notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne bánj rosszúl másokkal

Szavakkal való gyilkolás művészete!

vitalzone.hu
hirdetes

Vannak rosszindulatú emberek, akik sportot űznek abból, hogy másokat minél kellemetlenebb helyzetbe hozzanak. Mindez azért, mert csak így képesek önmagukat jobbnak láttatni a többieknél, s nem mellékesen, az ilyesfajta intrikák segítik őket abban, hogy középpontba kerüljenek.

Ne terjeszd a pletykát

Persze csak néhány percre esetleg órára. Ők mégis a fellegekben érzik magukat, s ez a lényeg, azáltal, hogy másokról negatív dolgokat állíthatnak. A forrást sohasem fogjuk megcsípni, így a személyes tisztázásra nincs lehetőség. Aztán az emberek túlnyomó többsége egyébként sem rendelkezik olyan erős gerinccel, hogy szemközt velünk állva elmondja, amit mástól hallott, így megvédeni sem tudjuk magunkat, nagy valószínűséggel.


Az a baj, hogy az irigység és az utálkozás már sokak lelkét mérgezte meg. A megvetés és megalázás lehetősége pedig egyre csábítóbban hat az emberekre. Elvégre „ellenlábasukról” mondhatnak és adhatnak tovább rossz híreket, így állítva másokat a saját oldalukra. Éppen ezért elmondható, hogy egy-egy pletyka terjesztése is hatalmi harc, vagy ha úgy jobban tetszik az erősebb és gyengébb párharca.

hirdetes


Persze az egésznek a gyökere önmagunk szeretetének és értékelésének hiányában keresendő. Mert hiszen, mi végre bántunk másokat? Miért állítunk valósnak vélt dolgokat, vagy mondunk szánt szándékkal hazugságokat, ha nem azért, mert nem tanultuk meg önmagunkat sem szeretni és tisztelni, nemhogy másokat? Ma már az a kevés, aki saját életével foglalkozik a másoké helyett. Mint ahogy az is kevés, aki elégedett azzal, amije van és tudja is azt becsülni.

hirdetes


Vannak, akik sosem fognak minket szívelni, s vannak olyanok is, akiket mi sem fogunk megszeretni. Nem cél és nem is megvalósítható, hogy mindenkivel barátságot ápoljunk. Mégis, mintha az alapvető tiszteletet sem tudnánk/akarnánk megadni már az embereknek. Attól, hogy valakit jobbnak, rosszabbnak, szebbnek, csúnyábbnak, kevesebbnek vagy többnek ítélünk magunknál, még nem kellene alkalomadtán, ha esély adódik rá megalázni.

 

Suba Krisztina – Személyi Edző

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

2019-08-19

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

A legtöbb nő sajnos nem rendelkezik elég önbizalommal. Pedig mindegyikük gyönyörű és különleges kortól, testalkattól függetlenül. A következőkben adunk néhány hasznos, mégis egyszerű tanácsot, melyek segítségével növelheted az önbizalmadat!

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

2019-08-07

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

A belőle fakadó és benne átfolyó Hit, Álom és Szeretet, mely képes arra, hogy megtartsa a legnehezebb terheket, és támaszul szolgáljon A Férfinak.

Fájt egy indiai kisfiú állkapcsa, aztán találtak benne 526 fogat

2019-08-02

Fájt egy indiai kisfiú állkapcsa, aztán találtak benne 526 fogat

Az orvosok is megdöbbentek a ritka rendellenességen.Kórházba vittek egy hétéves fiút Indiában, mert nagyon fájt az állkapcsa. Aztán amikor megröntgenezték, az orvosok alig hitték el, amit láttak: a gyerek alsó állkapcsa teli volt fogakkal, összesen 526 darab nőtt – írta a CNN.

Tudományosan is megmagyarázták, hogy miért jó egyedülállónak lenni

2019-07-27

Tudományosan is megmagyarázták, hogy miért jó egyedülállónak lenni

Ideje egy kicsit leállni a társkereső alkalmazások böngészgetésével. Erre utalnak legalább is azok a tudományos eredmények, amelyek szerint az egyedülállóságnak jó néhány előnye van, amelyek közül az egyedüllét az egyik legfontosabb.

My Body, Whose Choice? Önmagunk szeretése az új lázadás

2019-07-24

My Body, Whose Choice? Önmagunk szeretése az új lázadás

Megsemmisítő érzés utálni a testünket, de szeretni is kutya nehéz. És biztosan nem néhány hashtagcunamin fog múlni. Sok és összetett munka jóban lenni a külsőnkkel, többgenerációs kudarchalmot és a közösségi média szörnyeit is le kell gyűrni hozzá.

Amikor mínusz 40 kiló történelmet csinált

2019-07-19

Amikor mínusz 40 kiló történelmet csinált

A 20. század legnagyobb hatású szoprán énekesnője volt, lépten-nyomon lesifotósok követték, fiatal rajongói napokat álltak érte sorba az operaházak kasszáinál.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
154 775
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 780 327
Közösség

Szótár

Biorezonancia terápia

  A biorezonancia terápia az embert körülvevő, emberi füllel, szemmel nem... Tovább

Laparoszkópia

A hasüreg tükrözése a hasfalon keresztül. A hasfalat a köldök közelében szúrják át, majd... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 5.0

akaraterő betegség egészség egészséges életmód lelki egészség