notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cseréld le elhasznált tárgyaidat, hogy megőrizd egészséged

hirdetes

Mennyi idő után cseréljük le a mindennap használt tárgyainkat?

TB
Ne felejtsd el bizonyos időközönként lecserélni a mindennap használt tárgyakat magad körül

A tiszta lakás ne csak látszat legyen, a kedvenc tárgyaid között is selejtezz!

Papucs (6 hónap)


Papucsainktól is nagyon nehéz az elválás, hiszen nagyon sok próbálgatás előzte meg mire megtaláltuk a tökéleteset. Kevesen gondolnak bele, de a papucs belseje a bélés miatt nagyon sok baktériumot szedhet össze, így melegágya a különböző láb és köröm gombáknak. Érdemes megválni kedvenc darabjainktól is, és a leharcolt régi baktériumokkal teli papucs helyett egy újra beruházni 6 havonta. 


Elosztók ( 2 év)


Főleg a régen épült házakban jellemző, hogy minden konnektorból legalább egy de inkább kettő elosztó is lóg. Ez azért is van mert a technikai fejlődésnek hála már nem csak a lámpánknak kell folyamatosan mindennap áramforrás, és a régi házak tervezésénél még nem vették számításba, hogy az ágy mellé minimum 2 konnektor is kelleni fog majd, ezért elkezdtük halmozni az elosztókat. Sokan nem gondolnák de az elosztóknak is van egy szavatossági idejük, és azzal ha nem cseréljük le komoly kockázatoknak tesszük ki nem csak magunkat de az egész házat. Egy sokáig nem cserélt elosztó zárlatos lehet, és komoly károkat okozhat, ezért érdemes 2 évente lecserélni az elosztókat a lakásunkban. A biztonság mindenképpen fontosabb mint az a pár ezer forint amibe az új elosztók kerülnek.

hirdetes


Mosogató szivacs (2 hét)

hirdetes


A mosogató szivacsokat azért pár havonta mindenki le szokta cserélni, hiszen nagyon könnyen elveszítik alakjukat, állagukat, és egy idő után már a koszt sem lehet, vagy zsírt kimosni rendesen belőlük. Azt már nagyon kevesen tudják, hogy valójában maximum 2 hetente kötelező lenne, főleg a tányérok mosogatásához használt szivacsokat lecserélni. Nagyon nehéz tisztítani őket, és a közepükben nagyon sok baktérium telepedhet meg. A folyamatos meleg környezet, és nedvesség pedig tökéletes táptalaj a baktériumok számára. Nem kell külön ecsetelnünk mennyire veszélyes lehet egy baktériumokkal teli szivaccsal az edényeket, és tányérokat elmosni, mégis nagyon sokan nap mint nap megteszik. Te ne tedd, és inkább gyorsan szerezz be a régi helyett egy újat.


A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
66 251
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
648 775

Szótár

Mezei zsurló

Latin neve: Equisetum arvense   Eredete, élőhelye   A mezei zsurló egész... Tovább

Streching, nyújtás

  Az ízületi mozgékonyság, hajlékonyság fejlesztésének módszere. Az angol eredetű... Tovább

Tovább a lexikonra