-kinek ízlése szerint) és a megfelelő, személyre szabott táplálkozás a fittség zálogai. Az önbizalmat ugyanis nem a fittség látszata adja, hanem az abba fektetett energia és idő, amit az elérésére szánunk. Elsőként elképzelünk egy számunkra ideális testképet, aztán teszünk azért, hogy elérjük. Amennyiben elérjük ezt az állapotot, akkor büszkék leszünk magunkra és önbizalommal telve élhetjük napjainkat.

hirdetes


Az önbizalom és a fittség tehát nem adottság, hanem az elért eredmény. Hiszen a képességek különbözőek, de a képességek kiaknázásának eredménye (a kitartás, az akaraterő) az önbizalom igazi forrása." Akkor a lustálkodást hagyjuk meg a cicáknak, mi pedig CSAJOK ,KÉSZÜLJÜNK FEL A NYÁRRA ,mert itt a jó idő a nyakunkon, még ha most nem is úgy látszik. Az erő, akarat és hit legyen veletek!

 

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

2019-08-19

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

A legtöbb nő sajnos nem rendelkezik elég önbizalommal. Pedig mindegyikük gyönyörű és különleges kortól, testalkattól függetlenül. A következőkben adunk néhány hasznos, mégis egyszerű tanácsot, melyek segítségével növelheted az önbizalmadat!

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

2019-08-07

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

A belőle fakadó és benne átfolyó Hit, Álom és Szeretet, mely képes arra, hogy megtartsa a legnehezebb terheket, és támaszul szolgáljon A Férfinak.

Fájt egy indiai kisfiú állkapcsa, aztán találtak benne 526 fogat

2019-08-02

Fájt egy indiai kisfiú állkapcsa, aztán találtak benne 526 fogat

Az orvosok is megdöbbentek a ritka rendellenességen.Kórházba vittek egy hétéves fiút Indiában, mert nagyon fájt az állkapcsa. Aztán amikor megröntgenezték, az orvosok alig hitték el, amit láttak: a gyerek alsó állkapcsa teli volt fogakkal, összesen 526 darab nőtt – írta a CNN.

Tudományosan is megmagyarázták, hogy miért jó egyedülállónak lenni

2019-07-27

Tudományosan is megmagyarázták, hogy miért jó egyedülállónak lenni

Ideje egy kicsit leállni a társkereső alkalmazások böngészgetésével. Erre utalnak legalább is azok a tudományos eredmények, amelyek szerint az egyedülállóságnak jó néhány előnye van, amelyek közül az egyedüllét az egyik legfontosabb.

Szavakkal való gyilkolás művészete!

2019-07-25

Szavakkal való gyilkolás művészete!

Vannak rosszindulatú emberek, akik sportot űznek abból, hogy másokat minél kellemetlenebb helyzetbe hozzanak. Mindez azért, mert csak így képesek önmagukat jobbnak láttatni a többieknél, s nem mellékesen, az ilyesfajta intrikák segítik őket abban, hogy középpontba kerüljenek.

My Body, Whose Choice? Önmagunk szeretése az új lázadás

2019-07-24

My Body, Whose Choice? Önmagunk szeretése az új lázadás

Megsemmisítő érzés utálni a testünket, de szeretni is kutya nehéz. És biztosan nem néhány hashtagcunamin fog múlni. Sok és összetett munka jóban lenni a külsőnkkel, többgenerációs kudarchalmot és a közösségi média szörnyeit is le kell gyűrni hozzá.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
159 051
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 784 603
Közösség

Szótár

B6-vitamin

Piridoxin. A piridoxin-koenzimek részt vesznek az aminosav anyagcserében, a zsírok... Tovább

Finn szauna

  Alapvető jellemzője a magas hőmérséklet, 80 Celsius fok, alacsony páratartalommal... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.8

akaraterő alakformálás diéta edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód elhízás étrend fitness fogyás fogyókúra lelki egészség