notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért nem szabad halogatni a fogorvosi vizsgálatot- súlyos következményei lehetnek

hirdetes

Ezért nem szabad halogatni a fogorvosi vizsgálatot- súlyos következményei lehetnek

VN

Fogászati panaszod van, valami furcsát észlelsz, érzékenyek a fogaid, vagy csak érzed magadon a nyomást, hogy rég voltál már fogászati vizsgálaton? Folyamatosan halogatod a fogorvosi vizsgálatot, húzod-halasztod a dolgot? Pedig nagyon nem éri meg! Mutatjuk miért éri meg azonnal fogorvoshoz fordulni panasz esetén, valamint rendszeresen kivizsgálásra járni!

Ezért nem szabad halogatni a fogorvost

Fájdalmas 

Sokan azért halogatják a fogorvosi vizsgálatot, mert félnek a fájdalomtól. De ha belegondolsz, hogy mennyi fájdalmat elviselsz közben, akkor a fogorvosnál ért apróbb kellemetlenségek már szinte számítani sem fognak. Napjainkban a fogorvosi beavatkozások már nem olyan fájdalmasok, mint annak idején, amikorról még a különböző rémtörténetek szárnyra keltek. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően teljesen fájdalommentes valamennyi beavatkozás.

Pénzkidobás

Másik gyakori oka a fogorvosi időpont kérésének elhalasztásának, hogy a fogorvosi kezelések drágák. Ezzel nem szeretnénk vitatkozni, hiszen nem tisztünk senkinek a pénztárcájában turkálni, de, ha halogatsz, akkor a kezelések ára csak egyre nő. Ha ma elmész, akkor egy gyökérkezeléssel megoldható lehet a panaszod, egy fél év múlva már lehet foghúzás és teljes fogpótlás lesz. Nemcsak drágább, hanem hosszadalmasabb, macerásabb is, de te tudod. Hidd el a panaszaid nem fognak elmúlni, ahogyan a problémáid sem fognak megszűnni maguktól. A fogak pótlásával sem érdemes sokat várni, mert a végén majd csontpótlásra is szükség lesz. 

hirdetes

Fogászati problémád van? Cselekedj most, hidd el olcsóbban megfogod úszni, mintha halogatnál még hónapokat! A Pure Dental fogászatán professzionális ellátással, modern eszközökkel és kedvező árakkal várják a pácienseket, nézd meg itt az ár listát: fogászati árak.  

Felesleges

Már fentebb is kitértünk rá, hogy minél tovább halogatsz, annál nagyobb bajt csinálhatsz. Minél többet késlekedik a beavatkozás, annál tovább nőhet a probléma. Egy könnyedén orvosolható probléma is a fog elvesztéséig fajulhat. Mi értelme lenne ez kivárni, csupán azért, mert félsz? Jó, ha tudod, hogy egy rossz fog, a többit is megbetegítheti. Ha egyetlen fogadat elveszíted, az a többire is hatással lehet, elkezdhetnek dőlni, meglazulni. Funkcionális problémák léphetnek fel, a rágófunkció hatékonyságát veszítheti, ez pedig fájdalomhoz, az életszínvonal romlásához is vezethet.

hirdetes

Nem szép

A nem ép fogazat nemcsak funkcionálisan okoz problémákat, hanem esztétikailag is. Miért éreznéd magad kellemetlenül mosolyod miatt, amikor egy egyszerű fogászati beavatkozással meg lehetne oldani az egészet? Ragyogó mosolyodtól ne a halogatás válasszon el! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Alma típusú elhízás

A hasi elhízást nevezik alma típusú vagy férfias elhízásnak. Az ilyen típusú elhízás... Tovább

Edzés

Edzés fogalma Az edzés az emberekben való bizalom tudománya a változás érdekében. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő betegség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód megoldás megújulás vitamin